Herceg Attila Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 (edited) Az alaplapi videokártyát lecseréltem erre az nvidiara. Gyönyörû képet kaptam a játékokhoz, fényképekhez. Gond nélkül futnak rajta a Star Wars játékok, Sybéria, Constantin, F1, Lego Star Wars. Viszont a FIFA 2005-ben a meccs indulásakor szürke sáv, sávok villognak a képernyõn, attól függõen, hogy a képernyõfrissítést 60 ill. 85Hz-re állítom. A felbontás változtatásakor nem jelentkezik változás, maradnak a csíkok. Ugyanez a jelenség a Tomb Raider lV-nél is. A monitorom GABA, tip:GB-1556. Drivert nem találtam hozzá, gondoltam ez a hiba, mert a vga beállító panelen csak analóg monitorként szerepel, míg a windows eszközkezelõben szabványos plag&play monitorként jelentkezik. Mi lehet a villogások oka, és hogyan tudnám megszüntetni? Edited December 23, 2008 by Pjotr
Utonium Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 Milyen VGA driver van a gépeden? Szerintem azt kellene frissíteni.
Herceg Attila Posted August 2, 2005 Author Posted August 2, 2005 Milyen VGA driver van a gépeden? Szerintem azt kellene frissíteni. A videokártyát az AGP foglalatba tettem, elõtte az alaplapit letiltottam. A drivert a videokártya dobozában kapott lemezzel telepítettem. Újraindítás után nem volt semmilyen hibajelentés, tényleg szebb lett a minõség. Megnéztem a BIOS-t is, elsõdlegesnek értelmezi az AGP foglalatban levõ VGA-t.
Machado Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 De ne a kártyához kapott drivert, hanem az újat használd :!:
Herceg Attila Posted August 2, 2005 Author Posted August 2, 2005 Kettõ problémám is van az új driverrel kapcsolatban: 1. Az Nvidia honlapján sem találtam kifejezetten ehhez a kártyához drivert. 2. Nincs otthoni internetes hozzáférésem.
Chabi1 Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 Kifejezetten ehhez a kártyához nem is csinált az nVidia drivert. Kártya-családokat (pl: GF3, GF4, GF-FX, GF-6x, GF7) összefoglaló driverek léteznek. Az alaplapi chipset driver se az alaplap cd-jérõl legyen feltelepítve, hanem azt is próbálj meg újabbat letölteni. Amíg nem volt nekem itthon internetem én egy várossal arrébb jártam egy internetkávézóba, ha kellett valami. Szóval, ha a fórumba írni tudsz, akkor valahonnét internetezel. Így letölteni is tudsz.
Herceg Attila Posted August 3, 2005 Author Posted August 3, 2005 Kösz a tippet, a GeForce tipusokhoz már találtam is. Az alaplapit most vadászom, remélem sikerrel.
Molt@m Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Honnan lehet Ennyah gyártójú kártyámhoz video biost szerezni?
Chabi1 Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 A gyártó weboldalán nincs BIOS letöltési lehetõség. http://www.ennyah.com.tw Valószínû hogy nem is adtak ki hozzá külön BIOS-t. De miért is akarnál a kártyádhoz BIOS-t "szerezni" ?
Herceg Attila Posted August 25, 2005 Author Posted August 25, 2005 Kifejezetten ehhez a kártyához nem is csinált az nVidia drivert. Kártya-családokat (pl: GF3, GF4, GF-FX, GF-6x, GF7) összefoglaló driverek léteznek. Annyit szeretnék kérdezni még a meghajtó driverekkel kapcsolatban,hogy amikor telepítettem a legújabb forceware verziót,- ezt töltöttem le legelõször-pl. a LegoStarWars fatális errora hivatkozott a videokartya drivere miatt. A korábbi verziók közül is akadtak olyanok, amelyek ugyan ilyen hibát jeleztek más programoknál is, mire találtam egyet, ami még nem okozott gondot.Hogyan lehetséges ez, mivel a fórumozók többsége a legújabb meghajtóprogramok telepítését javasolja?
pocok007Jani Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Nekem is csinál ilyen csikokat de "aszhittem" az monitorhiba! Szóval drivercserével megjavul a kis kártya és a probléma megoldódik?
Chabi1 Posted September 19, 2005 Posted September 19, 2005 Hogyan lehetséges ez, mivel a fórumozók többsége a legújabb meghajtóprogramok telepítését javasolja? A fórumozók többsége a WHQL (Microsoft által bevizsgált...) NVidia drivereket ajánlja A legújabb nem biztos hogy WHQL minõsítésû. Azokat csak saját felelõségre szabad telepíteni.
pocok007Jani Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Nekem a csík "elmúlik" ha a monitort kikapcsolom vagy kihúzom hátul azt be. De meghajtó drvert nem találok az Nvidia oldalán nem találok! Nincs valami linketek ahonnan Microsoft által engedéjezett meghajtókat le lehet tölteni?Mert azért idegesít hogy most vettem a kártyát és már rossz is!
Chabi1 Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Ott van az nVidia kezdõlapján a legelsõ: Download drivers Belemész íl: Graphics driver íl: GeForce and TNT íl: WindowsXP/2000 íl: GO és letöltheted a 78.01 WHQL (MS által bevizsgált) drivert
pocok007Jani Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 És akkor elmúlnak ezek a villogó sávok?
Herceg Attila Posted October 6, 2005 Author Posted October 6, 2005 A legújabb nem biztos hogy WHQL minõsítésû. Azokat csak saját felelõségre szabad telepíteni. A legújabb valóban nem WHQL minõsítésû, -lábjegyzetben írják, hogy folyamatban van a tesztelése- nekem nem vált be.Viszont a 78.01-es kifogástalanul mûködik,és úgy található meg, ahogy leírtad!
jpsp Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Üdv mindenkinek! Hasonló problémával küzdök, mint az elõttem szóló. A napokban vásároltam egy GeForce 6600 vga-t, 256 mb-os. A legfrissebb driver van fent a gépen, a 78.01-es. Néhány játéknál iszonyatosan szétesik a kép, tele van mindenféle csíkokkal, keresztbe-kasul. Az az érdekes, hogy nem minden játélnál produkálja ezt. Vajon mi lehet az oka? Köszönettel várom a segítséget. u.i: nyugtassatok meg, hogy ha a kártya lenne rossz, akkor minden játéknál ezt produkálná.
Chabi1 Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 @ jpsp Az alaplapi chiset driver fel van telepítve ? Milyen op.rendszert használsz ? XP vagy XP + SP2 ? Az elõzõ videokártyád drivereit eltávolítottad ? Próbáltál a 78.01 elött más drivert is a GF6600 kártyával ? Inno3D márkájú kártyát vettél ?
jpsp Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Az alaplapi chipset drivere tudomásom szerint fent van. XP SP2 - t használok. Az elõzõ drivert eltávolítottam (régi kártya GeForce Mx 440 volt), bár már azt is a 78.01 - es verzióval használtam. Eltávolítottam, újra felraktam. Régebbi driverrel nem próbáltam ki. Igen, Inno3D kártyáról van szó és nem a GT, hanem a sima 6600. Lehetséges, hogy a táp miatt van? Az enyém 300W noname - bár lassan két éve semmi baj vele - de mintha azt olvastam volna a kártya leírásában, hogy ajánlott a minimum 350W táp. Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! <PF>
ProFiler Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Minmdenképpen cseréld le azt a tápot valami nagyobb teljesítményû márkás tápra! Ciao.
jpsp Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Köszönöm a tanácsot, úgy fogok tenni mindenképp, de valóban okozhatja ez a kártyahibát? Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! <PF>
TimiTomi Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Valaki tudna egy részeletes leírást adni errõl a videókariról?????
nascar Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 GeForce FX 1. GeForce FX 2. Google - GeForce FX 5700LE english Google - GeForce 5700LE magyar
Recommended Posts