Petros Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 Sziasztok! A véleményteket szeretném kérni a címben említett két A6-os digitális rajztábláról! Építész vagyok és CAD-el rajzolok, szóval nem grafikus munkára kell, hanem inkább egér helyett, mivel a csuklóm állandóan begyulad már az egértõl, és nem haladok a munkával. Tudom hogy a rajztáblák gyártói közül a Wacom a jobb, de ebben az esetben (elvégre a legolcsóbb típusokról van szó) nem biztos hogy a Wacom a megoldás, mert a Trustnak valamivel jobb a felbontása, és több kiegészítõ van hozzá, a Wacom viszont jobban tetszik, nem kell elem a ceruzába amitõl még könnyebb lesz és amire használnám tökéletesen megfelelne. Az ár nem számít, mert a két termék között elenyészõ a külömbség. Szóval ez a dilemmám, és ha valakinek van-e két termékrõl tapasztalata az kérem segítsen dönteni, elõre is köszi!
ProFiler Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 A Trust nekem néha pontatlanul mûködött. Közben gondol egyet és "ránt" a kurzoron. Nem a legegészségesebb. Inkább az alsó kategóriás Wacom mellé teszem a voksom. Egyébként ha már csuklófájdalom - próbáltad már a Logitech MX1000-et? Ciao.
Petros Posted August 25, 2005 Author Posted August 25, 2005 Szia ProFiler! Köszi a választ, nekem is a wacom fele húz a szívem, de gondoltam elõbb rákérdek a tapasztalatokra. A Logitech MX1000-et nem ismerem de utánanézek hátha az a megoldás. Kár hogy a logitech nem csinál digitális rajztáblákat, ebben a márkában eddig még nem csalódtam. Üdv, Petros!
LLajos Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 A Genius MousePen 8x6, Pentagram O'pen xl-röl, és Trust Wireless Design & Work táblák közül melyiket ajánlanád? Rajzolni kellene.
LLajos Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Ok! Köszi a segítséget! A wacom az tényleg nagyon jó tábla, vagy csak a "neve" a drága. Milyen paramétereket kell nézni az ilyen tábláknál?
ProFiler Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Nem csak a nevét kell megfizetni. Tényleg jó. Egyébként ami fontos az a méret, a pontosság és a felbontás. Ciao.
ARC Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Én sokat foglalkozok képekkel ps-ben, na most az lenne a kérdésem hogy milyen digitáblát vegyek, mekkora az a méret ami már jó, wacom-on belül melyiket érdemes venni, drágább annyival jobb-e mint amennyivel drágább, konkrét tipusokat várnék.... Na és persze hogy érdemes-e, lehet hogy egy drágább egér teljesen jó lenne, most jelenleg egy Logitech egy vezeték nélküli mouseman optical egerem van, ami finom mozdulatokra teljesen alkalmatlan, igaz már lestek a kis talpak de avval se volt valami jó... Meg hát ugye ott van a nyomásérékenység ami a táblák nagy elönye....... A válaszokat elõre is köszönöm!
LLajos Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Szia! Hasonló cipõben járok én is. Én egy wacom graphire4 xl (A5)-s táblát vettem kb. 55-60E ft. Szerintem teljesen jó, megvagyok vele elégedve és ajánlom neked is. A méret is megfelelõ. Ezt ki tudom használni teljes mértékben. Az A4, A3-as táblákhoz már tuti 29"-os monitor kell! A drágább tipusokat nem ismerem sajnos.
Abuelo Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Sziasztok! Lehetõségem nyílt nagyon olcsón vagy ingyen megszerezni egy Wacom Intuos táblát. Régi darab de még mûködne csakhogy a toll hiányzik. Nincs véletlen valakinek egy eladó tolla? Vagy nem vesztette el valaki a táblát és megmaradt a tolla?Természetesen utánanéztem ha újat akarok venni, de az nem jó biznisz.
Sonics_84 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Üdv. A segítségeteket szeretnem kérni az alábbi probléma kapcsán. Vistát használok, s szeretnék dolgozni a wacom padommal (Volito2, modell:CTF-420, nem egy mai darab, de a munkámhoz elég). Szóval, a gép amin használnám vista rendszerrel van telepítve. A hivatalos drivert nem fogadja el, mondvan az eszköz mar rendelkezik driverrel ami frissebb, mint az általam telepíteni akart. A probléma az, hogy bár működik a pad, azonban jelen állapotában nem tudom beállítani az érzékenységet, ami photoshopot használva meglehetősen nagy probléma. Előtte egy másik pc-n (xp-s), hibátlanul működött. Fontos lenne használnom az érzékenység funkciót, hisz aki ismeri a photoshopot tudja, szinte minden eszköznél lényeges a pad érzekenységi funkciója. Akármilyen ötlet, kérdés felmerül, kérlek jelezzetek. Előre is köszönöm. Használj ékezeteket! <KGigi>
Recommended Posts