Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Jelszóvédett notebook HDD

Recommended Posts

Posted

Sziasztok kaptam egy régi 4 Gb-os Hitachi hdd-t 2.5"-t (DK227A-41). A winyót password védi de annyira hogy már a bios sem akarja fel ismerni a password nélkül állitólag nincs rajta semmi de ha van sem kell a password nincs meg. Tudtok valami megoldást hogy fel tudjam éleszteni a winyót ?

köszönettel Buzás Péter

- ProFiler -
Posted

Egy mûködõ gépben le kellene formázni. Ezt úgy értem, hogy ne úgy legyen bekötve, hogy csak ez az egy HDD van a gépen, hanem legyen valami, amitõl el is indul a gép. Bár véleményem szerint ez a merevlemez rossz lehet, mert jelszó nem szokta ezeket védeni. A Hitachik pedig amúgy is veszélyeztetettek e téren.

Ciao.

Posted

Nem!

Van ilyen! A Dell-nek is valami hasonló védelme van. Hiába formázod a vinyót (akár idegenben is), a jelszavas védelem megmarad rajta! Úgyhogy az kuka! ;)

Sõt a Siemens-eknek meg még kacifántosabb! Ott, ha titkosítást választasz, akkor az alaplap azonosítóját is beleveszi, és ha egyszer az alaplap tönkre menne, akkor a vinyót is kidobhatod! :dühös:

• 2 years later...
Posted

Sziasztok!

Van egy rebook tipusu laptop ami inditás után jelszót kér.A biosba belehet lépni,de ha jelszót ötször eltévesztem akkor viszont boot cd-röl dolgozik de másrol nem.Mi lehet a probléma. :pislog:

• 1 year later...
Posted

Sziasztok. Toshiba Tecra S5 Bios HDD Password be lett állitva,ki szeretném cserélni nagyobbra,de ezt a 160 Gb ost még szeretném külsõ merevlemezként használni.A Biosban már nem kínálja fel a kikapcsolást,csak a jelszó változtatást.Akkor ezt a HDD már csak kidobni lehet? Ezek a lehetõségek vannak :

HDD: - Build-in HDD

HDD Password Móde -Master + User

User Password : - Registered

Master Password: - Registered

Csak az User,Master Passwordot engedi módósittani.

Ezt akkor dobhatom ki? mert se használni,se formázni nem engedi,más géphez. Ha valakinek van valami tippje,megköszönném. Elõre is köszönöm.

Posted

Nem emlékszel a jelszóra? Csak kíváncsiskodom...

Egyébként egy CMOS reset valószínûleg törli a jelszót.