Lex Posted August 7, 2005 Posted August 7, 2005 Sziasztok! Felírtam a júliusi DVD mellékleten található SuSE 9.3 iso-ját DVD+R-re. A Nero CD/DVD Speed minõségtesztjével akartam leellenõrizni, de se a 3.12, se a 4.01 nem hagyja leellenõrizni. A 4.01 nem is engedi elindítani (kiszürkíti az Indít gombot), a 3.12 pedig kiírja, hogy "Drive does not support this function". LG 4163B-m van a legújabb A105-ös FW-vel. Ez a meghajtó nem tudja ezt a funkciót? CD-R-rel mûködik!
Lex Posted August 8, 2005 Author Posted August 8, 2005 A Nero InfoTool szerint az író tudja a "C2 Errors"-t. Gondolom, ez a bejegyzés utal a minõségtesztre. Valaki nézze már meg az LG 4163B-jét, hogy fut-e rajta a minõségteszt! Elõre is köszönöm.
Lex Posted August 9, 2005 Author Posted August 9, 2005 Senki? eremit! norc! nascar! Tar! Athos! Valaki próbálja már ki, hogy a Nero CD/DVD Speed minõségtesztje megy-e az LG 4163B-n! Köszi. A Nero CD/DVD Speed 4-es verziója letölthetõ innen
nascar Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Megnéztem, és nálam sem indítható a minõség teszt DVD-vel! :!: Minden más igen! Viszont a PC World újságban meg sikerült a teszt a DVD-lemezek tesztje során, szóval nem értem!
Lex Posted August 20, 2005 Author Posted August 20, 2005 Az újságban a lemezeket egy Teac meghajtón ellenõrizték!!!
norc Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Sziasztok! Olyan elképzelhetõ, hogy egy megirt dvd-nek elveszik a minõsége? Mert van egy lemezem amelyet minnél töbször megnézek, annál rosszabb lesz a minõsége, akadozik! A lejátszóm biztos jó, mert csak ennél a lemeznél tapasztalom ezt és elöször ez a lemez is tökéletes volt!
Lex Posted August 20, 2005 Author Posted August 20, 2005 Milyen íród van? Már hogy tudjam, mivel lehet minõségtesztet csinálni. A C1-es hiba nem vészes, bár kb. 20000 alatt jó. Lásd újságban. A C1 hiba sosem lesz állandó. Elképzelhetõ, hogy egymás utáni teszteknél egyre melegebb lesz a lemez és a drive is, ezért romlik az olvasás minõsége.
Lex Posted August 20, 2005 Author Posted August 20, 2005 @eremit: Nem a Benchmark-ra gondoltam, hanem a 3. fülön lévõ minõségtesztre. Azt próbáld meg légy szíves! De DVD+/-R-es lemezzel.
norc Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 Nekem is ez a fajta Lg-m van és nekem se megy a minõség ellenörzés. Azt irja, hogy Inicializálási hiba!
Lex Posted August 20, 2005 Author Posted August 20, 2005 Csókoltatom az LG-t! Azon gondolkodom, hogy FW frissítéssel lehet-e ezt orvosolni? Bár ha a 105-ösig nem rakták bele, akkor ez után se valószínû!
atzs Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Sziasztok! Olyan elképzelhetõ, hogy egy megirt dvd-nek elveszik a minõsége? A lejátszóm biztos jó, mert csak ennél a lemeznél tapasztalom ezt és elöször ez a lemez is tökéletes volt! Ilyen sajnos van. Ezt a lemeztípust esetleg hanyagold a jövõben. Elõbb-utóbb minden lemezzel ez lesz. Néhányukkal sajnos elõbb...
Lex Posted August 22, 2005 Author Posted August 22, 2005 Akinek pl. NEC v. Pioneer DVD írója van, az nézze már meg, hogy tudja-e a DVD+-R lemezek minõségtesztjét? Elõre is köszönöm.
chris p Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Pioneer 107D, FW: 1.10, a lemez minõség teszt "Teszt inicializálási hiba" üzenettel végzõdik (DVD-R és DVD+RW esetén, más nincs itthon). A lemez ellenõrzés érdekes módon gond nélkül lefut.
nascar Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 Igen! A lemezellenõrzés nálam is lefut hiba nélkül, sõt ha a DVD-íróba sima CD-t teszek, akkor megy a minõség teszt. Érti ezt valaki?
Lex Posted August 23, 2005 Author Posted August 23, 2005 Az LG 4163-mon nem megy DVD-vel, de megy CD-vel. Gondolom, mivel ez a korábbi írókon is ment, ez megmaradt. Hogy a Pio 107-esen se megy , már felettébb érdekes. Lehet, hogy a tesztben azért használták a Teac meghajtót ellnõrzésre, mert csak az tudja??? Viszont ezzel a programmal ha olvashatósági tesztet csinálok, akkor ír ki soft és hard errort is, tehát valahogy csak kinyeri, hogy mennyi volt a javított hiba (C1). A lemezllenõrzés mindennel megy, mert az csak azt nézi, hogy tudja-e olvasni a lemezt. Azt nem vizsgálja, hogy mennyi volt a javított hiba.
chris p Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 A lemezllenõrzés mindennel megy, mert az csak azt nézi, hogy tudja-e olvasni a lemezt. Azt nem vizsgálja, hogy mennyi volt a javított hiba. És mit csinál a lemez minõség teszt? Egyébként lehet, hogy FW frissítés után menne? Mert a jelenlegi nem a legtökéletesebb: DVD-írásban pl. 8x sebességet kéne tudnia, de csak 4x-t enged. (Csak ez engem nem zavar ezért nem frissítettem.)
Lex Posted August 23, 2005 Author Posted August 23, 2005 A minõségteszt azt is nézi, hogy az egyébként helyesen beolvasott szektorban mennyi hibát javított ki a hibajavító kódok alapján az olvasó. Ez alapján megítélhetõ, az egyébként hibátlanul olvasható lemezrõl, hogy milyen minõségû volt az írás illetve a lemez. Ha ezek az értékek pl. idõvel romlanak, akkor célszerû a lemez anyagát lementeni. Az augusztusi szám 104-106. oldalán errõl többet is olvashatsz. Itt javítanám ki magam, mert korábban azt írtam, hogy a három író által megírt lemezeket egy Teac írón ellenõrizték. Nos nem Teac, hanem Lite-On volt.
bubonics Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Én általában TDK lemezeket veszek,csak az a baj, h. túl drága ír: 1.Hallottam, hogy lehet neten rndelni db-onként 100Ft-ért, ha valaki legalább 100-at vesz. Ez is van olyan minõségû, csak esetleg kicsit karcoltabb, mint a tokos, mert nics tokja, csak egy hengerben van; vagy rosszabb (esetleg megbukott a gyártás utáni ellenõrzésen? 2.Honnan tudhatom meg, h. pl milyen minõségû a Verbatim/ a Ridata DVD - ezek nem voltak a tesztben?
Reyorkin Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Megnéztem, és nálam sem indítható a minõség teszt DVD-vel! Csatlakoznék azon LG GSA-4163b tulajokhoz, akik azt mondják, hogy a monõségteszt nem mõködik. Vagyis a Disc Quality fül hol mûködik, hol nem, de az Extra --> Kibõvített DAE minõség teszt --> Teszt hiba --> Teszt futtatása abszolút nem megy. Pedig, ha jól sejtem, akkor Egri Imre ebbõl az ablakból írta azokat a bizonyos minõségmutató pontszámokat. Ezekszerint, mivel közel nem én vagyok az elsõ GSA-4163 tulaj, aki ilyenre panaszkodik, az LG meghajtók nem tudják ezt az opciót. Pedig nem hiszem, hogy annyira hatalmas probléma lett lenne, ha ilyet is tudnának (gyártási szempontból)...
eremit Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Én is egy LG GSA-4163b tulajdonosa vagyok. Frissítettem a firmware-t A105-re. Mûködik, rendesen ír/olvas, de ezt a minõségtesztet nem csinálja nekem sem. A megírt DVD-k jól mennek. Van ennek jelentõsége?
nascar Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Kicsit OFF, de minõséghez kapcsolódik Én általában TDK lemezeket veszek,csak az a baj, h. túl drága ír: 2.Honnan tudhatom meg, h. pl milyen minõségû a Verbatim/ a Ridata DVD - ezek nem voltak a tesztben? Az eredeti Verbatim az egyik legjobb, ami kapható! A Ridata is kiváló minõségû lemez! Adok két internetes oldalt, ahonnan lehet rendelni DVD lemezeket! 1., Cekk DVD Shop 2., XXL DVD Én, most kedden rendeltem lemezeket, és tokot, és ma 11.30-kor kaptam meg! Teljesen korrekt szállítás (GLS futárszolgálat!), és azt kaptam amit rendeltem! Bátran ajánlom, és van 10-es, 25-ös, 50-es, 100-as kiszerelés, mindenkinek ami tetszik! Csak összehasonlítás képpen, ugyanaz a Verbatim lemez a "Fukar" áruházban 330.- Ft, ha rendeled, akkor 130.- Ft! :!: Én rendeltem egy 25-ös Verbatim packot+tokokat. Próbáljátok ki nyugodtan! ON
norc Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Ilyen sajnos van. Ezt a lemeztípust esetleg hanyagold a jövõben. Elõbb-utóbb minden lemezzel ez lesz. Néhányukkal sajnos elõbb... Nem semmi, de remélem a gyári lemezekkel ilyen nem fordulhat elõ! És egy másik örök kérdés: DVD-R vagy DVD+R? Úgy olvastam,hogy a + os megbizhatóbb!
nascar Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Úgy olvastam,hogy a + os megbizhatóbb! Ez így van, viszont némelyik asztali lejátszó nem olvassa! Ha adatot írsz, akkor tényleg jobb a "+"-os. Én filmekhez "-"-ost használok, viszont az asztali DVD felvevõmben meg DVD+RW-t használok a napi rögzítéshez. Régi igazság az volt, hogy a "-"-os kompatibilisebb, a "+"-os meg megbízhatóbb, de szerintem ez már egyre jobban összemosódik, ahogy finomodnak a technikák. Ki erre, ki arra esküszik. Ma már ízlés kérdése, szerintem!
Lex Posted August 25, 2005 Author Posted August 25, 2005 És egy másik örök kérdés: DVD-R vagy DVD+R? Ajánlom figyelmedbe a DVD+/-R, DVD+/-RW melyik mire jó? topikot
Recommended Posts