ocsi 0 Share Posted June 29, 2005 Ami eddig megvan: A flash kezeli a webkamerát, egy általam kijelölt ablakban ( egy video-objektumban) mutatja a webkamera képét, majd ezt egy gomb segítségével megállítom (kimerevítem) on (Release) { videomegjelenito.attachVideo(0); } Azt szeretném megcsinálni, hogy ezt a képet elmentsem valahova. Igazából nekem mindegy hogy, hogyan csinálom, a lényeg az hogy webkameráról szeretnék képet menteni flash segítségével. ( Késõbb majd webszerverre!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 12 Share Posted June 30, 2005 Találtam valamit ami actionscript mellett php segítségével szedi ki, de majd tzoli ránéz a kódra, mert én nem értek a php-hez... php kód <?php $file = $_GET["file"]; download($file); function download($file, $name = false, $type = false, $down = true) { if(!file_exists($file)){ print "failed"; exit; } if(!$name) $name = basename($file); if($down) $type = "application/force-download"; else if(!$type) $type = "application/download"; $disp = $down ? "attachment" : "inline"; #header ("HTTP/1.0 204 No Content" ); header("Content-disposition: ".$disp."; filename=$name"); header("Content-length: ".filesize($file)); header("Content-type: ".$type); header("Connection: close"); header("Expires: 0"); set_time_limit(0 ); readfile($file); exit; } ?> actionscript kód var sender = new LoadVars(); sender.file = "yourImage.jpg" sender.send("forceDown.php", "_blank", "GET") Nem tudom mûködni fog-e így, de egy próbát talán megér (Viszont a videóból szerintem elötte képet kellene csinálni, és ez úgy mûködne) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocsi 0 Author Share Posted June 30, 2005 Az ötlet nagyonjó: miszerint nem a flash menti a file-t. Mert én próbáltam keresni a helpjében de semmi olyat nem találtam, hogy a flash bárhova is menteni tudna.( A publish gombon kívül:) Viszont a probléma még ott van hogy hogyan csinálok képet a webcameráról? Mert ez egyenlõre még video. Nemlehet a webkameráról képet kérni? ( Bár nem mindegyik képes rá, de a legtöbb igen!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted September 7, 2005 Ha valahonnan megtudod szereznia Flash5 Bibliát akkor a II. kötet 980. oldalán van a következõ. : A Generátor használata webkamerával. Ídézek belõle: "Ha ezzel is készen vagyunk, índitsuk el a webkamerát, majd nyissunk meg egy böngészõt, menjünk arra a címre, ahová a Flash fájlokat feltöltöttük és gyögyörködjünk munkánk eredményében." A könyvben le van írva hogyan kell megcsinálni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocsi 0 Author Share Posted September 7, 2005 köszi... Majd bemegyek egy libribe és elolvasom.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts