bvoneki 0 Share Posted July 28, 2005 Hi! Ha újraindítom a Win98SE-t MS-DOS módban, akkor nem látja a CD meghajtómat. MS-DOS-hoz már elég rég nyúltam, és nem tudom h mit kéne csinálni ilyenkor, ill hol lehetne beállítani neki manuálisan a meghajtót. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aty 0 Share Posted July 28, 2005 Már csak haloványan dereng valami oakcdsys meg az mscdex. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted July 29, 2005 Az Autoexec.batban és a Config.sysben kell egy-egy sornak szerepelni vagy kettõnek. Azt hiszem, mindig a Highba tettük, hogy a konvencionális memóriát ne foglalja. De most jut eszembe, hogy ezt nem sikerült mindig megcsinálni. Autoexec.bat LH C:\WINDOWS\COMMAND\MSCDEX.EXE /D:WP_CDROM /M:20 Az a akapcsoló nem tudom mi. Config.sys Devicehigh=C:\CDROM\CDSETUP.SYS /T:X Device=C:\CDROM\WCD.SYS /D:WP_CDROM A kapcsolókat itt sem tudom. Utána kéne nézni, de lusta vagyok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bvoneki 0 Author Share Posted July 31, 2005 Bocsányat a késõi válaszért. Nem sikerült. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted August 1, 2005 Semmi gond, csak kérdeztem. A CD-hez kellenek az MSCDEX.EXE és a WCD.SYS, vagy hasonló fájlok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laali 0 Share Posted August 7, 2005 Én régebben volt, hogy pédául a Cyberdrive-hoz adott telepítõvel csináltam. Az módosítja az autoexec.bat és config.sys fájlokat. http://www.cdrom-drivers.com/companies/266.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
beetle 0 Share Posted August 10, 2005 Nekem olyan gondom van, hogy nem akar mûködni a cd-olvasóm, mert nem ismeri fel, vagy nemtudom. Beteszek egy cd-t, elkezdi olvasni, de ha a sajátgépben meg akarom nyitni, kiirja, hogy az eszköz nem áll készen. Mit csináljak? ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted August 10, 2005 Esetleg egy tisztító lemezzel meg lehet próbálni, de valószínûbb, hogy halálosan megbetegedett szegény. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts