Sprite 0 Share Posted July 31, 2005 Hali A gondom a következõ: Nemrég vásároltam egy 512Mb-os SD kártyát a PDA-mba és tul lassúnal találom az irási és olvasási sebességet. A kártya sebességét mértem ugy is hogy csak egy kártyaolvasóba volt berakva ami UBB 2.0-ás és ott 1Mb/sec körül volt mindkét érék amivel ki is lennék békülve, de ha a kárty benne van a PDA-ban akkor a sebességek 0.25 olvasásnál és 0.3MB/sec irásnál. A PDA ban egy Pocket mechanic nevû tesztprogi is ilyen értékeket mér. Normálisak ezek az értékek, illetve miért lassab ha A PDA-ban van a kártya? elõre is köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
- ProFiler - 0 Share Posted July 31, 2005 Milyen PDA-ba pontosan milyen típusú kártyát tettél? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sprite 0 Author Share Posted July 31, 2005 Egy HP rx3715-ös és SEE Electronic által gyártott noname SD kártyáról van szó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 16 Share Posted July 31, 2005 Akkor én 99%-ig biztos vagyok benne, hogy az SD kártyával lesz a gond. Ki kéne próbáld egy másikkal, hogy azzal jó-e a sebesség... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sprite 0 Author Share Posted July 31, 2005 Tudom hogy ez nem egy csúcs kártya , de én már az 1Mb/sec-el is ki lennék békülve a 0.25Mb helyett. Egyébként amivel a PDA-ban teszteltem, a Pocket Mechanic nevû progi tartalmaz összehasonlító adatokat más kártyákról amivel a teszt végén össze lehet hasonlítani az éppen megmért kártyát, és ot pl egy 512-es SanDisk SD kártyárol az irja, hogy az 0.09MB-al olvasható és 0.02Mb-al írható. Ehez képest az én eredményeim nagyon jók Persze ha lesz lehetõségem megpróbálom majd másik kártyával, de addig is várok még ötleteket hogy legalább az 1Mb/sec-et miért nem tudom elérni. Köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 16 Share Posted July 31, 2005 Nekem ezek gyanúsan alacsony adatok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
- ProFiler - 0 Share Posted July 31, 2005 Másik kártyával nézd meg... Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dora 0 Share Posted August 1, 2005 Méregettem én is: 2MB átmásolása szintén 512MD-os CF kártyára, 31mp, ami ha jól számolok 0,06MB/s Kártyáról a PC-re 21mp kellett, ami 0,09MB/s Ezeket a copyzásokat TC-el, bölcsõt és active sync-et használva végeztem. A kártyát USB 2.0-ás kártyaolvasóval is megmértem, de itt egy 11,9MB-os file-al: CF kártyára 5,5mp kelett (2,16MB/s) Kártyáról a PC-re 3,2mp (3,7MB/s) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sprite 0 Author Share Posted August 1, 2005 Dora, a Total Commandernek csak anniy szerepe volt a másolásban, hogy onnan dobtad át a file-t az active sync-el megnyitott intézõs ablakba? Mert én is ugyanigy szoktam másolni a PDA-ra, bár nem gondolom hogy ennek köze van a lassú sebességhez. De amit látom nálad még nagyobb a kölönbség a "kétféle" másolás között. Ezt fejtse meg valaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted August 1, 2005 A PC (számítógép) processzora jóval gyorsabb mint a PDA procija, így az adatok másolását is nagyobb sebességgel végrehajtja a memóriakártyán. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 16 Share Posted August 1, 2005 Ez igaz, de nem csak ezen múlik a sebesség! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sprite 0 Author Share Posted August 2, 2005 A PC (számítógép) processzora jóval gyorsabb mint a PDA procija... Az rendben van de ebbõl nem derül ki, hogy kell-e ekkora különbségnek lenni ha a PDA-ban vagy egy kártyaolvasóban van a kártya, mint Pl amit Dora irt. Egyébkét a PDA-m procija egy 400MHZ-es Samsung proci ha ez valaminek segít. A dologban csak az zavar, azért indítottam uj témát mert egy kicsit idegesítõ hogy majdnem egy óra kell ha az 512-es kártyát tele akarom rakni mondjuk zenével. Tudom vegyek kártyaolvasót mert ugy gyorsabbb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sprite 0 Author Share Posted August 2, 2005 Ezt sem gondoltam volna. Megtaláltam a noname memóriakártyám specifikációit. Az itt leirtak szerint ez egy elég jó kártya lenne. Ehez képest az 1/1Mb r/w sebesség amit egy USB2.0-ás kártyaolvasóval értem el a hivatalos értékeknek az ötöde ír: Mostmár végképp ne mtudom mi lenne a normális sebesség és, hogy mi lehet a gond? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sprite 0 Author Share Posted August 2, 2005 Csak hogy teljes legyen a kép ugy is probáltam másolni hogy a PDA Bluetooth-on kapcsolódott a PC-hez de Így még rosszabb lett az eredmégy. PDA-rol PCre 0,047 Mb/sec. SIRALMAS. Valaki tudja a Bt átviteli sebességét? Mert én egy ilyet találtam 800 kilobit másodpercenként. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 16 Share Posted August 2, 2005 Az a 800 kbps korrekt érték. Ilyesmirõl tudok én is. Pirossal légyszíves ne írj legközelebb, mert azt a moderátorok használják! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sprite 0 Author Share Posted August 3, 2005 OK Bocs most néztem meg ujra a szabályzatot. Eddig ugy tudtam csak az aláírás nem lehet piros Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts