Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Favicon

Mezofi

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Hogyan lehet megoldani, hogy az URL elé egy kis LOGO-t tudjak elhelyezni.

Mint a fenti példa is mutatja (A PC WORLD URL-je elött).

8)

Posted

Piros kockában fehér betükkel megjelenik a "PC" felírat a böngészõ címsorában.

Vagy ha a Google oldalára mész, megjelenik a címsorban a http://www. stb elött egy kis kockában a"G" betû.

Most nézem, hogy ez IE-ben nem mûködik, Firefox-al igen.

Tehát akkor, hogyan tudom megoldani, hogy Firefox böngészõ használata esetén a címsorban, a címsor legelején megjelenjen a site LOGO-ja?

;)

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Te a faviconra gondolsz!

De ezt miért a php-hez írod?

Egyébként pedig:

<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico">

Mindezt a headbe írd, ahol a favicon.ico egy 16x16-os méretû tetszõleges ikon.

Posted

Bocsi, ha rossz helyre írtam a kérdést, de mivel fogalmam nem volt róla hogyan kell ezt megjeleníteni, ezért azt sem tudtam hova címezzem a kérdést.

Köszi a gyors válaszokat.

:)

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Nincs mit! tzoli által linkelt oldalon is sok érdekességet találsz favicon ügyben! Jó kis topic az, érdemes átolvasni. ;)

Posted

Olyat is láttam, hogy a címsor színét is megváltoztaták.

Azt is megtudnánk csinálni?

:D

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Ez összefüghet a scrollsáv szinezésével. Nem ajánlom, egyrészt sehol sem érvényes, másrészt az Internet Exploreren kívül semmi sem támogatja. Szerintem ezt a dolgot hagyd. ;)

Posted

Szerintem a címsor megváltozást, akkor láttad ha httpsen keresztül kommunikált a böngészõ. Ugyanis ilyenkor a Firefox megváltoztatja az URL színét, hogy a felhasználó tudjon róla biztonságos protokollon folyik a kommunikáció.

Posted

@tzoli

Most hirtelen nem tudom hol láttam, de ha ismét látom, belinkelem az oldalt.

Lehet, hogy aty-nek van igaza.

Posted

Jah kérem... Az más. Így rendben van.

Posted

Szerintem azt lefoglalják a böngészõk maguknak, mert pl. a titkosított lapoknál szükség van erre. Én még nem láttam színezni sehol. :hmm:

Posted

Tegnap mondtam le az Enternetnél az Internet elõfizetésem, és amikor bejelentkeztem a kódommal, narancssárga lett a címsor!

:)

Posted

Lenne egy kis gondom a faviconnal. Van egy UW-s e107-es oldalam. Oda szeretnék berakni favicont. Fogtam egy 16x16-os kis icont, melynek favicon.ico a neve, és "belöktem" az FTP-re. Firefoxal megy, IE-vel nem. Mit tegyek? Nézzétek meg pls. http://realonline.uw.hu Vagy esetleg ha beírnám a kódrészletet, amit feljebb írtatok? De az html-re vonatkozik, és ez PHP. Nem tudom, hpgy mit és hova kell beírni. Help me!

Posted

A head-be ugyanúgy illeszd bele! 8)

Posted

Mindegyik php fájlba? Vagy hova, melyikbe? Meg most gyorsan megnéztem, és ebbõl nem bírok semmitse kivenni. Aztse, hogy hol a head...

Posted

@sanzi

Ha megnézed tzoli által ajánlott oldalt (ötödik hozzászólás), akkor ott olvashatod, hogy a favicont IE-vel nem tudod megjeleníteni! Az, hogy az oldaladon vannak php scriptek, azért még vannak benne htm elemek is, gondolom úgyanúgy megtalálhatóak benne ezek a tagek!

<htm><head></head><body></body></htm>

(Persze php oldalon nem kötelezõ.)

Tehát a favicon megjelenítésére szolgáló sort, esetleg sorokat (mozgó gif esetén) a <head> és a </head> tag közé írod, minden oldalon! :)

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted
Firefoxal megy, IE-vel nem. Mit tegyek?

Ez a lényeg: IE-vel nem is fog menni. Talán a 7-es Explorer már kezeli a faviconokat. Talán.

Posted

De pl a fórum faviconja megjelenik IE-vel. Tehát kezeli...

Posted

Nekem nem jelenik meg... és IE-n elvileg nem is jelenne meg egyáltalán favicon....

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Üritsd ki az Ideiglenes Internet fájlok mappáját. Többet nem fogsz találkozni Internet Explorer alatt a faviconokkal. Szóval a 'kezeli' szó helyett inkább a 'kezelgeti' szót használnám. De ez minden csak nem rendes felismerés. :)

Posted

Nekem sem jelenik meg IE-vel, de ez nem újdonság. :D

• 4 months later...
Posted

Emngem az érdekelne, hogy ha az icon nem a lap mellett van a szerveren, hanem máshol, akkor hogyan kell rá hivatkozni?