dumalady Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Sziasztok! Képet szeretnék lekicsinyíteni az Infran View-et használom. Amikor lekicsinyítem a képet JPG file-ról, BMP file-re vált a lekicsinyitett kép. így ezeket nem tudom oda feltenni ahová szeretném, mert csak JPG file-t fogad el. Mi lehet az oka? Hogyan tudnám az megoldani hogy a JPG file kép lekicsinyités után is JPG maradjon??? Van jobb képszerkesztõ program esetleg ami magyar? Elõre is köszönöm a segítséget.
eremit Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Valami nem stimmelhet Nálad! Én rendszeresen kicsinyítek IrfanView-val, és jpg-ben hagyja. A 3.97-est használom. Neked a teljes van fenn?
dumalady Posted August 28, 2005 Author Posted August 28, 2005 A 3.97-es van fent. ír: Mi lehet a hiba?
Chabi1 Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Hogy mented el a lekicsinyített képet ? Mentés... vagy Mentés másként... ?
eremit Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Tehát megnyitsz egy képet. Kép menü --> Méret változtatása. Ott beállítod. A kép kisebb lesz. Akár a Mentés, akár a Mentés másként jpg-be menti.
dumalady Posted August 28, 2005 Author Posted August 28, 2005 Hogy mented el a lekicsinyített képet ? Mentés... vagy Mentés másként... Most ujra letöltöttem az egész képnézegetõ progit. BIT képet ad ki kicsinyítéskor. Mentés másként, így mentem el a képeket.
Chabi1 Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Ki tudod választani hogy mibe mentse el: BMP...JPG.....stb....
dumalady Posted August 28, 2005 Author Posted August 28, 2005 Ki tudod választani hogy mibe mentse el: BMP...JPG.....stb.... De hogyan?
dumalady Posted August 28, 2005 Author Posted August 28, 2005 Ott van hogy Fájl típusa... Megvan!!! Sikerült, sima mentéssel és ott látom a Fájl tipusát. Köszönöm mindenkinek a segítséget :olé:
Laali Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Nem akarok új topicot nyitni. Az IrfanView programmal lenne egy jelentéktelen problémám. Nem tudom, én nézek-e el valamit, vagy nem ismertem egy funkcióját. Képeket mentettem ki vágólapról Vágólapxx.jpg néven. Át akartam nevezni (F2 vagy a menübõl ) , de nem hajlandó. Ha a TotalCommanderrel megváltoztatam a Vágólap-ról mondjuk Bágólap-ra akkor már mûködik. Ez csak nálam van így? Elnézek valamit? Vagy csak fáradt vagyok... A 3.95-ös verziót használom. Megnéztem mégegyszer. Ha egy képet Vágólap kezdetûre nevezek, azt nem hajlandó átnevezni.
Laali Posted September 20, 2005 Posted September 20, 2005 Leírom egy kicsit pontosabban: A 3.95-ös veziójú IrfanView-ben próbáltam képeket átnevezni. A képeket Vágólapxx.jpg néven mentettem ki. A menüben rákattintva az Átnevezésre, vagy megnyomva az F2-õt nem történik semmi. Más nevû képeken mûködik ez a funkció, megjelenik az átnevezés ablak, sõt akkor is, ha a Vágólap elsõ nagy V betûjét másban kicserélem kis v betûre. Eddig ha jól emlékszem jó volt..., A Vágólap szó után bármi következhet a névben. Az érdekelne, inkább csak kíváncsiságból, hogy ez ennek a programnak, verziónak a tulajdonsága, vagy nálam valamilyen helyi probléma ? Javítás: Közben megnéztem egy másik gépen. A 3.95-ös verziójú program azon is ezt csinálja. Kicserélve a 3.97-re megszünt ez a "hiba"
Korda Attila Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Sziasztok! Egy kérdés. IrfanView 3.97-est használok. Az a gondom vele, hogy újabban amikor egy képet mentek el, nem jpg formátumban menti el, hanem gyakorlatilag a kép nevét írja be a kiterjesztéshez. Természetesen az IrfanView nem tudja megnyitni amikor rákattintok, hanem szól, hogy vagy keressek hozzá programot a netrõl, vagy válasszam ki a listáról. Átnevezés után természetesen megy a dolog, csak így egy kissé körülményes. Mi lehet a gond? Elõre is köszönöm. Kossuth Lajos
eremit Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 A kiterjesztést be se kell írni. Az alul lévõ legördülõ menübõl kell a megfelelõt kiválasztani.
Temporary Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 IrfanView Date Stamp - időbélyeg elhelyezése képeken A csoportos konvertálás alatt pipáljuk ki a speciális opciókat, benne válasszuk ki a szöveg beszúrását és az opciók alatt adjuk meg a következőket: x=0, y=0, szélesség 240, magasság 50, balra lent, szövegmezőbe $E306(%Y.%m.%d) , betű típus Ariel 28 Ha nem tetszik az eredmény kísérletezzünk, mert a szélességelég elég furcsa logika szerint lesz csak jó.
Kuttorka Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Nálam tökéletesen mûködik. Az lehet a gond, hogy az IrfanView már a 4.28-nál tart. Le kell törölni a régebbit és letölteni az újat, mert ennek nincs automatikus frissitése. Ez az új, a nyelvi fájlt a gyártó oldaláról le lehet tölteni hozzá. http://www.irfanview.com/
Garono Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Ööö... és ez melyik kérdésre válasz? Vagy hogy jön ez ide?
Recommended Posts