Lex 1 Share Posted August 11, 2005 Sziasztok! Van egy kétrétegû gyári, védett DVD filmem. A Sajátgép 7.92 GB-nak (8 511 086 592 byte-nak) írja. A Win. Commander is ennyinek írja. A rajta lévõ állományokat (VIDEO_TS könyvtár) viszont csak 6.68 GB-nak (7 183 654 912 byte-nak) hozza. Mi foglal 1.24 GB-ot? Valahol mintha olvastam volna valami alcsatornákról, ... ??? PS.: Nincs AUDIO könyvtár. Link to comment Share on other sites More sharing options...
- ProFiler - 0 Share Posted August 14, 2005 Tegyük fel, hogy leszedjük róla az adatokat (de mivel másolásvédett, inkább ejtsük ezt), akkor az intézõben másolva jelentõsen kisebb (vagy pont nagyobb) állományt fogsz kapni, mintha egy erre szakosított programmal szednéd le. Hogy konkrétan mi az, ami a helyet kitölti/eltûnteti, azt nem tudom - engem is érdekelne. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fapuma 0 Share Posted August 14, 2005 @Lex A gyári DVD-filmek többsége nem teljesen tölti ki a 8 gigát, és pl. láttam már olyat, ami 6.4 méretû, sõt 3 gigás filmet is láttam gyári DVD-n(Blöff). De ismerek olyat is, ami 8,5 gigás. Egyszerûen így sikerült, nem tartották érdemesnek azt, hogy nagyobb helyet engedjenek neki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted August 14, 2005 Az Audio könyvtár hiánya az teljesen normális, én még nem láttam olyan DVD-t, amin lett volna valami tartalom benne ( mindig üres). Fapuma már leírta a választ. Errõl te is meggyõzõdhetsz, ha átmásolod a winyódra, akár imagebe, akár DVD Shrink-kel (persze aztán letörlöd, hiszen másolásvédett ), a mérete annyi lesz, mint amennyi a Video_ts mappa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted August 16, 2005 Az image file-t még megnézném, mert az elvileg a teljes anyagot tartalmazza, mert ha csak 7 GB lenne, akkor az abból létrehozott DVD is csak 7 GB lenne. Mivel tudok a fenti védett DVD-bõl iso file-t csinálni? Egyébként, mivel a DVD a sajátom, így ha csinálok róla egy biztonsági másolatot, az még nem jogsértõ, ha jól tudom !? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cölöp 0 Share Posted August 16, 2005 Én most nekiállok és leellenõrzöm az összes lemezemet . És utána feljelentem a forgalmazókat amiért kifizettették velem a fel nem használt lemezterületet! Ne haragudj de nem látom mi értelme van a kérdésnek. Nehogy azt hidd hogy veled van bajom , csak kiváncsi lennék miért számít ez a dolog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted August 16, 2005 Egy páran lehet, hogy félre értitek. Nem azt mondtam, hogy a lemez 8 GB-os (DL-es), hanem azt, hogy a lemezen (a sajátgép és a Commander szerint is) 8 GB-nyi anyag van, de állomány szinten csak 7 GB látszik. @Cölöp: Azért érdekel, mert kíváncsi vagyok és szeretném tudni. Úgy általában is sok minden érdekel, és ami érdekel, arról minél többet szeretnék megtudni, mert úgy, megértem a dolgok mûködése mögötti logikát, amit fel tudok használni egyéb problémák megoldásához. A tudás fejlõdésének kulcsszava: Miért? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cölöp 0 Share Posted August 16, 2005 Most már értem Én valóban félreértettem a kérdést , Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted August 19, 2005 DVD Decrypter nevû varázslattal le tudtam szedni ISO-ba. Nem vittem végig, mert a hiányzó 1,24 GB az elején van. Leszedve 0-val van tele. Nem teljesen értem, hogy mire jó 1,24 GB 0 az ISO elejére? Védelemnek? Na mindegy. Lényeg, hogy megtaláltam. Legalább is azt hiszem. Az Audio könyvtár hiánya az teljesen normális, én még nem láttam olyan DVD-t, amin lett volna valami tartalom benne ( mindig üres). Az Audio könyvtárba a DVD-A, azaz a zenei DVD audio anyaga kerül, keményen levédve. Így a Video könyvtárba lehet pl. a klippeket rakni. Lehet, hogy azért van elõtte üres hely, hogy a rétegváltás olyan helyen legyen, ahol nem zavaró? Bár 1,24 GB így is kicsit sok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fapuma 0 Share Posted August 19, 2005 Az Audio könyvtárba a DVD-A, azaz a zenei DVD audio anyaga kerül, keményen levédve. Így a Video könyvtárba lehet pl. a klippeket rakni. Egy sima film esetén attól még üres marad. Van itthon pár tucat filmem, és egyiknek sincs az AUDIO_TS mappájában semmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
google 0 Share Posted August 19, 2005 ...a DVD a sajátom, így ha csinálok róla egy biztonsági másolatot, az még nem jogsértõ, ha jól tudom !? Ha feltöröd a másolásvédelmét, akkor már az. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted August 19, 2005 @fapuma: Ezért írtam, hogy a DVD-A (zenei DVD) anyaga kerül abba. Ergo nem a DVD-Video-é @google: Oké, akkor nem buherálom, amit tudni akartam, azt már tudom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts