master 0 Share Posted July 29, 2005 Az egyik barátom ajánlotta nekem a phpNuke-ot. Sajnos a fájlokat nem tudom semmilyen programmal átalakítani. Mivel a php-hez nem sokat konyítok, egy olyan programot keresek, ami a Frontpage-hez hasonló módszerrel használható. Hogyan telepítsem fel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzoli 0 Share Posted July 29, 2005 1. Ha a php-hez nem konyítasz, akkor kezd azzal az ismerkedést. 2. Mit szeretnél átalakítani? Melyik részét? 3. Ezt a Frontpage hasonlatot nem értem. Mi kellene? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklosme 0 Share Posted July 30, 2005 hy :!: http://www.php-nuke.hu itt találsz néhány érdekes dolgot Link to comment Share on other sites More sharing options...
priby 0 Share Posted July 30, 2005 Szerintem meg használd az e107-et! sokkal egyszerûbb és könnyebb telepíteni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklosme 0 Share Posted July 30, 2005 Letöltöttem egy phpnuke portalt azt hiszem a 7.7 a www.php-nuke.hu oldalrol. Felraktam a szerverre de csak a könyvtárokat rakta fel és FTP közben semmilyen hibát sem írt ki több FTP progival is probáltam. PHP NUKE TELEPITES és ez alapján probáltam volna telepiteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklosme 0 Share Posted July 31, 2005 1.lépés: tölts le egy php nuke-ot 2.lépés: csomagold ki 3.lépés: menny-be a kicsomagolt mappába ott nyisd meg az install_hu.txt fájlt 4.lépés: kövesd az utasitásokat 5.lépés: a php nuke/html mappába nyisdmeg Notepaddal a config.php és ott álids be a következõket íl: $dbhost = "localhost"; $dbuname = "felhasználonév"; $dbpass = "******"; $dbname = "adatbázis neve"; $prefix = "nuke"; $user_prefix = "nuke"; $dbtype = "MySQL"; $sitekey = "S·kQSd5%W@Y62-dm29-.-39.3a8sUf+W9"; $gfx_chk = 0; $subscription_url = ""; $admin_file = "admin"; $advanced_editor = 0; :!: 6.lépés: a phpMyAdmin ba lépj be és ott meny a SQL részbe ott klikk a browse-ra (tallozásra) keresd meg a php nuke mappában sql nevû mappát és abból nyisd meg a nuke_hu fájlt 7.lépés:feltöltés után ird be a böngészõdbe az elérési utvonalat 8.lépés: ezt kell látnod Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklosme 0 Share Posted August 1, 2005 Az én portálom megtekintheto ITT :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
master 0 Author Share Posted August 10, 2005 @Priby: Milyen ez az e 107? @miklosme: Megpróbálom... majd ha gyors géphez jutok. Köszönöm. Jó lett a lapod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
priby 0 Share Posted August 10, 2005 Az e107 olyasmi, mint a php-nuke csak egyszerûbb. Szerintem. Nekem simán elsõre feltelepült és szerintem a kezelõfelületével is meg lehet barátkozni. Töltsd le, telepítsd és megtudod te magad is! e107 Link to comment Share on other sites More sharing options...
master 0 Author Share Posted August 19, 2005 Nekem is felkerült az oldal, a címe az aláírásomban. Ha hibát találtok rajta akkor szóljatok! És egy sürgõs dolog: Beregisztráltam magam master néven, az Admin részben egy csomó dolgot beállítottam, és ezután kiléptem. Beírom a böngészõbe a címet, szeretnék belépni újra az admin oldalra mert egy hibát fedeztem fel. Erre õ nem akar beengedni. Van-e olyan fájl valahol ami kiírná azt a felh. név & jelszó párost ami szerinte helyes? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 19, 2005 Bocsi, de az oldaladon kint van a Valid html kép, és közben 240 hiba van a lapon ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
priby 0 Share Posted August 19, 2005 @Master Most akkor nem tudod a jelszavad? Nem lehet újrakérni vagy valami? Meg különben is, ez már egy plusz reg nem? Kell lenni egy adminnak is. Ha az jó, akkor jól van. Ez heléyett meg regelsz egy újat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
master 0 Author Share Posted August 19, 2005 (edited) @MiniDisc: Magyarázd el légy szíves mire gondolsz! Kezdõ vagyok még.. @Priby: Valahogy úgy. Megadtam neki a szokásos jelszavam (admin reg.) elfogadta. Ezután beléptem vele, beállítottam a dolgokat beírtam 1 hírt meg egy szavazást. Kilépek, és 5 perc után visszalépek, hogy még egy dolgot beírjak. Ekkor meg már nem engedett be. Sikertelen belépés címszó alatt. Arra gondoltam, hogy az egész honlapot törlöm és újra felrakom végsõ megoldásként. Kérdésem továbbra is ugyanaz: Van-e olyan fájl valahol ami kiírná azt a felh. név & jelszó párost ami szerinte helyes? Utólag módosítva: BENN VAGYOK!! Úgy léptem be hogy www.masterpage.atw.hu/admin.php erre õ kiírja hogy adminisztrációs rendszer - belépés. Beírom a felh.név & jelszót. erre kijön az Adminisztrációs oldal. azt hiszem jó lesz! Edited August 22, 2005 by tzoli Link to comment Share on other sites More sharing options...
priby 0 Share Posted August 21, 2005 Alul a honlapodon van egy kis banner, azzal, hogy valid az oldalad. De nem az, szóval ki kéne venni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 21, 2005 @MiniDisc: Magyarázd el légy szíves mire gondolsz! Kezdõ vagyok még.. Priby leírta a lényeget: A kis kép alul, a sárga hátterû: W3C Html 4.01 ... az ilyen képecskéket a TÉNYLEG szabványos oldalakra szokás kitenni. Ez nem egy dísz, hanem valóságtartalommal is illik bírnia. De semmi esetre sem 240 hibával "büszkélkedõ" oldalhoz való. http://validator.w3.org Ezen az oldalon írd be a beviteli mezõbe a weboldalad címét. És meglátod az eredményt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
master 0 Author Share Posted August 22, 2005 A PHPNuke-ot felrakva alapból kitette azt a három képet. Az oldalon én is látok tippbõl 4 hibát, méghozzá a nyelveknél.Onnan hiányzik egy pár darab, de az már alapból (a php-nuke.hu-ról letöltve úgy volt) @Priby: Nem értelek. légy szíves magyarázd meg úgy, hogy egy kezdõ is megértse. Köszönöm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzoli 0 Share Posted August 22, 2005 Na tegyük tisztába a dolgokat. 1. A phpNuke valóban kiteszi alapból a validitást jelzõ képeket (ahogy sok más hasonló rendszer). 2. Ezt általában modulként kezelik a portál rendszerek, vagyis kell lennie az adminon egy Validator modulnak, amit ki lehet kapcsolni. Ha nincs akkor "kézzel" kell kiszedni a forráskódból. (Nem ördöngösség, még akkor sem ha php-ba van ágyazva, mert úgyis html kód fogja közre). 3. Azok a kis képek arra valók, hogy jelezd a látogatóknak, hogy az oldalad teljesen valid, azaz a jelenleg érvényben lévõ és nemzetközi szabványokat (nyelvezetet) használod. 4. És, hogy miért nem valid az oldalad? Lehet, hogy egy korábbi Nuke verziót töltöttél le, ami még a régi szabványokat követi, amik már elavultak, vagy pedig belepiszkáltál a kódba... de az is "lehet", hogy a Nuke egyszerûen nem egy nagy durranás. Gyengébbek kedvéért: hasonló témában az e107 (kezdõknek) és a Drupal (haladóknak) sokkal jobb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zssimon 0 Share Posted September 7, 2005 Üdv mindenkinek! Felraktam a PHP-Nuke-t, de nem tudom testreszabni, a saját oldalaimat integrálni. Végre sikerült a telepités, megjelenik a köszöntõ képernyõ, de a tovább nem igazán tudom hogy van. Ha valaki segitene, egy kezdõnek, megköszönném. ('') banfalva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyalo92 0 Share Posted September 23, 2005 SZIASZTOK! SEGÍTENE NEKEM VALAKI FELRAKNI A PHP-NUKET? A Caps Lock gombot jó lenne elfelejteni. Köszi. <tzoli> Link to comment Share on other sites More sharing options...
priby 0 Share Posted September 23, 2005 Indulj el a topic 7. hozzászólása alapján... ha nem megy vami, akkor szólj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyalo92 0 Share Posted November 10, 2005 Sziasztok ! Felraktam a nuket! Hírt szeretnék írni,és azt a bombát hogyan tudom onnan eltüntetni ? És,a felsõ bannnert hogyan tudom átszerkeszteni ? Az utolsó kérdésem: hogyan tudom a fenti menüt átszerkeszteni ? (vizszintesen van) http://www.ujpestfc.atw.hu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyalo92 0 Share Posted November 14, 2005 Valaki segítene nekem az oldalamat átskinezni? Az lenne a kérdésem,hogy a hírekhez hogyan tudok másik képet berakni,az ott talállható bomba helyett? Link to comment Share on other sites More sharing options...
priby 0 Share Posted November 15, 2005 Hát keresd meg a szerveren, hogy melyik kép az , és cseréld le amire akarod! Ja és mindenestre tudom ajánlani, hogyha nem valid az oldalad, akkor ne tedd ki, hogy valid! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyalo92 0 Share Posted November 21, 2005 Átskineztem az oldalamat! A jobb oldalt,valamiért nem tudtam,mert az nem volt benne a php-ban Tudna valaki segíteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyalo92 0 Share Posted December 10, 2005 Szijasztok! Segítsetek légy szíves! A híreknél nem tudok másmilyen képet berakni! Egy bomba van ott! Mit csinálljak? Melyik mappába kell új képet rakni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts