Lex 1 Share Posted July 28, 2005 Sziasztok! Szerintetek, pl. 4x-es íráshoz melyik a jobb (biztonságosabb, idõállóbb, ...) lemez a 4x-es, a 8x-os vagy a 16x-os írásra alkalmas lemez? Pluszos és mínuszos médiánál egyaránt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted July 28, 2005 Egy G04es vagy TY alapanyagú. Szvsz, +os verba, akár 4xes, akár 8xos, tökéletesen megfelel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted July 28, 2005 A másik topikban pont errõl beszélünk. Melyik is a G04? És a TY? A külsõ "optikai" azonosítója mi ezeknek a lemezeknek? Értsd: cimkén ki a gyártó és mi a típus? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted July 28, 2005 Annyit már tudok, hogy a G04 a Ritek (Traxdata, Primedisc), ezt nem szeretem. A TY gondolom a Taiyo Yuden. Ezt a fajtát hogyan lehet beszerezni? Lehetõleg a jó minõségû változatból. Értem ez alatt azt, hogy a TY saját gyártójánál készült formában. Valahogy úgy, mint ahogy a Verbatim lemezeket a Mitsubishi gyártja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted July 28, 2005 Mi a baj a Ritek-vel? Ha eredetit vásárolsz, és nem valami gagyit sóznak rád, akkor a Ritek az egyik legjobb írható DVD :!: (Ritek-rõl beszéltem!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted July 28, 2005 A Shia-ko által javasolt oldalon azt írják, hogy a Ritek a lemezeit Traxdata és Primedisk néven árulja. Ezekkel a lemezekkel (igaz csak CD-ben) elég rossz tapasztalataim vannak. Én is sok helyen olvasom, hogy a Ritek jó, de az elõbbi két márkáról viszont rossz a véleményem. Akkor most én maradtam le valamirõl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 12 Share Posted July 28, 2005 A poén az a dologban, hogy a Ritek saját név alatt nem gyárt lemezeket, ahogy te is írtad Lex. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted July 28, 2005 Gondolkodom: A májusi PCW-ben az áll, hogy a gyorsabb írókkal (most CD-rõl van szó) célszerûbb gyorsabban írni a lemezeket (24x-40x), mert a nagyobb sebességre vannak optimalizálva mind az író, mind a lemez. Ha ez igaz a DVD+-R-re is, akkor 4x-es íráshoz célszerû 4x-es lemezt venni. Viszont a 16x-os lemezt meg 8x-16x-osan lenne jó írni. Eddig 16x-ossal írtam a CD-ket (probléma nélkül). A kérdés ebben az esetben az, hogy melyik a biztonságosabb megoldás: 4x-esen írt 4x-es lemez vagy 8x-16x-osan írt 16x-os lemez? Esetleg a címbõl kiindulva 4x-esen írt 16x-os lemez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted July 28, 2005 A poén az a dologban, hogy a Ritek saját név alatt nem gyárt lemezeket, ahogy te is írtad Lex. Ez felettébb furcsa, mert nekem van Ritek lemezem, Ritek néven! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted July 28, 2005 A Ritek német oldalán RiData néven fut. Érdekes, hogy a Japán oldalon csak mínuszos termék van. Itt viszont Ritek néven, ha jól láttam. Egyébként jól néz ki a weboldaluk. A fõhadiszálláson nagy X-es lemezek vannak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 12 Share Posted July 29, 2005 A Ritek "Arita - Ridata - Traxdata" neveken hoz forgalomba DVD-ket. Gabi majd leírja, hogy a Ritek márkájú DVD pontosan mi is... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted July 29, 2005 Csak, hogy ne a levegõbe beszéljek: Ritek lemez >> Ritek néven :!: DVD Identifier errõl a lemezrõl: Az eredmény Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted July 29, 2005 Megint én keressem meg a kb. 50x beírt listát, hogy ki-milyen néven, mit gyárt? Elolvastad a linkelt cikket? Annyit ér a DVD Identifier, ha nem tudod a névrõl, hogy mi az. Egyébként a Ritek már adott ki saját név alatt lemezt, de a hivatalos a név a Trax, ridata, stb. Tessék keresni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted July 29, 2005 Elolvastam a cikket, de nagyon konkrét dolgokat nem mondott a számomra :!: Kiderült belõle rengeteg érdekes dolog, meg az is, hogy a gyártó(k) olyan néven szitáznak amilyennel akarnak. Ez a cikk lehet, hogy akkor naprakész volt, mikor íródott, de mivel egyikünk sem a Ritek cég tulajdonosa, ezért nem tudhatjuk, hogy most éppen mivel szitáznak, és mit! Ez egy parttalan, felesleges vita! De, ahogy Shia-ko is írta létezik Ritek lemez, Ritek névvel! Egyébként, ha valakit érdekel egyáltalán, én személy szerint Ridisc, Ridata, Ritek (ami fentebb látható) lemezeket használok, minden hiba nélkül! