Doenee Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Hali! Ezer medve bocs lehet, hogy rossz helyre írok. Vettem egy tuner kártyát nevezetesen egy WinFast PVR 2000-ret. Itthon derült ki hogy az audió kimenetét a hangkártyára közvetlenül kell rácsatlakoztatni gépházon belül. Ugyan akkor alaplapra integrált hangkártyám van, amihez nincs külön alaplapi csatlakozó a Lin-in-en kívül. A tunerkártyán viszont nem ilyen a belsõ csatlakozó. ír: Hogyan lehetne csatlakoztatni a tuner hangját az alaplaphoz ? A tuner audió kimenet kábelét átalakítva csatlakoztathatom-e az alaplap Lin-in-é -hez kivülröl? Arra is gondoltam, hogy az alaplapi CD-in csatlakozóhoz csatlakoztatom a kábelt, mivel az szabad, de az XP lehet, hogy elkezdene hûlni ha zenei CD-t hallgatok. A segítségeteket megköszönöm. Doenee
ferii1528464465 Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Helló! Nekem is van valami ilyesmi kártya. Nekem ez nem okozott gondot, én nem házon belül kötöm, ha "kívül" egy sima kábellel. Az is mindegy hogy mikrofon portra, vagy Line-in portra kötöd, majd azt a programban be tudod állítani. A te kártyádon nincs külsõ audió kimenet? A tuner audió kimenet kábelét átalakítva csatlakoztathatom-e az alaplap Lin-in-é -hez kívülrõl? Igen, ha nincs külsõ kimenet a TV kártyán.
Doenee Posted August 21, 2005 Author Posted August 21, 2005 Ferii! Nincs külsõ kimenet a tunerkártyán. Az az igazság, hogy a Lin-in-t szeretném szabadon hagyni mivel az alaplapi hangkártya 5.1-es, de hát ha a tunernek kell akkor lemondok az 5.1-röl. Akkor marad a barkácsolás. Köszönöm a válaszod.
ferii1528464465 Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Ha a line-inre rádugod akkor miért kell lemondanod az 5.1-rõl? Nekem is az van... De amikor tv-t nézek akkor az csak 4 hangszórón szól. Szerintem tv-t nem lehet nézni 5.1-ben, bár nemtudom.
Doenee Posted August 21, 2005 Author Posted August 21, 2005 Nem a TV-t akarom nézni 5.1-es hanggal hanem a DVD-t szeretném. Az alaplapom VIA Epia M és úgy jön ki az 5.1, hogy a Lin-in-be, Mikrofon-ba és az Out-ba kell csatlakoztatni a hangfal kábeleket.
ferii1528464465 Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Az hogy lehet? Nekem külön megvan a helyük. Dehát ha neked így van, akkor neked nem tudok segíteni. Sajnálom.
Gereby Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Tehát az alaplapon 1 db cd-nek való csatlakozó van? Szerintem a cd-t nyugodtan nyomhatod xp-n keresztül is, én már nagyon régóta úgy csinálom, és nincs semmi bajom vele. Ha pedig mindenféleképpen kábelen akarod vinni a cd hangját, akkor vágd el mindkét kábelt, (az egyikrõl a csatlakozót, a másikat bárhol) forraszd össze õket és szigeteld le. így kapsz egy 2 bemenetes kábelt. Remélem elég jól elmagyaráztam....
Doenee Posted August 21, 2005 Author Posted August 21, 2005 Ferii Ha csak a Lin-ine van bedugva akkor Lin-ine-ként funkcionál a csatlakozó ha mind a három be van dugva akkor érzékeli az alaplap és mind a három kimenetként mûködik (5.1-revált). Legalábbis ezt hámoztam ki a leírásból. „When 6-channel applications are used, all three jacks become output connectors with Smart 5.1 (See Appendix A) In order for the 6-channel audio to function, the operating system and multimedia applications must be properly configured. Please note that Windows 98 only supports 4- channel audio.” Azt hogy érted, hogy a te alaplapodon külön megvan a helyük? Gereby Tehát ha jól értem a TV tuner hang kimenetét - a mi belsõ- csatlakoztathatom az alaplapi CD IN csatlakoztatóhoz. Az XP külön kezeli az analog és a digitális audió jelet, nem akadnak össze? A DVD-rom-ot IDE kábelen használom
Gereby Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Nos tehát ez a cd-in egy négy tûs analóg hang bemenet ami az alaplapon van (az integrált hangkártyához tartozik). Ennek a win98-as idõkben volt jelentõségük, amikor a hang tulajdonképpen közvetlenül átment a hangkártyába, és úgy játszotta a hanglemezeket. Az XP képes arra, hogy az IDE kábelen keresztül lebonyolítsa digitálisan a hangátvitelt. Szóval teljesen fölösleges az optikai egységet összekötni a hangkártyával. (én se teszem....) A tunerkártyád nem képes PCI sínen keresztül eljuttatni a hangot a hangkártyába. (Ez szinte mindenütt így van. Nállam is!) Ezért kell analóg összeköttetés. Ezt két féle módon lehet létrehozni: íl: 1 rövidke jack-jack kábellel a tuner elõlapjára kivezetett hangkimenetet átvezetni a hangkártya line-in bemenetébe (nállam is ez van) íl: A régi cd hangkábelt használva belülrõl összeköti a hangkártya cd bemenetével. Tehát CD re manapság fölösleges analóg jelet használni. De tõllem akár azt is megcsinálhatod, amit írtam, hogy 2 kábelbõl csinálsz 1-et.
kissipos Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Hali! Nekem is van egy ilyen tunerem. Fogsz egy audiókábelt, és rádugod a tunerre, meg a CD-inre az alaplapon. Én is XP-t használok, és nincs semmilyen akadás...
ferii1528464465 Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Én úgy értem, hogy az alaplapomon (Asus A7N8X-E deluxe) külön vannak bemenetek (Line-in, mikrofon). És vannak kimenetek (Spdif, Center; mély, jobb; bal, és a hátsók) Ezek az 5.1-hez tartoznak. Meg még van egy ha nem 5.1-et akarsz - sima 2db hangszórónak. üdv
Doenee Posted August 22, 2005 Author Posted August 22, 2005 Hali! Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek :!: :!: :!: A TV tuner hang kimenetét (csak belsõ van) az alaplapi CD-in-re csatlakoztatom. A kereskedõ is ezt tanácsolta. Ui.: Ferii komoly alaplapod van :!:
ferii1528464465 Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Szia! Kösz! Csak az a baj, hogy Socket A-s foglalat van benn. De azért szerintem ez is király.
Recommended Posts