Lex Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Sziasztok! Sokszor olvasom, hogy a G05 kódú DVD lemez jobb mint a … típusú. A CD-knél lévõ Phthalocyanine, Cyanine, AZO és 97xxxx (pl. 973423) festék és réteg kódokat úgy ahogy értettem. De hogy van ez most a DVD-knél? Ha esetleg valakinek ez kínai, akkor amit én tudok: A DVD lemezt (persze a CD-t is) sok esetben nem az gyártja, aki rá van írva a lemezre vagy a dobozra. Még akkor sem, ha nagy gyártó az illetõ és õ maga is gyárt lemezt. Így fordul elõ Verbatim címkés Mitsubishi CD, TDK/Philips címkés Ritek CD stb. Ha tudni szeretnénk ki a gyártója a lemeznek és mi a kódja, akkor pl. a Nero CDSpeed programban az Extra/Lemez info menüben, vagy a meghajtó neve melletti gombra kattintva megkapjuk a lemez adatlapját. Ebben látszik még a használható írási sebesség is. Tehát a kérdésem mégegyszer: A DVD-knél hogyan értelmezhetjük a kód információt? (pl. MCC 002, MCC 01RG20, TDK 002)
Shia-ko Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Sajna az semmit sem ér, mert nem kapsz adatot az alapanyagról. A verbának nincs saját anyaga, õk mitsubushit használnak.
Lex Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 - Na és lehet valahogy adatot kapni az alapanyagról? - Akkor is Mitsu, ha gyártónak a Verbatimot hozza a CDSpeed?
Shia-ko Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Igazából, ha ismered, vagy van olyan ismerõsöd, aki ismeri, hogy melyik lemez mennyire megbízható, akkor tudod, hogy a kiírt infó mennyire számít, mert akkor jó a párpsítás: Kötelezõ olvasmány.
Lex Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 A "kötelezõ olvasmányból" azt szûrtem le, hogy célszerû attól a cégtõl venni (cimke), aki a gyártója is egyben (kód). Az elõbbi kérdésemre meg már tudom a választ, mert a Verbatim a Mitsubishihez tartozik, tehát ha Verbatim lemezt veszek Verbatim vagy Mitsubishi kóddal, akkor az valószínûleg jó lesz az írómmal megírva. Vagy a Ritek kódúakat Traxdata és Primedisc márkanév alatt, bár ez utóbbi márkáktól nem vagyok elájulva. Eddig Verbatim, Sony (CD) és TDK lemezekkel volt jobb tapasztalatom és ezeket is használom. Az ár annyira nem érint, mert nem nagyüzemben írok és 100 Ft árdiffinél többet ér, hogy vissza is tudom olvasni az anyagomat 1-2 év múlva is.
Greene Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Én Gabira hallgattam, és most "+"-os Verbatim-ra írok. De van vagy 70db RiDisc-em is, és nagyon jók a tapasztalataim velük .
Lex Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 Akkor értsem úgy, hogy a +-os a nyerõ forma? RW-sben az a jobb amájusi PCW szerint.
Digital Silence Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 Hi! Hogy mi is van a festék alatt? CD és DVD lemezek szitázása és csomagolása professzionális minõségben, költséghatékonyan a FONYTON Kft. fonyódi üzemében! Cégünk 1996-ban kezdte el az együttmûködést az egykori PHILIPS PDO Media GmbH-val. A PHILIPS és a RITEK vegyes-vállalataként létrejött PrimeDisc GmbH. partnereként 2001. õsze óta, több mint 41.000.000 db lemezt szállítottunk, amibõl közel 2.300.000 db volt DVD lemez. Ezt a jelentõs mennyiséget partnerünk az alábbi vevõk részére értékesítette: PHILIPS, PRIMEDISC, ULTRON, RIMAX, EDNET, CONMARK, FREECOM, PEARL, PRIMEON, AIPTEK, THAT’S WRITE, GECKWIN, MEDIAWIN, ELTA MEDIA, DIVISTAR.
Recommended Posts