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted July 29, 2005 Elég regi, de használható: Ritek: Abszolut eredeti, minõség azért nem garantált. Arita, Ridata, Traxdata, szitázatlan, nyomtatható (utóbbi 2 lehet gyengébb is, de nem valószinû) Aritából 1. osztályú az ezüst szitázású 4X, a többi "B", kivétel az újraszitázott, mert az újraszitázott Traxdata, Ridata, persze ha a szitázás alatt Ridisc felirat van, akkor az se eredeti, mivel az a skóciai változat) Nem gyári Ritek: Ridisc, Datasafe, Premium Grade, és sokan mások, pl. ANV. Platinum pl. elsõ osztályos, az hiovatalosan is Ritek, de a fentieket mind 1 cég szitázza, vegyes minõségre. Lehet jó, lehet rossz. Nem eredeti, de nagyon jó minõségû volt mindig, a "lila etalon" Ritek. Ezen kivûl van a Ritek X Series, ha nem is Európában, az gyári Ritek feliratos Ritek. Ezenkivül TDK, Verbatim, Fuji, Memorex, Maxell, Philips lemezek legjobb tudomásom szerint mind eredeti, ezeket nem hamisitják, tehát nyugodtan lehet venni õket 150-200 Ft körül (plusz jogdíj...), de még ezeknek sem mindig ugyanaz az alapanyaga. A noname lemezeket kerülni kell leginkább, 1-1 kivétel van, de az csak a szabályt erõsíti. Néhány megjegyzés ami túl kézenfekvõ figyelmen kivül hagyáshoz... Platinum: Mindig és kizárólag Ritek G05 a minuszos lemez, a pluszos volt CMC is, de nagyon régóta Ricoh. Nagyon stabil lemez. Maxell minõséghez annyit, hogy a legutóbbi széria Ritek G04-es lemez volt a 4X DVD-R kategóriában, ami az "igazi" maxelltõl azért messzebb van... "etalon" Ritek: én nem szerettem, nem irtam rá, de mindenki dicsérte folyamatosan. Márkás lemez: Én kamut még nem láttam, pedig nagyon sokféle lemez megfordult a kezemben, egyedül a fake maxell kódos 2x volt ami kamu volt, de arra sem volt Maxell rászitázva azért. Tehát a TDK, Verbatim stb lemezt nem hamisitják felénk, max. más szitázással van gyengébb belõlük. (Pl. a Ridisc új 8Xes lemeze TTG02 kóddal van, ami ugye TDK.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted July 29, 2005 Tudom, hogy a lista régebbi. Kiegészíteném, hogy sajnos a márkát is hamisítják: Hamis Verbatim DVD-R 8x 25-ös henger Szerencsére csak a mínuszos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted July 30, 2005 MiniDisc már belinkelte egyszer valahová, talán a cikkajánlóba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted July 30, 2005 Igen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted July 30, 2005 Bocs, de az Internetre igazán nem lehet azt mondani, hogy redundancia mentes. De legalább nem kell annyit keresni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ordító egér 0 Share Posted July 30, 2005 Megint én keressem meg a kb. 50x beírt listát, hogy ki-milyen néven, mit gyárt? Kérdezni akár ezerszer is sokkal egyszerûbb, mint önállónak lenni. Ez nem is lehet vitás. Mindíg van valaki, aki megoldja sokadszor is ugyanazt az unalomig ismert problémát. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted July 30, 2005 Kb. a 10. alkalom után elmentettem itthon, nehogy legközelebb kifelejtsek valamit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted July 30, 2005 Akkor visszatérve a topik témájához én is ismételném magam: DVD+R lemezre (ezt a szomszéd topikból szûrtem le) milyen sebességgel célszerû írni és milyen sebességre alkalmas lemezt érdemes ehhez használni? Csak márkásra írok (Verbatim, TDK, Sony, ...) 4x-esre 4x-esen? 8x-osra 4x-esen? 8x-osra 8x-osan? 16x-osra 4x-esen? 16x-osra 8x-osan? 16x-osra 16x-osan (bár ez már elég meredek)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fapuma 0 Share Posted July 30, 2005 Max sebességgel sose írok meg lemezt. Én 8x-ost használok 4x-es sebességen. Ha hozzáférnék 16x-os vagy 12x-es lemezhez, akkor azt 8x-osan írnám. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted July 30, 2005 A CDk az elméleti maximum felénél adják a legjobb minõséget. A DVDknél ilyenrõl nem tudok, ha az ember adatot ír, akkor egy jó íróval, és megfelelõ FWvel, nagyon szép eredményt kap vissza. Filmél sincs gond, de a régebbi asztalik érzékenyebbek, így azokhoz érdemes 1-2xes sebességgel írni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex 1 Author Share Posted July 30, 2005 Végre valami konkrétum a témához. 1-2x-es írást? A 4x-eseimnél (Verbatim) 2,4x-est enged az író (LG 4163B). A 8x-osnál már 4x-estõl indul. És 4x-est mennyivel írnátok? 2x-essel vagy 4x-essel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts