Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Ritka html tag-ek

Recommended Posts

Posted

Megint én vagyok :)

Most két paraméterrel van bajom:

NOWRAP - elméletileg megakadályozza sortörést, de nekem semmit se csinál, ugyanúgy megtöri a sort

<BANNER>...</BANNER> - elvileg nem scrollozható szöveg lesz, de nekem ugyanúgy scrollozható maradt.

Légyszi segítsetek :(

Posted

Hát ezek nem a legalkalmasabb dolgok a szövegtördelésre, mondd el, mit szeretnél pontosan, és kitalálunk valami jobb megoldást. ;)

Posted

Az a baj, hogy én még kezdõ vagyok és amibõl tanulok (3 online segédlet vagy mi) mind említi ezt a két paramétert és én ugye mindent szeretnék tudni :D meg az elején is van a témának, de nekem egyszerûen ezek nem csinálják azt, amit kéne :S

Posted

Én például soha nem használtam egyiket sem, mégis egész jól elboldogultam nélkülük, és a jövõben sem kívánom õket alkalmazni. ;)

Szóval mit szeretnél csinálni velük?

Posted

Mint írtam semmit egyenlõre (vagy, ha igen, akkor csak a távoli jövõben :D ), csak kiszerettem volna próbálni, mint eddig minden ilyesmit kipróbáltam egy példán, de ez a 2 egyszerûen nem mûködik vagy én nem látom, hogy mûködnek :upsz:

Posted

Én is most tanulom, de ez nem html kód... :hmm: Szerintem! Legalábbis nekünk meg sem említették! Mintha valami programban láttam volna... valami webszerkesztõben..... Nem emlékszem pontosan..... De mintha programfüggõ lett volna....

Amúgy kisbetûvel próbáltad?

Posted

Nem, de akkor most kiróbálom kisbetûvel is ;)

Amúgy így kéne mûködnie:

<HTML>

<H1 NOWRAP> Ennek nem kéne megtörnie, de megtörik és nem tudom miért </H1>

</HTML>

A másik:

<HTML>

<H1><BANNER>Ennek nem kéne scrollozhatónak lennie, de mégis az</BANNER></H1>

</HTML>

Posted
<HTML>

<H1 NOWRAP> Ennek nem kéne megtörnie, de megtörik és nem tudom miért </H1>

</HTML>

Értem én! 8)

De szerintem itt is mûködik az, hogy az "erõsebb" kód, felülbírálja a "gyengébbet"! :upsz::upsz::upsz: (ezt nem tudom másként leírni) Szóval, ha egy fix szélességû táblázatba írsz, akkor az úgy is megtöri a sorokat...... Mert ha nem ezt tenné, akkor kilógna a betû........

(és IE-vel is leellenõrizted? Vagy akár több böngészõvel? )

Posted

Explorerben nem jó és csak ez van fent, ezt használom. Amibõl tanulok az is Explorerre vonatkoztatja a html dolgot, ezért furcsa is még ez az egész :pislog:

Posted

Akkor tegyél fel egy Firefox-ot is! Szerintem csak úgy lehet ellenõrizni, ha valamit több szemszögbõl megnézel!

Illetve, még ezt: http://validator.w3.org/ Itt is ellenõrizheted!

Posted
Amúgy kisbetûvel próbáltad?

Az a HTML-nek mindegy, de szerintem sem mérföldkõ-jelentõségûek ezek a tagek, például a bannerrõl még nem is hallottam. Szerintem lépjél túl rajtuk, nélkülük jól meg lehet lenni, és foglalkozz behatóan a css-sel is, mert anélkül a HTML semmit sem ér manapság. :)

Posted

A másik:

<HTML>

<H1><BANNER>Ennek nem kéne scrollozhatónak lennie, de mégis az</BANNER></H1>

</HTML>

Biztosíthatlak, hogy ilyen NINCS! ;) Mármint a <banner> tag.

Posted

Huh!

Már féltem, hogy nem figyeltem eléggé! :hááát:

Posted
Megint én vagyok  :)

Most két paraméterrel van bajom:

NOWRAP - elméletileg megakadályozza sortörést, de nekem semmit se csinál, ugyanúgy megtöri a sort

<BANNER>...</BANNER> - elvileg nem scrollozható szöveg lesz, de nekem ugyanúgy scrollozható maradt.

Légyszi segítsetek  :(

Rájöttem mi volt a baj :D:upsz: . A NOWRAP-hez még oda kell írni, hogy NOWRAP="true"...