Jump to content
GSForum - Segélyvonal

phpNuke

master

Recommended Posts

master

Az egyik barátom ajánlotta nekem a phpNuke-ot. Sajnos a fájlokat nem tudom semmilyen programmal átalakítani. Mivel a php-hez nem sokat konyítok, egy olyan programot keresek, ami a Frontpage-hez hasonló módszerrel használható.

Hogyan telepítsem fel?

tzoli

1. Ha a php-hez nem konyítasz, akkor kezd azzal az ismerkedést.

2. Mit szeretnél átalakítani? Melyik részét?

3. Ezt a Frontpage hasonlatot nem értem. Mi kellene? :huh:

priby

Szerintem meg használd az e107-et! sokkal egyszerûbb és könnyebb telepíteni!

miklosme

Letöltöttem egy phpnuke portalt azt hiszem a 7.7 a www.php-nuke.hu oldalrol.

Felraktam a szerverre de csak a könyvtárokat rakta fel és FTP közben semmilyen hibát sem írt ki több FTP progival is probáltam.

:ötlet:PHP NUKE TELEPITES :ötlet: és ez alapján probáltam volna telepiteni.

miklosme

1.lépés: tölts le egy php nuke-ot

2.lépés: csomagold ki

3.lépés: menny-be a kicsomagolt mappába ott nyisd meg az install_hu.txt fájlt

4.lépés: kövesd az utasitásokat

5.lépés: a php nuke/html mappába nyisdmeg Notepaddal a config.php és ott álids be a következõket

:nyíl:

$dbhost = "localhost";

$dbuname = "felhasználonév";

$dbpass = "******";

$dbname = "adatbázis neve";

$prefix = "nuke";

$user_prefix = "nuke";

$dbtype = "MySQL";

$sitekey = "S·kQSd5%W@Y62-dm29-.-39.3a8sUf+W9";

$gfx_chk = 0;

$subscription_url = "";

$admin_file = "admin";

$advanced_editor = 0;

:!:

6.lépés: a phpMyAdmin ba lépj be és ott meny a SQL részbe ott klikk a browse-ra

(tallozásra) keresd meg a php nuke mappában sql nevû mappát és abból nyisd meg a nuke_hu fájlt

7.lépés:feltöltés után ird be a böngészõdbe az elérési utvonalat

8.lépés: ezt kell látnod :hááát:

miklosme

Az én portálom megtekintheto ITT :!:

• 2 weeks later...
master

@Priby:

Milyen ez az e 107?

@miklosme:

Megpróbálom... majd ha gyors géphez jutok. Köszönöm. Jó lett a lapod.

priby

Az e107 olyasmi, mint a php-nuke csak egyszerûbb. Szerintem. Nekem simán elsõre feltelepült és szerintem a kezelõfelületével is meg lehet barátkozni.

Töltsd le, telepítsd és megtudod te magad is! ;)e107

• 2 weeks later...
master

Nekem is felkerült az oldal, a címe az aláírásomban. :)

Ha hibát találtok rajta akkor szóljatok!

És egy sürgõs dolog:

Beregisztráltam magam master néven, az Admin részben egy csomó dolgot beállítottam, és ezután kiléptem. Beírom a böngészõbe a címet, szeretnék belépni újra az admin oldalra mert egy hibát fedeztem fel. Erre õ nem akar beengedni. :(

Van-e olyan fájl valahol ami kiírná azt a felh. név & jelszó párost ami szerinte helyes? :mérges:

Kovács Gyula (MiniDisk)

Bocsi, de az oldaladon kint van a Valid html kép, és közben 240 hiba van a lapon ... :hááát:

priby

@Master

Most akkor nem tudod a jelszavad? Nem lehet újrakérni vagy valami? Meg különben is, ez már egy plusz reg nem? Kell lenni egy adminnak is. Ha az jó, akkor jól van. Ez heléyett meg regelsz egy újat...

master

@MiniDisc:

Magyarázd el légy szíves mire gondolsz! Kezdõ vagyok még.. :upsz:

@Priby:

Valahogy úgy. Megadtam neki a szokásos jelszavam (admin reg.) elfogadta. Ezután beléptem vele, beállítottam a dolgokat beírtam 1 hírt meg egy szavazást.

Kilépek, és 5 perc után visszalépek, hogy még egy dolgot beírjak. Ekkor meg már nem engedett be. Sikertelen belépés címszó alatt.

Arra gondoltam, hogy az egész honlapot törlöm és újra felrakom végsõ megoldásként.

Kérdésem továbbra is ugyanaz:

Van-e olyan fájl valahol ami kiírná azt a felh. név & jelszó párost ami szerinte helyes? 

Utólag módosítva:

BENN VAGYOK!!

Úgy léptem be hogy www.masterpage.atw.hu/admin.php

erre õ kiírja hogy adminisztrációs rendszer - belépés.

Beírom a felh.név & jelszót. erre kijön az Adminisztrációs oldal.

azt hiszem jó lesz!

Edited by tzoli

priby

Alul a honlapodon van egy kis banner, azzal, hogy valid az oldalad. De nem az, szóval ki kéne venni :hááát:

Kovács Gyula (MiniDisk)
@MiniDisc:

Magyarázd el légy szíves mire gondolsz! Kezdõ vagyok még.. :upsz:

Priby leírta a lényeget: A kis kép alul, a sárga hátterû: W3C Html 4.01 ... az ilyen képecskéket a TÉNYLEG szabványos oldalakra szokás kitenni. Ez nem egy dísz, hanem valóságtartalommal is illik bírnia. De semmi esetre sem 240 hibával "büszkélkedõ" oldalhoz való.

http://validator.w3.org

Ezen az oldalon írd be a beviteli mezõbe a weboldalad címét. És meglátod az eredményt! ;)

master

A PHPNuke-ot felrakva alapból kitette azt a három képet. Az oldalon én is látok tippbõl 4 hibát, méghozzá a nyelveknél.Onnan hiányzik egy pár darab, de az már alapból (a php-nuke.hu-ról letöltve úgy volt)

@Priby:

Nem értelek. légy szíves magyarázd meg úgy, hogy egy kezdõ is megértse. Köszönöm.

tzoli

Na tegyük tisztába a dolgokat.

1. A phpNuke valóban kiteszi alapból a validitást jelzõ képeket (ahogy sok más hasonló rendszer).

2. Ezt általában modulként kezelik a portál rendszerek, vagyis kell lennie az adminon egy Validator modulnak, amit ki lehet kapcsolni. Ha nincs akkor "kézzel" kell kiszedni a forráskódból. (Nem ördöngösség, még akkor sem ha php-ba van ágyazva, mert úgyis html kód fogja közre).

3. Azok a kis képek arra valók, hogy jelezd a látogatóknak, hogy az oldalad teljesen valid, azaz a jelenleg érvényben lévõ és nemzetközi szabványokat (nyelvezetet) használod.

4. És, hogy miért nem valid az oldalad? Lehet, hogy egy korábbi Nuke verziót töltöttél le, ami még a régi szabványokat követi, amik már elavultak, vagy pedig belepiszkáltál a kódba... de az is "lehet", hogy a Nuke egyszerûen nem egy nagy durranás.

Gyengébbek kedvéért: hasonló témában az e107 (kezdõknek) és a Drupal (haladóknak) sokkal jobb.

• 3 weeks later...
zssimon

Üdv mindenkinek!

Felraktam a PHP-Nuke-t, de nem tudom testreszabni, a saját oldalaimat integrálni. Végre sikerült a telepités, megjelenik a köszöntõ képernyõ, de a tovább nem igazán tudom hogy van. Ha valaki segitene, egy kezdõnek, megköszönném. (':(')

banfalva

• 3 weeks later...
Gyalo92

SZIASZTOK! SEGÍTENE NEKEM VALAKI FELRAKNI A PHP-NUKET?

A Caps Lock gombot jó lenne elfelejteni. Köszi. <tzoli>

priby

Indulj el a topic 7. hozzászólása alapján... ha nem megy vami, akkor szólj... ;)

• 1 month later...
Gyalo92

Sziasztok ! Felraktam a nuket! Hírt szeretnék írni,és azt a bombát hogyan tudom onnan eltüntetni ? És,a felsõ bannnert hogyan tudom átszerkeszteni ? Az utolsó kérdésem: hogyan tudom a fenti menüt átszerkeszteni ? (vizszintesen van)

http://www.ujpestfc.atw.hu

Gyalo92

Valaki segítene nekem az oldalamat átskinezni? Az lenne a kérdésem,hogy a hírekhez hogyan tudok másik képet berakni,az ott talállható bomba helyett?

priby

Hát keresd meg a szerveren, hogy melyik kép az , és cseréld le amire akarod!

Ja és mindenestre tudom ajánlani, hogyha nem valid az oldalad, akkor ne tedd ki, hogy valid!

Gyalo92

Átskineztem az oldalamat! A jobb oldalt,valamiért nem tudtam,mert az nem volt benne a php-ban :( Tudna valaki segíteni?

• 3 weeks later...
Gyalo92

Szijasztok! Segítsetek légy szíves! A híreknél nem tudok másmilyen képet berakni! Egy bomba van ott! Mit csinálljak? Melyik mappába kell új képet rakni?