Mezofi 0 Share Posted August 1, 2005 Sziasztok! Máshova nem tudtam besorolni a kérdést ezért itt kérdezem. Egy keretet adtam a táblázat egyik cellájának. Firefox-al látszik, Explorer-rel nem. Itt megnézhetõ (keresõ alatt) css-ben adtam meg az alsó keretet. div#main table#kereso { border-bottom-width:medium; background-bottom-color:#0066FF; background-color:#CCFFFF; } Hogyan tudom orvosolni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 1, 2005 background-bottom-color:#0066FF; Ez nem lesz jó. Írd át a background-ot borderre. Background-nak nincs bottomja. Tehát: div#main table#kereso { border-bottom-width: medium; border-bottom-color: #0066FF; background-color: #CCFFFF; } És a szóközökre figyelj a : és az érték között. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Author Share Posted August 1, 2005 Át cseréltem, a szóközöket kijavitottam, az új kód: div#main table#kereso { border-bottom-width: medium; border-bottom-color: #0066FF; background-color: #CCFFFF; } A próbléma megmaradt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 1, 2005 Szóköz a div, és a table után. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Author Share Posted August 1, 2005 Hova? div#main table#kereso { Ez így nem jó? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 1, 2005 Igen, nem jó. Tehát így legyen: div #main, table #kereso { ...} A vesszõ is kell, ha külön definíciók. Ha egy definíciót takar, akkor a vesszõ nem kell. De szerintem a div, és a table is elhagyható, ha a definíciók divet, vagy table-t jelölnek. A css-ben nem kell megmondani, hogy a meghtározás milyen html tagnak van adva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Author Share Posted August 1, 2005 Én biztosan nem értek hozzá, ez nem vitás, de A div#main table#kereso { Egy elérési út,a main nevû div tag keresõ nevû táblájár utal. Amennyiben nem raktam ki a div#main-t akkor úgyanúgy reagált IE-vel nem jelenitette meg a csikot. Ha csak a keresõ{-t vagy a vesszõt hagytam akkor egyik böngészõ sem jelenítette meg sem a csíkot, sem a cella külön színét. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 1, 2005 Akkor viszont #main #kereso { ...} Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Author Share Posted August 1, 2005 Megmutatom mirõl van szó. Ide kattints Ezt nyisd meg egyszer IE-vel és egyszer Firefox-al. Nekem egyik helyrõl hiányzik a táblázat alsó szegélye. A kód is ott van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 1, 2005 Szedd ki a table-t a #kereso elõl. A css-ben. Az nem kell. És így írd: border-bottom: 2px solid #0066FF; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Author Share Posted August 1, 2005 Köszönöm, a problémámat sikeresen megoldottad! Mindig tudunk valami újat tanulni. :olé: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 1, 2005 Szívesen, örömmel segítettem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Author Share Posted August 4, 2005 Ha lehet, lenne egy újabb kérdésem. Egy táblázat egyik cellájába beillesztettem egy másik táblázatot, amit szeretnék a celle baloldalához és a tetejéhez nyomni. Itt a próbléma A zöld csíkban van az új tábla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzoli 0 Share Posted August 4, 2005 A zöld csík nem csak egy táblázat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Author Share Posted August 4, 2005 A táblázatnak zöld szín van adva. <table id="arlista_kereso" width="87%" border="2" cellpadding="1" cellspacing="1" class="keret"> <tr bgcolor="#00FF33"> Adtam neki nevet: "arlista kereso", de még CSS-t nem írtam hozzá Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Author Share Posted August 5, 2005 Akkor ezek szerint, nem lehet egy cellán belülre helyezett táblázatot külön pozicionálni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 5, 2005 Dehogynem lehet. Alapértelmezésben balra ütközik, tehát ez oké. A css-ben pedig vertical-align: top; értéket adva a fenti kerethez fog ütközni. Ha nem mûködne, akkor annak a cellának add a vertical-align: top; értéket, AMIBE tetted a táblázatot. (Szerintem ez utóbbi fog mûködni.) Ha a balra ütközés nem menne automatikusan, akkor szintén annak a cellának, amiben a kérdéses table van, a text-align: left; értéket add. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Author Share Posted August 5, 2005 @MiniDisc Köszi, szerintem az eddigi CSS-el van a baj, egy oldalt töltöttem le a netrõl és azt és annak CSS-ét alakítottam a saját igényeimhez. Szerintem valahol, benne maradt egy, pár pixeles margó. Valahogy rá kellene jönnöm, hogy hol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Author Share Posted August 7, 2005 Sikerült: Itt megnézhetõ Viszont egy számomra érdekes próbléma, ismét van. A következõ oldalon a kis képek szélénél IE-esetén kilátszik a cella színe. Viszont Firefox-esetén csak kevésbé, szinte alig. Itt A cellákat for ciklussal íratom ki, tehát elvileg mind egyformának kellene lenni. A CSS-kódom: table#termekek th#kep_kocka{ width: 100px; height: 100px; background-color:#CC66FF; margin: 0px 0px 0px 0px; } Ja és minden kép 100 px * 100 px-el es. Meg lehet oldani, hogy mind a két böngészõ helyesen jelenitse meg a cellákat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 7, 2005 Igen. Nos, ezt - table#termekek - hagyd ki a css-bõl. Nem kell mindig ennyire pontosan megmondani, hogy mit definiálsz, csak akkor tedd ezt, ha nagyon muszáj. Ebben a felállásban meg egyébként sem jó a kód. Tehát fenti definíciót hagyd ki. th#kep_kocka { width: 100px; height: 100px; background-color:#CC66FF; margin: 0px; padding: 0px; } Ezt próbáld ki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Author Share Posted August 7, 2005 A probléma ugyanaz maradt, de közben észrevettem, hogy a Firefox-nál is némelyik képnél hagy egy kis hézagot, de nem tudom hogy lehet ez, mert 100*100-as képekkel dolgozok. És a kiíratásnál mindig ugyanazon paraméterekkel hozom létre a cellákat. ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 7, 2005 Akkor a table-t (is) állítsd 100x100-ra, amiben a képek cellái vannak. Tehát a table kapja a 100x100-as értéket. Nem a th-ra, vagy a td re add ki, vagy legalábbis ne csak arrra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Author Share Posted August 7, 2005 Kipróbáltam amit írtál, egy szûz táblázaton, és szuperül mûködik. Szerintem a hiba ismét az én készülékemen van, de most legalább van egy jó változat, és így el tudok indulni ismét a hiba keresés rögös útján. Köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dani991 47 Share Posted October 26, 2007 Egy táblázat sarkait szeretném lekerekíteni, és ehhez van három kérdésem: - Hogyan lehet egy táblázat sarkait lekerekíteni? - Hogyan lehet megadni, hogy mennyire legyen lekerekítve? - Hogyan lehet megadni, hogy melyik sarka legyen lekerekítve? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Author Share Posted October 26, 2007 Képet kell készíteni, és azt kell berakni a sarkaiba. Nincs ilyen html kód. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts