Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Aerogate II beszerelése


Zag

Recommended Posts

Zag

Üdv!

 

Nemrég beszereztem egy Aerogate II panelt, és most próbálkozom a beszerelésével, de nem megy minden zökkenõ nélkül. (Miért is menne, hisz még sosem szereltem be ilyen panelt :) ). Alapvetõen 4 ventillátort, és 4 szenzort szeretnék rákötni: CPU, ház, és két HDD. A szenzorokkal semmi gond nem volt, mindet a megfelelõ eszközre erõsítettem, és kész. A ventillátorokkal már más a helyzet. A CPU ventillátorom alapból fordulatszámszabályozós, és ahogy olvastam, azzal van kis meló, amíg az ember megfelelõen ráaplikálja az Aerogate panelra. Az Aerogate oldaláról letöltöttem egy PDF file-t, melyben le van írva és rajzolva, hogyan kéne elvégezni ezt az átalakítást, de nem igazán jutottam elõrébb. Ha jól értelmezem az ott leírtakat, akkor el kell nyesnem a ventillátor tápkábelét, és a szabályozó kapcsoló kábelét, majd a tápkábelt össze kell kötnöm az Aerogate panel megfelelõ kábeleivel (amit elõzõleg szintén el kell nyesni), viszont a rajz szerint az Aerogate panel csatlakozója két kábeles (piros, fekete, ez még az 1-es Aerogate model), az enyém viszont 3 kábeles (piros, fekete, sárga, ez már az Aerogate 2-es model). A ventillátoromnak egyrészt van egy tápkábele (piros, fekete), van egy sárga kábele, ami az alaplapra csatlakozik, és van egy plusz kábel (két piros kábel), amibe a szabályozó tekerõt kellett csatlakoztatni. Kérdésem az lenne, hogy az Aerogate panel kábeleihez a ventillátorom tápkábeleit (piros, fekete) és a szabályozó kábelt (két piros kábel) kell kötnöm? Vagy a ventillátor tápkebeleit és a sárga kábelt kell összekötnöm a panel kábeleivel? Másik kérdésem, hogy mivel kössem össze a kábeleket, gondolom, a végüket le kell csupaszítani, és összefûzöm õket, és a kép szerint valami fekete szigetelõszalaggal vannak átkötve, ez megfelelõ megoldás?

 

Másik kérdésem, hogy a HDD ventillátorokhoz hogyan tudom csatlakoztatni a panel kábeleit, ugyanis mindkét merevlemezemen van hûtõventillátor (amolyan merevlemezre csavarozható fajta, aminek a tápkábelét még a HDD tápkábele elõtt dugom a HDD tápbementébe, és ebbe jön maga a HDD tápkábele), aminek alapból nem tudom szabályozni a fordulatszámát, de bízom benne, hogy valamilyen módszerrel rá tudom kötni az Aerogate-re, csak ötletem nincs, hogyan. :)

 

Utolsó kérdésem, hogy a ház hûtését ellátó ventillátorom (Codegen ház, és alapból benne volt a ventillátor, nem lehet szabályozni a fordulatszámát) hogyan tudom csatlakoztatni az Aerogate-hez, hogy lássam, milyen fordulaton megy, és esetleg szabályozni is tudjam? Az a gond, hogy a ventillátor tápkábele közvetlenül megy bele egy tápkábelbe (amolyan 5. és 6. drótként, a szokásos 4 mellé) , és nem lehet "leszerelni", csak elvágni. :)

 

Bocs, ha nagyon primitíveket kérdeztem, és elõre is kösz a válaszokat. :)

 

Zag

Link to comment
Share on other sites

rsx

A molex csatlakozos ventikböl csak kettö vezeték jön ki piros+fekete ,ezekhez van átallakitó a nagy táp csatiról a pici 3tüs csatira amit már rá tudsz csatlakoztatni az aerogate-ra :) Nekem is ilyen van,de a procihütöt nem kötöttem rá csak a házventiket vezérli!!Egyébként nem hallottam hogy így átkéne alakitani a kötéseket! :démonikacaj:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...