elkeseredett_juzer Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Hi! Nem vagyok teljesen lamer, sõt. És mégis, képtelen vagyok elõrébb jutni egy hangkártyával. Terratec Phase 22-rõl van szó. Ami történt: Kártya PCI slotba betesz (a leírás figyelmeztetése alapján a graf kártyától legmesszebb levõ PCI slotba), driver felrak, webrõl frissít. Minden jónak tûnt, kártya szól, júzer boldog. Cubase és hasonló progik újratelepít (egyébként is egy csont új PC konfig), ASIO beállít, zeneír. Egyszer csak, az egyik progiból kilépve, sima Winamp elszáll, semmi hang, lefagyás. Nézem, mi lehet. Látom, hogy megosztott IRQ-val rendelkezõ PCI slotban van a kártya. Nosza, átraktam. Letiltottam közben mindent ami nem kell, serial, parallel port pl. Ekkor mással veszett össze. Igaz, itt más volt a hibajelenség is: Egy idõ után elkezdett minden hangot fele sebességgel, szaggatottan lejátszani. Oké, megint átraktam, most épp egy szintén megosztott slotban van, de nem ütközik semmivel. A hibajelenség mégis ugyanúgy fennáll!!!!!! Aszongya a leírás, meg okosok akiket már kérdeztem, hogy rakjam exkluzív PCI slotba a kártyát. Végigpróbáltam mindegyiket, de NINCS ILYEN!!!!!! Lehet ez? A hardverkonfigom itt látható (html fájlban, EVEREST-bõl riportolva): KLIKK, az EVEREST screenshot az IRQ kiosztásról meg jpg-ben itt: KLIKK 2. Most jön a lamer kérdés. Ha feltesszük, hogy nem a hangkártya hibás, akkor a PCI slottal lehet a hiba? Még lamerebb kérdés (nemröhög): Létezik valamilyen tool, amivel exkluzívvá lehet tenni egy PCI slotot? BIOSból nem nagyon érek el ilyesmit (vagy csak én nem találom?). Olyat már láttam, hogy IRQ-knak megmondhatom, legyenek e "reserved"-ek, de csak 1-15-ig... Bocs az ultralamerségért, de már az õrületbe kerget a cucc, és nincs pénzem másik hangkártyára, legalábbis profira. Tenx elõre is...
ProFiler Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Azt mondja a leírás, meg okosok akiket már kérdeztem, hogy rakjam exkluzív PCI slotba a kártyát. Végigpróbáltam mindegyiket, de NINCS ILYEN!!! Lehet ez? Ez azt jelenti, hogy olyan PCI foglalatba kell betenni, ami nem oszt meg másikkal is erõforrásokat. Ezt az alaplap kézikönyvében egy táblázatból kiderítheted. Ciao.
Recommended Posts