Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hogyan lyukasztható ki a tintapatron?

McLaci

Recommended Posts

McLaci

Vettem egy HP PSC 1215 multifunkciós készüléket, ami eddig kitûnõen mûködött, ám aránylag rövid idõ múlva (100-120 lap után) a készülék „szólt”, hogy kevés benne a fekete tinta. Sebaj, gondoltam, veszek egy utántöltõ kézi készüléket, és feltöltöm (még soha nem csináltam ilyet). Meg is vettem, egy db tûs végû tubusból áll, de a tût nem tudtam a tintapatron azon részébe beleszúrni, ahová gondoltam, hogy kell (a patron alján egy kis kerek bemélyedés), mert olyan kemény volt, hogy késõbb, amikor injekciós tûvel próbálkoztan, az elhajlott (az utántöltõ tûjét nem próbáltam ennyire erõsen). Kérdésem: milyen módszerrel lehet átszúrni, ezt az ellenálló patront, és ha netán sikerül feltöltenem, le kell-e zárni (és mivel) a lukat?

Válaszukat várom, elõre is köszönöm:

Kárpáti László

Greene

E-mailben nem kérünk segítséget, úgyhogy töröltem az E-mail címet. Sorry.

Általában mellékelnek olyan eszközt a szetthez amivel be lehet nyomni a perforált részt. :bizonytalan:

atzs

Mikor utoljára HP patront láttam, akkor a tetején volt egy puhább mûanyag dugó. Ilyet keress, valahol csak fel kellett tölteni nekik is.

Úgy tudom, utána légmentesen le kell zárni, különben alul néhány óra vagy néhány nap alatt simán kifolyik a festék.

Sanzi

Nekem a HP 8828-as meg 27-es patronomonat úgy lehet útántölteni, hogy a tetején lévő kis fóliamatricát leveszem, és akkor feltárul 5 luk. A szinesnél 1 piros, 2 sárga, 2 kék. Oda csak benyomod a festéket, és kész. Én egy kis celluxxal szoktam beragaztani, de már volt olyan, hogy semmivel, és nem lett tőle baja...

A feketénél is ugyan ez van, mármint az én esetemben. Akkor 5 luk van, és abban egyenletesen kell szétosztani a festéket. Remélem tudtam segíteni....

Reyorkin

Nehogy kilyukaszd a patron alját, mert akkor annak annyi!!!

Nekem egy PSC 1315-ös van, és ahogy Sanzi írja, a tetején lévõ fóliát kell leszedni, és az ott található lyuk(akba) kell fecskendezni a tintát/tintákat.

Viszont ügyelj arra, hogy nagyon óvatosan kell tölteni.

• 1 year later...
rsz85

sziasztok!

az a problémám, hogy nem tudom hogyan kell ujratölteni a Canon 40 fekete patront. vettem hozzá ujratöltõ szettet, de nem tudom hol kell kilyukasztani, stb. Szóval ha valaki otthon van a témában, az irjon 1 kis segitséget, köszi!!!!!!!!!