Andromeda 0 Share Posted August 6, 2005 Kedvencem a Celestia "ûrszimulátor", melyhez egészen nagy felbontású textúrák is találhatók a Neten. Jómagam egy Ati 9600-s kártyával rendelkezem. A program így 2048x2048 felbontású textúrákat engedélyez megtekinteni OpenGL alatt. Néhány ismerõsömnél kipróbáltuk gyengébb kártyákkal is, de egy Ati X700-sal is volt szerencsém próbálkozni. Az eredmény ugyan ez. Azt szeretném tudni milyen lappal élvezhetném a 8k-s esetleg a 16k-s látványvilágot? Alaplapom Asus P4C800E-Delux, ha jól tudom AGP Pro sínnel. Még X850-s vagy 6600GT-s kártyát is lelni AGP csatolóval, viszont sehol nem tüntetik fel a max. OpenGL textúra méretet, melyet a kártya kezel. Esetleg a Maxtor Perhélia ill. hasonszõrû társai környékén keresgéljek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utonium 0 Share Posted August 7, 2005 Szerintem ez csak a memóriától függ, de persze lehet hogy tévedek. Minnél több RAM van a kártyán (legyen az bármilyen régi is), annál nagyobb textúra fér bele. Ehhez jön még hozzá az a memóriamennyiség, amelyet a BIOS-ban engedélyezel a VGA számára (AGP Aperture Size). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted August 7, 2005 Így van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andromeda 0 Author Share Posted August 7, 2005 Kösz a gyors tippet, de kételkedem. Nálam 128Mb-s a kártya, Bioszból 256 engedélyezve. Mint említettem megnéztem máshol is. Integrált SiS-es renszer 32Mb-al, plusz 64Mb eléréssel dettó ugyanazt tudta. Az igaz, mint a csiga. Ezért vagyok tanácstalan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted August 7, 2005 @Andromeda Ha ilyen nagy felbontású textúrákat használsz, akkor egy nagyon erõs VGA lenne szükséged. Aminek a memóriavezérlõje 256bit-es és nem utolsó sorban 12 vagy 16 pixelpipe-vel rendelkezik. Tedd fel az ATI Tray Tools programot és a textúra tömörítést állítsd maximumra. Bár még így is kevés lesz a R9600 128MB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andromeda 0 Author Share Posted August 22, 2005 Nem lehetséges, hogy az OpenGL 1.3 ill. 2.0 a dolog lényege? Az újabb kártyák már 2.0-sak, ha jól tudom. Az ATI 9800-s már támogatja az OpenGL 2.0-t? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted August 22, 2005 Az ATI 9800 támogatja a 2.0-t. Az összes DX9-es (9500-tól) Radeon támogatja a 2.0-t, megfelelõ driver esetén. Azthiszem idén júniusitól (Catalyst 5.6)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts