Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DVD lemez kódok


Lex

Recommended Posts

Lex

Sziasztok!

Sokszor olvasom, hogy a G05 kódú DVD lemez jobb mint a … típusú. A CD-knél lévõ Phthalocyanine, Cyanine, AZO és 97xxxx (pl. 973423) festék és réteg kódokat úgy ahogy értettem. De hogy van ez most a DVD-knél? Ha esetleg valakinek ez kínai, akkor amit én tudok: A DVD lemezt (persze a CD-t is) sok esetben nem az gyártja, aki rá van írva a lemezre vagy a dobozra. Még akkor sem, ha nagy gyártó az illetõ és õ maga is gyárt lemezt. Így fordul elõ Verbatim címkés Mitsubishi CD, TDK/Philips címkés Ritek CD stb. :upsz: Ha tudni szeretnénk ki a gyártója a lemeznek és mi a kódja, akkor pl. a Nero CDSpeed programban az Extra/Lemez info menüben, vagy a meghajtó neve melletti gombra kattintva megkapjuk a lemez adatlapját. :ötlet: Ebben látszik még a használható írási sebesség is. Tehát a kérdésem mégegyszer: A DVD-knél hogyan értelmezhetjük a kód információt? (pl. MCC 002, MCC 01RG20, TDK 002)

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Sajna az semmit sem ér, mert nem kapsz adatot az alapanyagról.

A verbának nincs saját anyaga, õk mitsubushit használnak.

Link to comment
Share on other sites

Lex

- Na és lehet valahogy adatot kapni az alapanyagról?

- Akkor is Mitsu, ha gyártónak a Verbatimot hozza a CDSpeed?

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Igazából, ha ismered, vagy van olyan ismerõsöd, aki ismeri, hogy melyik lemez mennyire megbízható, akkor tudod, hogy a kiírt infó mennyire számít, mert akkor jó a párpsítás:

Kötelezõ olvasmány.

Link to comment
Share on other sites

Lex

A "kötelezõ olvasmányból" azt szûrtem le, hogy célszerû attól a cégtõl venni (cimke), aki a gyártója is egyben (kód). Az elõbbi kérdésemre meg már tudom a választ, mert a Verbatim a Mitsubishihez tartozik, tehát ha Verbatim lemezt veszek Verbatim vagy Mitsubishi kóddal, akkor az valószínûleg jó lesz az írómmal megírva. Vagy a Ritek kódúakat Traxdata és Primedisc márkanév alatt, bár ez utóbbi márkáktól nem vagyok elájulva. Eddig Verbatim, Sony (CD) és TDK lemezekkel volt jobb tapasztalatom és ezeket is használom. Az ár annyira nem érint, mert nem nagyüzemben írok és 100 Ft árdiffinél többet ér, hogy vissza is tudom olvasni az anyagomat 1-2 év múlva is.

Link to comment
Share on other sites

Greene

Én Gabira hallgattam, és most "+"-os Verbatim-ra írok. De van vagy 70db RiDisc-em is, és nagyon jók a tapasztalataim velük :hááát: .

Link to comment
Share on other sites

Lex

Akkor értsem úgy, hogy a +-os a nyerõ forma? RW-sben az a jobb amájusi PCW szerint.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Digital Silence

Hi!

 

Hogy mi is van a festék alatt?

 

 

CD és DVD lemezek szitázása és csomagolása professzionális minõségben, költséghatékonyan a FONYTON Kft. fonyódi üzemében!

Cégünk 1996-ban kezdte el az együttmûködést az egykori PHILIPS PDO Media GmbH-val. A PHILIPS és a RITEK vegyes-vállalataként létrejött PrimeDisc GmbH. partnereként 2001. õsze óta, több mint 41.000.000 db lemezt szállítottunk, amibõl közel 2.300.000 db volt DVD lemez. Ezt a jelentõs mennyiséget partnerünk az alábbi vevõk részére értékesítette: PHILIPS, PRIMEDISC, ULTRON, RIMAX, EDNET, CONMARK, FREECOM, PEARL, PRIMEON, AIPTEK, THAT’S WRITE, GECKWIN, MEDIAWIN, ELTA MEDIA, DIVISTAR.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...