Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Halasi Miklós
Posted

Mivel nem tudtam csoportot létrehozni a multimédiában a Mediacentereknek és tévévevõ programoknak, így remélem, itt is megtaláljátok ezeket.

Na akkor a témára térnék.

Ezt a topicot a ChrisTV-vel kapcsolatos problémáknak és infóknak nyitom. Ide jöhet minden vele kapcsolatban.

És máris egy friss hír:

:!: :!: :!: Megjelent a 4.60-as verzió :!: :!: :!:

Ahogy nézem az újításokat, frissített schedulert kapott és fõleg a hardveres tévékártyák támogatásán javítottak, pl. Leadtek, Hauppage. Érdemes megnézni!!

• 1 month later...
Halasi Miklós
Posted

Tegnap pedig kijött a 4.70-es verzió, amiben végre megcsinálták a teletextet, na meg sok hasznos dolog is javításra került. És mintha gyorsabban indulna a program... :hááát:

• 4 months later...
Posted

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy honnan lehetne letölteni mpeg 1/2 codecet a Chris tv-hez.

Köszi!

• 2 months later...
Posted

Sziasztok!

Az a problémám idõzített felvételnél , hogy néha bekapcsol a felvétel de legtöbbször nem.Directben indítva a felvételt mûködik.

Ha nincs bekapcsolva a chris tv,és felvételnél indul akkor a következõ hibaüzenetet kapom:

Application Error

Acces violation at address 00595D69 in module 'Chris TV.exe'.Read of address 0000024C Do you want to continue running Chris tv?

Tudna valaki segíteni ?

Esetleg valamilyen programot ajánlani helyette.

Köszi szépen

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Nekem olyan problemám lenne, hogy Pinnacle PcTv Pro kártyám van,de sajna a gyári progijával pénzes regisztráció után lehetne mpeg2-be rögzíteni. Divx-nél meg kötött, csak 352*288 felbontásban. Nekem az lenne a legjobb megoldás, ha ezt a progit lehetne valahogy "rendbe szedni". Hardveresen bírná a gépem a nagyfelbontású valós idejű divx tömörítést is, meg ezt is szeretném elérni tulajdonképp, de ha később tömizem át mpeg2-ből divx-be, az sem baj.

Egyébként annak ellenére, hogy a a PC WORLD hasábjain valamikor a legstabilabb proginak ezt a PcTV vision progit mondták, nagyon gagyi! Próbáltam a Chris TV 4.90-est, meg előtte pár régebbi verzióját is, de a hangja nagyon serceg, sőt mondhatni hang helyett serceg! De nem minden adónál. Próbáltam már átállítani manuálisan a hangot benne, de akkor is trágya!

Aztán próbáltam a VirtualDub-bal is rögzíteni, de azzal meg egyszer sikerült behoznom az adókat, azóta se! Mi van még? Most már nagyon dühös vagyok, mert sorra vannak az olyan filmek, amiket rözíteni szerettem volna, de sohasem sikerül, mert mindenben van valami hiba! Segítsek légyszi valamilyen megoldást találni!

Halasi Miklós
Posted

Na ez furcsa, mert nekem a párom veszi fel napról napra a sorozatokat a tévébõl ChrisTV-vel, és hiba nélkül rögzít. A hang is tiszta. Ugye nem alaplapi hangkártyát használsz? :hááát:

Posted

De igen, egy realtek 8 csatornás van a deszkámon, de a külső bemeneten keresztül kötöttem rá. Gondolod hogy ott lehet a bibi? Én nem hiszem, mert pár csatorna jól jön be. Nem a közvetítés normáját, vagy szabványát ismerheti tévesen fel? A PCtv visionnek sikerült megoldanom az mpeg2-es regisztrációját, most már engedi, de nem hozza létre az mpeg2-es fájlokat, csak a másik kettőt. Nem lehet, hogy kell még valami mpeg2 codec is neki?

Halasi Miklós
Posted

Területi beállításnak a ChrisTV-ben is a Germanyt érdemes beállítani, vagy Austriát, rosszabb esetben Canada a jó. ;)

Ez a DirectX hibája, pontosabban a nem frissített szabványok miatt van. Ha nem alaplapira kötöd, hanem külön hangkártyára, valószínûleg egybõl meglesz a hang is. ;)

• 5 weeks later...
Posted

Sziasztok!

A gondom a Chris Tv-vel az, hogy nem tudom beállítani se a divx, se xvid tömörítést. A hang tömörítéssel is gondok vannak, mp3-ba nem hajlandó menteni, meg wma-ba se. Mp3 -ba egyedül 320kb/s-os beállítást enged, hiába veszem lejjebb. Egyébként mással is elõfordul, hogy a beállításokat semmibe veszi? Hiába mentem õket.

Ja igen: 4.60-os és 4.90-es verziót próbáltam ki.

