Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Problémás megjelenés Opera-ban

Recommended Posts

Posted

A www.cptplusz.hu oldalt szerkesztem, és az a nagy gondom vele, hogy Operával nézve nem jelenik meg a felsõ rész, ahol három kép van összemosódva. Pedig Firefox-szal és IE-vel is tökéletesen mûködik, csak Operával nem. Nálatok is megjelenik ez a hiba? És ha igen van rá tippetek hogyan lehet megoldani ezt?

Posted

Nekem jó firefoxxal, Operát nem használok:(

Mivel csináltad az oldalt? Hogy hogy nem lehet azt a képet lementeni? egyébként az 1-kép? (mármint 1 file)

(Lehet, h hülyeségket kérdezek, de nem vagyok otthon html-ben, most akarom elkezdeni tanulni, php-vel együtt)

Posted

Igen, épp ez az, hogy IEvel és Firefox-szal is jó. Egyedül az Operával van probléma. Az a kép egy kép, igen, de ennek most nincs köze a problémámhoz. Lehetne ott akármi más kép is a fejlécben.

Posted

Az Opera kicsit hülyén kezeli a táblázatokat!

Próbáld meg azt, hogy a táblázat fölé teszel egy

<p> </p>

tagot!

Posted

Táblázat sincs a frame-ben. Az a frame, ahol az a kép nem jelenik meg Operában, tartalma a következõ:

<html>
<head>
<title></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<style type="text/css">

body
{
    background-image: url(topleft5.jpg);
    background-repeat: no-repeat;
    background-position: right bottom;
    background-color: #FFFFFF;
}
</style>
</head>

<body>
</body>
</html>

Tehát a lényeg, hogy a kép (topleft5.jpg) jobbalulra van rendezve (right bottom), és nincs ismétlés (no-repeat). Nemigaz, hogy ezt nem tudja az opera értelmezni. :mérges:

Posted

Az Opera biztosan értelmezi, nem azzal van gond.

Egyébként én is megnéztem vele, hát érdekes, amit csinál, megnéztem a kódot is, egyelõre tanácstalan vagyok. De néha egészen apró nüanszokon múlik ilyesmi. :S

Amit biztosan nem értelmez az Opera, az a body-ba beírt margin: 0px tulajdonság, illetve ezt csinálja localhoston, szerveren már néha nem. :pislog:

De mivel ezzel elvileg nem lehet baja... :?:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Így próbáld meg:

{background: url(topleft5.jpg) no-repeat right bottom;} 

Posted

Ez a kód se segített az Operának. :hááát:

Posted

Szerintem tedd be táblázatba, a celláknak add ezeket a háttereket... és úgy mûködni fog!

Posted

Vagy legalább div-be, bekezdésbe.

Posted

Direkt azért osztottam fel sok frame-re az oldalt, hogy ha a menüben rákattintok valahova, akkor csak az adott oldal frissüljön, a többi maradjon meg. Másrészt meg, ha egy frame-ben egy hátteret igazítok valahova (pl itt a right bottom), akkor ez tökéletesen pontosan a frame jobbalsó sarkához rakja a képet. Ha meg a frame-ben egy táblázatot csinálnék, és oda a képeket, akkor nem pont a sarokhoz igazítaná, mintha valami "margó-hatás" volna, annak ellenére, hogy margót be sem állítottam.

Posted

Igen, a margót pont ezért kell nullára állítani. :ötlet:;)

Posted

Ez a táblázatos+margós tipp jól jött. Sikerült ilyen módon átfaragnom a weblap felsõ részét. Bár elõször nem füllött a fogam hozzá, de beláttam, hogy jelenleg nincs más alternatíva. Köszönöm! :D Íme most már operával is kompatibilis: www.cptplusz.hu Juhé! :P

Posted
Direkt azért osztottam fel sok frame-re az oldalt, hogy ha a menüben rákattintok valahova, akkor csak az adott oldal frissüljön, a többi maradjon meg.

A forráskódot nézegetve... nem fölösleges egy kicsit ennyi frame? Én simán csinálnék egy html lapot ami így néz ki ( táblázatok segítségével) és a mostani main frame-t egy iframe re cserélném...

Posted

Lehet, hogy fölösleges, de én csak így tudtam megcsinálni. Ocsi, tudnál valami referenciát adni arról, hogy mi a te elképzelésed? Mert ahogy leírtad, nem tudom elképzelni. :upsz: