Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Jelszóvédett notebook HDD


Buzás

Recommended Posts

Buzás

Sziasztok kaptam egy régi 4 Gb-os Hitachi hdd-t 2.5"-t (DK227A-41). A winyót password védi de annyira hogy már a bios sem akarja fel ismerni a password nélkül állitólag nincs rajta semmi de ha van sem kell a password nincs meg. Tudtok valami megoldást hogy fel tudjam éleszteni a winyót ?

köszönettel Buzás Péter

Link to comment
Share on other sites

- ProFiler -

Egy mûködõ gépben le kellene formázni. Ezt úgy értem, hogy ne úgy legyen bekötve, hogy csak ez az egy HDD van a gépen, hanem legyen valami, amitõl el is indul a gép. Bár véleményem szerint ez a merevlemez rossz lehet, mert jelszó nem szokta ezeket védeni. A Hitachik pedig amúgy is veszélyeztetettek e téren.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

nascar

Nem!

Van ilyen! A Dell-nek is valami hasonló védelme van. Hiába formázod a vinyót (akár idegenben is), a jelszavas védelem megmarad rajta! Úgyhogy az kuka! ;)

Sõt a Siemens-eknek meg még kacifántosabb! Ott, ha titkosítást választasz, akkor az alaplap azonosítóját is beleveszi, és ha egyszer az alaplap tönkre menne, akkor a vinyót is kidobhatod! :dühös:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
ladakolyok

Sziasztok!

Van egy rebook tipusu laptop ami inditás után jelszót kér.A biosba belehet lépni,de ha jelszót ötször eltévesztem akkor viszont boot cd-röl dolgozik de másrol nem.Mi lehet a probléma. :pislog:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
anubisz

Sziasztok. Toshiba Tecra S5 Bios HDD Password be lett állitva,ki szeretném cserélni nagyobbra,de ezt a 160 Gb ost még szeretném külsõ merevlemezként használni.A Biosban már nem kínálja fel a kikapcsolást,csak a jelszó változtatást.Akkor ezt a HDD már csak kidobni lehet? Ezek a lehetõségek vannak :

 

HDD: - Build-in HDD

HDD Password Móde -Master + User

User Password : - Registered

Master Password: - Registered

 

Csak az User,Master Passwordot engedi módósittani.

Ezt akkor dobhatom ki? mert se használni,se formázni nem engedi,más géphez. Ha valakinek van valami tippje,megköszönném. Elõre is köszönöm.

 

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Nem emlékszel a jelszóra? Csak kíváncsiskodom...

 

Egyébként egy CMOS reset valószínûleg törli a jelszót.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...