Halasi Miklós
Posted

A próbaverziónak ezek a limitációi. A teljes verzióban ilyen gondok nincsenek. ;)

• 4 weeks later...
Posted

Segítsetek nálam nincsen hang. Milyen cocdec kell hozzá?!

Halasi Miklós
Posted

Körbenéztél Chris fórumán? Mert a sokféle tévékártya miatt speciális hangbeállításokra lehet szükséged. ;)

• 5 months later...
Posted

Sziasztok!

A minap töltöttem le az ASUS P7131 tv kártyához a fullos Chris TV 4.60-t. Nagyon tetszik a program, a lassú gépen is viszonylag jól mûködik, csak sajnos semmien normában nem megy a hang. Sem a tv-nél, sem a rádiónál. Beleolvastam a fórumba, de az itt talált javaslatokat kipróbálva sem megy. Egy PCI hangkártyát használok, az alaplapon integrált le van tiltva, ezzel nincs gond.

Akinek hasonló gondja volt, kérem segítsen. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek elõre is!

Posted

Szép napot mindenkinek és Boldog Újévt.

Kérdésem lenne.

Hodyan kell telepíteni a Mndrake 2005-re a Chirs TV progit?

Segítséget kszönöm, Üdv. mila.

Halasi Miklós
Posted

Jól értem, hogy linuxra akarod feltenni a ChrisTV-t? :hááát:

arosamia: bekötések, belsõ hangkábelek rendben vannak? Hangkártya driverében engedélyezve van a hang a bemenetre? Nincs arra a kártyára valami speciális beállítás?

Posted

Hali!

Ezt találtam a legmegfelelõbb témának a kérdésemre. Jelenleg én is ChrisTV-t használok. De nem jön be annyira, pláne hogy felvételnél el van csúszva a hang és a kép. Mi a legjobb TV-nézõ progi? Ez? Vagy van jobb?

üdw

Posted

Szép napot mindenkinek!

Problemám a következõ-

A mandrake 2005 kdetv jó minden rendbe.viszont elavult az ooo. 1.1.4 de legalább az magyar.

A mandrake 2007 kdetv nincs hang csak zugás sitergés az ooo.2.0.3 de angol és ez nekem nem jó .

azért kérdeztem az elõzõ bejelentkezésemkor, hogy lehet e a is ChrisTV-t instálni linuxra.

és azt hogyan kell mert nem tudok semmit telepíteni rá a vírusitõt probltam de nem megy

Halasi Miklós
Posted

Nem mindegyik hardveren és hardverhez jó a ChrisTV, de a legtöbb esetben nincs gond vele. Van persze más program is, de nálam legalábbis ez jött be a legjobban, és ezt lehetett használni a legtöbb esetben.

Mila: a ChrisTV-bõl CSAK Windowsos verzió létezik, Linuxos nem.

Posted

Üdvözlök mindenkit!

Tisztelt Halasi Úr!

Köszönönöm válaszát.

Mivel a linuxon kezdõ vagyok ezért vannak kérdéseim.

Ha tud segíteni abban , hogy a mandríva 2007 rendszeren lévõ ooo org 2.03 angol verziót, hogyan tudom le cserélni ooo.org 2.04

magyar verzióra?

A másik kérdésem?

Hogyan tudok hangot varázsolni a mandriva 2007 verzion a kdetv-re?

Ezt a két problémát lehet e orvosolni?

Ha lehet azt hogyan?

Válaszát és segítségét elõre is köszönöm.

Údvözlettel Mila.

Posted

Sziasztok!

Az lenne a problémám , hogy felvételnél elcsúszik a kép meg a hang egymástól ha a Chris tv-vel veszek fel.0 eldobott képkocka mellet.

Iuvcr-rel nincs ilyen probléma szinkronban marad.

Ha valaki tudna megoldást megköszönöm, mert a Chris tv jobban tetszik , jobban konfigurálható és magyar nyelvû.

Halasi Miklós
Posted

Mivel a linuxon kezdõ vagyok ezért vannak kérdéseim.

Sajnos ez nem a megfelelõ topik a Linuxos kérdésekre, nézz körül a fórumon, hogyhová írd be, hogy tudjanak is válaszolni a kérdéseidre! :)

Ha valaki tudna megoldást megköszönöm, mert a Chris tv jobban tetszik , jobban konfigurálható és magyar nyelvû.

A hangproblémáknál ha jól tudom a megoldást az Intervideo SDK, majd utána a kodek telepítése oldja meg a fórumuk szerint.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Még mindig ugyanazzal bajlódom, nem tudok vele normálisan felvenni. Milyen kódek kellene hozzá? Jó lenne divx-ben rögzíteni vele. Most a 4.99-et használom, de ez se látja se a divx, se az xvid kódeket ami fenn van a gépen.

Halasi Miklós
Posted

Ha megvásárolt ChrisTV-d van, akkor látnia kell a kodekek között, nekem õsidõktõl látta... Vagy ha nem kodekpakkot használsz. ;)

És egy belsõ info: már nagyban készül az 5.0-ás verzió!!!