Athos Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Mivel az újsásgban megszûnt az a rovat, melyben az 5 és 10 évvel ezelõtti lapokból idéztek cikkeket, ezért arra gondoltam, hogy itt a fórumon elindíthatunk hasonló témában egy topicot. Nekem ez nagyon tetszett. Ha valakinek van régebbi (legalább 5 éves) PCWordje és kedve támad egy két akkori cikket megosztani velünk, akkor itt megteheti. Az idézés szabályaira kéretik odafigyelni.
Athos Posted August 26, 2005 Author Posted August 26, 2005 (PCWorld 9. évfolyam 12. szám @ 16. oldal) Megjelent a magyar Windows Me Már kapható a Microsoft otthoni felhasználók számára készített új operációs rendszerének honosított változata. A Microsoft Windows Millenium Edition (Windows ME) a Windows 95 és a Windows 98 termékvonal továbbfejlesztése. A Windows ME kegészítõ alkalmazásként már a legfrissebb Internet Explorer böngészõt és médialejátszót tartalmazza, s ezek mellett egy videoszerkesztõ program is helyet kapott. Az elsõ pillantásra szembetûnõ újdonságokon túl a rendszer olyan , a háttérben meghúzódó, a Windows 2000-bõl átvett szolgáltatásokat is tartalmaz, mint például a hibás programok okozta rendszerösszeomlásokat gyógyító System restore vagy a kritikus fontosságú rendszerállományok védelme. A szoftverre, a termékismertetõkre és a szakirodalomra is kiterjedõ honosítás alól csak a termék neve képez kivételt. Az angolul jól hangzó Windows ME rövidítés magyar megfelelõje ugyanis a Windows Millennium Kiadás csonkításából - kissé komolytalanul - Windows Miki lett volna. Ez a Miki tetszik.
manguszta Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Én 2001. óta veszem, szóval szívesen vállalnám a topicot 2006. januártól.
Athos Posted August 26, 2005 Author Posted August 26, 2005 Azért ha van egy-két érdekesség 2001-bõl, akkor jöhet. Azóta is nagyot fejlõdött a világ. Remélem, hogy a PCW-ösök közül is ír valaki ide, mert nekik gondolom kezdetek óta megvannak a lapok.
Adani Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Én 1998 óta vagyok elõfizetõ, de sajnos már sok régi szám elveszett ill. anya meg tesóm önhatalmúlag sokat kidobtak ill. lenyúltak papírgyûjtéskor.
kolimi Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 A termék neve: PC World, 1992 január, az elsõ magyar nyelvû szám(3338100) Link a termékre: http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=3338100
manguszta Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 (Adani @ 2005. augusztus 26., 17:34 - péntek)Én 1998 óta vagyok elõfizetõ, de sajnos már sok régi szám elveszett ill. anya meg tesóm önhatalmúlag sokat kidobtak ill. lenyúltak papírgyûjtéskor. Nekem minden szám megvan 2001. januárától, még a CD-k és poszterek is.
manguszta Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Dehogynem, viszont én rendszerben szeretném írni, azaz 2006. januárjától csinálnám, címlap szkennel.
manguszta Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 Találtam otthon egy 1969-es decemberi Számítástechnika újságot. Ez volt az elsõ számuk. Ha lesz idõm, beidézek majd néhány érdekes cikket, van egy néhány.
Adani Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Nem lenne rossz dolog, kíváncsi lennék, akkoriban mirõl tudtak írni, még a Commodore és a PC-k elõtt.
manguszta Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Ok, holnap nyelvvizsgázok, utána majd írom.
manguszta Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 Na, lenyilvvizsgáztam, hétvégén meg majd írom a cikkeket. Nem találtam az újság impresszumában semmi olyat, hogy csak a tulajdonos enegdélyével lehet közölni belõle, úgyhogy élni fogok jogaimmal Bár ami a PCW-t illeti, ott már van ilyen, viszont nem idéznék, csak összefoglalnék, akár anno a Retróban. Azért megkérdezném a PCW szerkesztõket, csinálhatom-e?
manguszta Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 (manguszta @ 2005. szeptember 04., 13:16 - vasárnap) Találtam otthon egy 1969-es decemberi Számítástechnika újságot. Ez volt az elsõ számuk. Ha lesz idõm, beidézek majd néhány érdekes cikket, van egy néhány. Itt találhatóak meg: http://www.pcworld.h...?showtopic=2037
Benoc Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 (manguszta @ 2005. augusztus 26., 12:30 - péntek) Én 2001. óta veszem, szóval szívesen vállalnám a topicot 2006. januártól. Letelt a határidõ Nekem van egy 99-as számom,aminek címlapján ez áll: Õfelsége Pentium 3, egy másikon: Még idén Windows 2000. Ha lesz idõm, még írok cikkeket is, van 1-2 nagyon jó.
klorosol Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 Arra nincs lehetõség, hogy (mivel gondolom elektronikus formában megvan úgyis - legalábbis remélem), ha megfelelõ érdeklõdés, akkor pl. PDF-ként kiadni egy "reprint" változatot? Nagyon nem érné meg?
Szanya Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Újabb fejlesztések C64- re! Érdemes megfigyelni a cikk írásának dátumát! :!:
Guest Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Lehet, hogy off topik lesz, de jobb topikot nem találtam kérdésemnek. Találtam cheat kódot a neten a Commodore 64-es Wizard OF Wor- hoz. http://www.gamespot.com/c64/action/wizardofwor/hints.html Namost. Mivel a régi c64-esem +halt ( sad.gif ), ezért a játékot emulátorban tolom. Méghozzá a VICE-al. Ugy csinálok mindent ahogy a cheat leirás mondja. Betoltom a játékot, beirom, hogy POKE 16017,44 majd "RUn" és enter. De semmi hatása sincs a játékban. Valaki esetleg tudna segiteni? Be kell valamit állitani az emulátorban?
mrmatyi Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Üdv! Annó a Pc World- újsághoz adtatok egy 2005 arhív cd-t. Nekem olyan kéne, hogy a Pc World 2005 arhív címlapok (az újság eleje), mivel az nem lett hozzátéve! Be tudnátok tenni ide, vagy hol találom ezeket? Mind a 12 kéne ha lehet, PDF, vagy jpeg-ben is jó! Köszönöm!
Recommended Posts