google Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Hogyan tudnék változót postolni form nélkül? Egy linkre kattintva szeretnék dinamikusan lapot megjeleníteni, amihez elengedhetetlen a változó.
Mezofi Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 És esetleg a linket így megadni www.valami.hu?változo neve=érték és az adott lapon request-el elkapni a változó értékét. Vagy flash gombbal lehet változót átadni.
google Posted July 27, 2005 Author Posted July 27, 2005 És esetleg a linket így megadni www.valami.hu?változo neve=érték és az adott lapon request-el elkapni a változó értékét. Igen pontosan ez érdekelne! (vagy valami ilyesmi) Hogy néz ki egy ilyen pontosan?
Mezofi Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 <a href="lap.php?param=<?php echo $szam;?> "Kattints ide</a> A lap.php oldalon $szam=$_REQUEST['param']; print("<br>Ez az átadott érték".$szam); //Egyébként mikor a linkre álsz a böngészõ megjeleniti a link tartalmát benne a változó aktuális értékét, Ha jól emlékszema $_REQUEST elkapja a POST-al érkezõket is , de ezt nem próbáltam még. mint a forumnál is http://www.pcworld.hu/forum/index.php?act=...E=02&f=77&t=610 Itt is van act és CODE és t érték átadva.
google Posted July 27, 2005 Author Posted July 27, 2005 Igen, az világos, csak magával a requesttel nem találkoztam még. köszönöm.
ocsi Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Url-en keresztül...(mint ahogy ebben a fórumban is) <a href="http://akármi.html/?valtozo=$ertek&valtozo2=$ertek2&valtozo3=$ertek3"> Így lesz 3 változódnak értéke.... DE! Haladóknak ebben a témában érdekes lehet ez a cikk: Rövid webcím
Mezofi Posted August 3, 2005 Posted August 3, 2005 @google Eszembe jutott egy olyan megoldás, ha érdekel, hogy egy bármilyen kép fõlé viszed a kurzort, és rákattintasz, akkor egy adott oldalra visz és bármilyen változót át ad, a linken keresztül. Ez csak ilyen plussz! Nálam meg tudod nézni, vidd egy kép fölé a kurzort és a böngészõ alsó sávjában már meg is jelenik a link a paraméterekkel. Mnden képnél más-más paraméterrel. Itt
Biszke Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Ha van egy változó, aminek az egyik oldalon adok egy értéket, azt hogyan tudom átvinni egy másik oldalra? Pl: 1.php <?php $valtozo = "ertek"; ?> és ha innen átmegyek egy másik oldalra (pl. form-ban button gombbal), akkor ott a $valtozo értékét valahogy meg tudjam "szerezni".
Mezofi Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 A változók átadására használhatod a SESSION-t, aztán átadhatod URL segítségével. Ezekre példát találsz a segédletek oldalamon. Ha formal adod át a változódat akkor is ugyanúgy veszed le mint ahogy az oldalamon írtam, persze attól függ, hogy milyen method-al küldöd (POST, GET). Nézzük POST-al. <form method='post' name='form1' action='index.php'> <input type='text' name='email' /> </form> index.php tartalma <?php if(isset($_POST["email"])){ $email=$_POST["email"]; print($email); } ?>
Biszke Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Köszi Mezõfi! Igazából az oldaladon találtam meg a megoldás a "Változó átadása egy másik lapnak session segítségével."-ben. Mégegyszer köszi.
Mezofi Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Nincs mit. Szívesen. Ha kell valami, akkor nézz körül ott, hátha megtalálod a megoldást elsõre.
bal Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 (edited) Abban nem tudtok véletlenül segíteni, hogy miért nem kapja meg a php ezt a változót? Mindenhol mûködik, de most egy új tárhelyen próbálom és ott nem jön össze. Edited February 26, 2008 by Gereby
molnid Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Lehet, hogy tudnék is válaszolni, ha tudnám mire gondolsz. Itt több dolgról volt már szó. $_POST, $_GET, $_REQUEST, $_SESSION és sima $valtozo de még a form nevére is gondolhatsz, ami ugye változóként dolgozható fel.
bal Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Igaz elég hülyén fogalmaztam mert nem volt sok időm próbálom részletezni. Szóval a html be a link úgy néz ki nekem hogy <a href="?m=1">katt</a> utánna a php fügvényben ugye az $m=1 ezért végrehajtja azt a függvényt, ami hozzátartozik ez működni szokott. Most az a baj hogy a link hiába írja ki a címsorban hogy pl index.php?m=1 a php nem hajtja végre. Kiírattam a m változót is de egyáltalán nem kap semmi vissza. A gépen az appservet használom ott jól működik meg az ingyenes tárhelyeken is jó szokott lenni. Csak most egy tárhelyen, ahol működnie kéne ott nem megy. Ha így valaki tudna segíteni megköszönném. Köszi:)
molnid Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Próbáld meg kiiratni a tömböket, $_POST, $_REQUEST, $GLOBALS, hátha valahol kiírja. Lehet, hogy nem használhatod a $_POST tömböt csak a $HTTP_POST_VARS-ot. Kiiratni így tudod legegyszerűbben: <pre> <? print_r($GLOBALS); ?> </pre>
bal Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Mit kellene kiírnia mert a post és a request csak ennyit ír ki Array ( )
payskin Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Az URL paraméter alapján automatikusan létrehozott változó volt a legdurvább biztonsági rés a PHP korábbi verzióiban. Az új verziókban alapból le van tiltva.
molnid Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Arra gondolsz, hogy a register_globals = off ? Mert attól még létre kéne jönnie a $_GET tömbben az URL-ben átadott értékeknek. Amit ugye a $_REQUEST -bõl is el kéne tudni érni. Gondolom félreértettem.
bal Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Akkor most mit lehet tenni? De még ez a fórum is így működik vagy nem? Hát akkor egyenlőre vissza a html hez hogy legyen vagy 10 oldalam
payskin Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 @molnid: persze. $_POST, $_GET, $_REQUEST stb.-n keresztül el kell tudja érni. @bal: A világ összes PHP-s weboldala így működik, a PHP-t eredetileg formok kezelésére találták ki. Megnézted a fenti tömböket, és mind üres volt?! Ez egész biztosan lehetetlen.
molnid Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 mi lenne, ha ezt: action="?m=1" kicserélnéd erre: action="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>?m=1"
payskin Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Látatlanban nem fogjuk tudni megoldani. Legalább a hibaüzeneteket írd be, vagy a jelenséget, a változók tartalmát, egy kódrészletet, bármit.
Recommended Posts