Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Virtual PC 2004

N2ONorby

Recommended Posts

N2ONorby

Nem tudom hogy megvan-e vkinek, de ha megvan akkor annak a segítségét kérném. Tehát nem tudom kezelni. A Need For Speed 5 címû játékhoz kéne ez a program. Mert hogy itt lehet választani a virtuális op.rendszert meg mindent. Csak hogy kezelni nem tudom :( . Aki tudna vmit segíteni annak megköszönném. :D Bye

Halasi Miklós

Mielõtt nekiesnél: nem játékra való. ;)

Adani

De játékokhoz jó! Elõször is összerakod benen a virtuális masinádat, RAM-ot CPU idõt, portokat beállítod, majd jöhet a winyó. Nem nehéz dolgok ezke rá fogsz jönni. Célszerû image fájlt adni neki, abból nem lehet baj. Ha készen van a virtuális géped, akkor indítsd el, majd telepíts rá op. rendszert úgy mintha rendes gép volna. Ha van rajta op. rendszer jöhet a Directx meg a játék telepítése.

payskin

Persze, minden attól függ, hogy milyen játékot akarsz rajta futtatni és mennyire erõs a géped? A virtuális PC-d annak közel a felét hozza majd teljesítményben!

Halasi Miklós
De játékokhoz jó!

Csak a virtuális videokártya közel se nyújt 3D-s teljesítményt! Tehát az említett Need For Speed 5 speciel nem fog rajta menni (rendesen).

eremit

Tapasztalatból mondom: nem jó! :( Persze a Pasziánsz, a Klotski vagy a Flipper futnak rajta. De pl. a TR4-et, ha megfeszültem, sem tudtam telepíteni. (SATA winyó)

Adani

Nekem még régebben sikerült az Age2-t futásra bírni, igaz az nem ezzel, hanem a VmWare-rel volt, de hát végülis ugyanúgy mûködnek. Sõt CD-t is tudtam írni a virtuális gépen, meg Divx filmet is néztem rajta teljes képernyõs módban.

Greene

Az NFS5 nem a Porsche (A 4 a High Stakes)? Azzal én játszottam XP alatt ha jól emlékszem :hmm: .

Kompatibilitási módban se megy? :bizonytalan:

Guest

Lehet ennek segítségével felpakolni a Windows 3.11 -et?

A listában nem szerepel. de az "others..." segítségével felmenne?

Halasi Miklós

Persze, hogy felmegy rá! Nekem csak az NT 3.1-est nem sikerült feltennem rá. :D

De a Win 3.x felmegy rá a Dossal együtt.

Guest

Köszi :)

És még lenne egy kérdésem:

Megvan nekem a Microdoft Windows Server 2003 Professional trialja

Na ezt felsikerintettem a Virtual PC-ben, mûködik is, csak azt nem tudom, hogy most ugyanígy fel kell raknom az alaplap, hangkártya és videókari szoftvereit a virtuális windowsomban?

Mert például a nang nem megy, kérdõjel van a Device Managerban a hang mellett.. valószínûleg azért mert Realtek hangkarim van, és az emulátor másképp gondolta a dolgot..

Shia-ko

Persze. A virtuális gép, úgy mûködik, mint egy csupasz vas, csak van 1-2 megszorítása.

Guest

Nagyon jó ez a program, eddig a trialt használtam, de ugy gondolom beszerzem a full verziót. Hol lehet ezt a legolcsóban megvenni? Mert a neten sehol sem találom...

Guest

Köszönöm :) Ez jó lesz

Persze. A virtuális gép, úgy mûködik, mint egy csupasz vas, csak van 1-2 megszorítása.

Köszi, de kicsit félek tõle. mert még nem csináltam ilyet. Szóval ez a Virtual PC felpakolt alapba mindenfélét (hangkártya, video stb) de azt ugye megtehetem, hogy a gazda gépre feltett videókártyám és alaplapom meg satöbbi szoftvereit teszem fel a virtuálisba?

Vagy ezt nem szabad? :hááát:

payskin

Ha meg akarod venni, érdemesebb a VmWare-t, az jobb. Állítólag lesz idén õsszel vagy jövõre új Virtual PC is.

Guest

Köszi, megnézem azt is :). És az elözõ kérdésemre esetleg tudtok tippet adni, hogy feltehetem-e az alaplapom meg a videókarim meg a többi szoftvert a virtuális gépbe is?

Szóval azokat amiket a gazda gépemre van telepítve..

Vagy a Virtual PC generál egy komplett PC-t és azt hagyni kell ahogy van?

Gondoltam megvárom mit mondtok, mert nem akarom hazavágni a gépemet :D

Halasi Miklós
feltehetem-e az alaplapom meg a videókarim meg a többi szoftvert a virtuális gépbe is?

Mivel a Virtual PC-ben virtuális videokártya és hangkártya van (tehát emulált), ezért a drivereket felejtsd el ;)

Guest

Köszönöm:)

Egyébként bocsánat, hogy többször mégegyszer megkérdeztem (Elõzõ alkalommal Shia-ko már válaszolt is), de annyira új nekem ez a progi, hogy inkább mégegyszer megkérdezem, csak ne rontsak el valamit.. :)

Halasi Miklós

Nem tudsz elrontani semmit: feltelepíted az oprendszert, mintha szûz géped volna, aztán ha már fent van, akkor (Win98SE-tõl) válaszd ki a Virtual Machine Additions telepítését a fõmenübõl. És egy újraindítás után már el is felejtheted a drivereket. ;)

Ezután csak a progikkal foglalkozz!

A VMWare annyival jobb csak, hogy már USB-t is kezel.

Pathfinder

Kissebb információ: A Virtual PC 2004-ben használt videokártya egy S3 Trio32/64-es maximum 8 Mb rammal (a programban mellékelt CD iso-ban van egy driver ami a 4mb-ot felhúzza 8 mb-ra), 3d támogatás nélkül (ha jól tudom). Remélem nem mondtam újat a többségnek. :D

• 3 months later...
nagygabor

Akadt egy kisebb problémám. Feltelepítettem a Virtual PC-re a Windows SBS-t és a bejelentkezésnél ugye ctrl+alt+del-t kell nyomni. Ekkor nekem a rendesz oprendszer feladatkezelõjét hozza be. Nem tudok belépni a SBS-be. Hogyan lehet megoldani?

csibe283

Ha jól emlékszem, az ALT helyett ALT Gr-t kell nyomni. :)

Egyébként én a Vistát raktam fel Virtual PC-re (Naja...volt vagy 5 óra az egész :hááát: ) és 4 színt jelenített meg. Ráerõszakoltam a videókártya driverét és hopp tökéletesen bejött minden. Úgyhogy szerintem fel lehet rá rakni. :)

nagygabor

Próbáltam már az alt gr-t is. Nem megy!

• 1 month later...
zoltánszól

Alt+Ctrl+Del = Alt+Del

Tehát a CTRL-t ne nyomd!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...