bvoneki Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 A www.cptplusz.hu oldalt szerkesztem, és az a nagy gondom vele, hogy Operával nézve nem jelenik meg a felsõ rész, ahol három kép van összemosódva. Pedig Firefox-szal és IE-vel is tökéletesen mûködik, csak Operával nem. Nálatok is megjelenik ez a hiba? És ha igen van rá tippetek hogyan lehet megoldani ezt?
Bencce Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 Nekem jó firefoxxal, Operát nem használok:( Mivel csináltad az oldalt? Hogy hogy nem lehet azt a képet lementeni? egyébként az 1-kép? (mármint 1 file) (Lehet, h hülyeségket kérdezek, de nem vagyok otthon html-ben, most akarom elkezdeni tanulni, php-vel együtt)
bvoneki Posted June 24, 2005 Author Posted June 24, 2005 Igen, épp ez az, hogy IEvel és Firefox-szal is jó. Egyedül az Operával van probléma. Az a kép egy kép, igen, de ennek most nincs köze a problémámhoz. Lehetne ott akármi más kép is a fejlécben.
benkovics Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 Az Opera kicsit hülyén kezeli a táblázatokat! Próbáld meg azt, hogy a táblázat fölé teszel egy <p> </p> tagot!
bvoneki Posted June 25, 2005 Author Posted June 25, 2005 Táblázat sincs a frame-ben. Az a frame, ahol az a kép nem jelenik meg Operában, tartalma a következõ: <html> <head> <title></title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <style type="text/css"> body { background-image: url(topleft5.jpg); background-repeat: no-repeat; background-position: right bottom; background-color: #FFFFFF; } </style> </head> <body> </body> </html> Tehát a lényeg, hogy a kép (topleft5.jpg) jobbalulra van rendezve (right bottom), és nincs ismétlés (no-repeat). Nemigaz, hogy ezt nem tudja az opera értelmezni.
google Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 Az Opera biztosan értelmezi, nem azzal van gond. Egyébként én is megnéztem vele, hát érdekes, amit csinál, megnéztem a kódot is, egyelõre tanácstalan vagyok. De néha egészen apró nüanszokon múlik ilyesmi. Amit biztosan nem értelmez az Opera, az a body-ba beírt margin: 0px tulajdonság, illetve ezt csinálja localhoston, szerveren már néha nem. De mivel ezzel elvileg nem lehet baja...
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 Így próbáld meg: {background: url(topleft5.jpg) no-repeat right bottom;}
benkovics Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 Szerintem tedd be táblázatba, a celláknak add ezeket a háttereket... és úgy mûködni fog!
bvoneki Posted June 26, 2005 Author Posted June 26, 2005 Direkt azért osztottam fel sok frame-re az oldalt, hogy ha a menüben rákattintok valahova, akkor csak az adott oldal frissüljön, a többi maradjon meg. Másrészt meg, ha egy frame-ben egy hátteret igazítok valahova (pl itt a right bottom), akkor ez tökéletesen pontosan a frame jobbalsó sarkához rakja a képet. Ha meg a frame-ben egy táblázatot csinálnék, és oda a képeket, akkor nem pont a sarokhoz igazítaná, mintha valami "margó-hatás" volna, annak ellenére, hogy margót be sem állítottam.
bvoneki Posted June 26, 2005 Author Posted June 26, 2005 Ez a táblázatos+margós tipp jól jött. Sikerült ilyen módon átfaragnom a weblap felsõ részét. Bár elõször nem füllött a fogam hozzá, de beláttam, hogy jelenleg nincs más alternatíva. Köszönöm! Íme most már operával is kompatibilis: www.cptplusz.hu Juhé!
ocsi Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 Direkt azért osztottam fel sok frame-re az oldalt, hogy ha a menüben rákattintok valahova, akkor csak az adott oldal frissüljön, a többi maradjon meg. A forráskódot nézegetve... nem fölösleges egy kicsit ennyi frame? Én simán csinálnék egy html lapot ami így néz ki ( táblázatok segítségével) és a mostani main frame-t egy iframe re cserélném...
bvoneki Posted June 28, 2005 Author Posted June 28, 2005 Lehet, hogy fölösleges, de én csak így tudtam megcsinálni. Ocsi, tudnál valami referenciát adni arról, hogy mi a te elképzelésed? Mert ahogy leírtad, nem tudom elképzelni.
ocsi Posted June 28, 2005 Posted June 28, 2005 http://mitglied.lycos.de/thomaswebmuhely/t...j42.php?#iframe A lényeg hogy az egész lapod 1 egy egész (tehát nincs benne egy keret sem) csak 1 iframe a változó tartalom megjelenítésére. (csak az iframe töltõdik újra.)
Recommended Posts