Pozoki 0 Share Posted July 1, 2005 Nem rég kezdtem el flashel foglalkozni, már meg tudok csinálni egy profi menüt. Nos gondoltam, megcsinálok mindent az oldalon flashben, de a flashben lévõ kód, nem hasonlít a php-hoz. Egyszerûen elmagyarázva, szeretnék mondjük egy szavazást csinálni. Összeakarom kötni a php-vel. Szóval lenne egy flash amiben szavazunk, szavazáskor kapcsolatba lép a php-vel, és megmutatja az állást. Ha nem tudtok ez ügyben segíteni, írjatok egy pár kód részletett. Akiket érdekel flash példák, azoknak ezt a kiváló oldalt tudom ajánlani ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocsi 0 Share Posted July 1, 2005 Flash és php kapcsolatának a lényege: SendAndLoadVars() illetve LoadVars() Ezzel tudod meghívni a php file-t és az elõzõnél át tudsz adni neki változókat., ( bár én a másodikat használom és url ben adom át a változókat.) ez azt csinálja ha lefuttatja a php kódot és visszajön a flashbe php ból úgy tudsz adatot küldeni a flashbe, hogy print vagy echo val kiiratod: $szoveg="valtozo=sdlvkjkldfvjsdjv&valtozo2=sdvsv"; print $szoveg; Ekkor a flashben lesz két változó: valtozo=sdlvkjkldfvjsdjv valtozo2=sdvsv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozoki 0 Author Share Posted July 2, 2005 Hûûûûû ! Hát elakadtam, megcsináltam a szavazó felületet flash-ben, de két rádió gombot kellene csinálni, + egy küldés gombot. Nem tudnád leírni hogyan csináljam ? A kód ami elküldi a php-bõl a másik php-ba : <head> <title>Vote</title> <head> <body> Milyen az új oldal ?<font size="3"><br> <form action="votes.php" method="post"> <p align="center"> Jó: <input type="radio" name="vote" value="yes"><br> Nem jó: <input type="radio" name="vote" value="no"><br> </p> <p align="center"> <input type="submit" value="Szavazok"> </p> </form> <p align="center"> <a href="votes.php">Állás megtekintése</a> </body> Na ez alapján kellene. Ügye számíthatok a segítségedre ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocsi 0 Share Posted July 2, 2005 Minden ilyesmit a Components fül alatt érsz el. (Ezen belül: UI components) (a components fület a ctrf+F7 is el elérheted) Onnan áthúzol néhány rádiógombot, meg amit akarsz a munkafelületre. Egyesével kijelölöd õket és a propertiesben beállítod ami neked kell. ( A csoportot, a címkét) Minden választógombnak adsz egy instace nevet. AS rész: Egy swich utasítással végignézed az összes utasítást: A választó gomb akkor van kijelölve ha _root.gombneve._state = "true" Neked az kell, hogy csinálsz egy gombot, aminek a lenyomásakor végignézi, hogy melyik van kijelölve, és annak megfelelõen értéket ad annak a változónak amit küldesz a php felé. bocsi, de most nincs kedvem ennél többet foglalkozni vele Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozoki 0 Author Share Posted July 5, 2005 Kösz a segítséget, innen boldogulok ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted September 5, 2005 Sziasztok! Át tudok adni Flash-bõl a Php-nek Url-en keresztûl változókat, de azt szeretném ha ehez nem jelenne meg a php új ablakban. Flash kód: getURL("http://localhost/tomi/valtozo.php?ertek=5"); Kiírja a Php, hogy az ertek változó 5, edig jó, hozzáadok 10-et az értékhez és szeretném visszajuttatni a Flash-be. Php kód: ?php $ertek=$_REQUEST["ertek"]; $szoveg="uj_ertek="; $szoveg.=$ertek+10; print $szoveg; ?> Flash kód: uj_ertek = LoadVars("http://localhost/tomi/valtozo.php"); _root.new_ertek =uj_ertek; stop(); De sajnos a new_ertek egyenlõ lesz "UNDEFINED" vagy "NULL". A kérdésem az, hogy hogyan tudnám vissza tölteni a Flash-be a változót, és lehetõleg a php oldal ne töltödjön rá a Flash oldalra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocsi 0 Share Posted September 5, 2005 A getURL-t felejtsd el.. az neked most nem kell... ez kell neked... _global.betöltés = new LoadVars(); _global.betöltés.sendAndLoad("http://....", betöltés, "POST"); _global.betöltés.onLoad = function() { //itt megkapod az értékeket.. } Így meghívod a http://... file-t ( aminek tudsz urlben adatot adni...) és visszakapod a print el kiírt változó tartalmát..( azt jól csináltad...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted September 5, 2005 @ocsi Köszi mûködik. @bárki Mivan akkor ha tömböt szeretnék átadni, kiíratnám az adatbázisban tárolt közös jellemzõjû adatokat (URL cím, leírás, kép méret, stb.) És ezeket szeretném átadni a Flash-nek. Megoldás lehet egy for ciklussal való kiíratás, és egy for ciklussal való Flash-be töltés, de gondolom a látogató elalszik mire kb 300 darab változó értéket for ciklussal átveszek a php-bõl. Van valami tipp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted September 12, 2005 Sziasztok. Hogyan tudok változóval megadni egy konkrét változó nevet? Tehát: _root.new_ertek = betöltés.termek1; Az "1"-es számot szeretném cserélgetni mondjuk "2", stb. Hívjuk "valtozo"-nak, valtozo="1"; Ekkor, hogy fest a parancs? _root.new_ertek = betöltés.termek <Hogy tovább?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocsi 0 Share Posted September 12, 2005 Várható volt a kérdésed.. én is végig jártam ezt az utat az SWF fórumon.. i = "5"; vav = "fomc" + i; _root.mediaclip.[vav].valami = "xy"; Itt a változód a következõ: _root.mediaclip.fomc5.valam = "xy"; Másik egyszerûbb mód: i= "2"; _global.akármi["focim" + i] ="béla"; itt az eredmény: _global.akármi.focim2 = "béla"; Remélem érthetõ minden! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts