Jump to content
GSForum - Segélyvonal

WACOM Volito2 vagy TRUST 200 v2


Petros

Recommended Posts

Petros

Sziasztok!

A véleményteket szeretném kérni a címben említett két A6-os digitális rajztábláról! Építész vagyok és CAD-el rajzolok, szóval nem grafikus munkára kell, hanem inkább egér helyett, mivel a csuklóm állandóan begyulad már az egértõl, és nem haladok a munkával. Tudom hogy a rajztáblák gyártói közül a Wacom a jobb, de ebben az esetben (elvégre a legolcsóbb típusokról van szó) nem biztos hogy a Wacom a megoldás, mert a Trustnak valamivel jobb a felbontása, és több kiegészítõ van hozzá, a Wacom viszont jobban tetszik, nem kell elem a ceruzába amitõl még könnyebb lesz és amire használnám tökéletesen megfelelne. Az ár nem számít, mert a két termék között elenyészõ a külömbség. Szóval ez a dilemmám, és ha valakinek van-e két termékrõl tapasztalata az kérem segítsen dönteni, elõre is köszi!

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

A Trust nekem néha pontatlanul mûködött. Közben gondol egyet és "ránt" a kurzoron. Nem a legegészségesebb. Inkább az alsó kategóriás Wacom mellé teszem a voksom.

 

Egyébként ha már csuklófájdalom - próbáltad már a Logitech MX1000-et?

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Petros

Szia ProFiler!

Köszi a választ, nekem is a wacom fele húz a szívem, de gondoltam elõbb rákérdek a tapasztalatokra. A Logitech MX1000-et nem ismerem de utánanézek hátha az a megoldás. Kár hogy a logitech nem csinál digitális rajztáblákat, ebben a márkában eddig még nem csalódtam.

Üdv, Petros!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
LLajos

A Genius MousePen 8x6, Pentagram O'pen xl-röl, és Trust Wireless Design & Work táblák közül melyiket ajánlanád? Rajzolni kellene.

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Inkább a Geniust.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

LLajos

Ok! Köszi a segítséget! A wacom az tényleg nagyon jó tábla, vagy csak a "neve" a drága. Milyen paramétereket kell nézni az ilyen tábláknál?

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Nem csak a nevét kell megfizetni. Tényleg jó. Egyébként ami fontos az a méret, a pontosság és a felbontás.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
ARC

Én sokat foglalkozok képekkel ps-ben, na most az lenne a kérdésem hogy milyen digitáblát vegyek, mekkora az a méret ami már jó, wacom-on belül melyiket érdemes venni, drágább annyival jobb-e mint amennyivel drágább, konkrét tipusokat várnék....

Na és persze hogy érdemes-e, lehet hogy egy drágább egér teljesen jó lenne, most jelenleg egy Logitech egy vezeték nélküli mouseman optical egerem van, ami finom mozdulatokra teljesen alkalmatlan, igaz már lestek a kis talpak de avval se volt valami jó... Meg hát ugye ott van a nyomásérékenység ami a táblák nagy elönye.......

A válaszokat elõre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
LLajos

Szia!

Hasonló cipõben járok én is. Én egy wacom graphire4 xl (A5)-s táblát vettem kb. 55-60E ft. Szerintem teljesen jó, megvagyok vele elégedve és ajánlom neked is. A méret is megfelelõ. Ezt ki tudom használni teljes mértékben. Az A4, A3-as táblákhoz már tuti 29"-os monitor kell! :)

A drágább tipusokat nem ismerem sajnos.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Abuelo

Sziasztok!

Lehetõségem nyílt nagyon olcsón vagy ingyen megszerezni egy Wacom Intuos táblát. Régi darab de még mûködne csakhogy a toll hiányzik. Nincs véletlen valakinek egy eladó tolla? Vagy nem vesztette el valaki a táblát és megmaradt a tolla?Természetesen utánanéztem ha újat akarok venni, de az nem jó biznisz.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
Sonics_84

Üdv.

 

A segítségeteket szeretnem kérni az alábbi probléma kapcsán.

Vistát használok, s szeretnék dolgozni a wacom padommal (Volito2, modell:CTF-420, nem egy mai darab, de a munkámhoz elég). Szóval, a gép amin használnám vista rendszerrel van telepítve. A hivatalos drivert nem fogadja el, mondvan az eszköz mar rendelkezik driverrel ami frissebb, mint az általam telepíteni akart.

A probléma az, hogy bár működik a pad, azonban jelen állapotában nem tudom beállítani az érzékenységet, ami photoshopot használva meglehetősen nagy probléma. Előtte egy másik pc-n (xp-s), hibátlanul működött.

 

Fontos lenne használnom az érzékenység funkciót, hisz aki ismeri a photoshopot tudja, szinte minden eszköznél lényeges a pad érzekenységi funkciója. Akármilyen ötlet, kérdés felmerül, kérlek jelezzetek.

 

Előre is köszönöm.

 

Használj ékezeteket! <KGigi>

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...