Machado 0 Share Posted July 9, 2005 Valaki elmagyarázná, hogy a kettõ között mi a különbség, mert nekem ugyanúgy jelenik meg: Egyik: <p align="left"> szöveg </p> másik: <p align="justify"> szöveg </p> Nekem mindkettõt használva ugyannak néz ki a szöveg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted July 9, 2005 Rövid szövegnél. A Justify érték a szöveget pontosan elosztja a a rendelkezésre álló helyen, tehát a szöveg jobb, s bal ütközése a margóhoz minden sorban, és mindig ugyanott lesz, míg a left esetében a szöveg - szövegtöréstõl függõen - a jobb oldalon hullámos lehet. http://web.t-online.hu/minidisc102/kep/left.png http://web.t-online.hu/minidisc102/kep/justify.png A képeken jól látszik, hogy míg a left beállításban a szavak közti szóköz - a margó végének rovására - egyforma, addig a jutify beállításban a margóknál a szóvégek szépen illeszkednek, - a szavak közti szóköz viszont egyenletlenné válik, kisebb-nagyobb távolság lehet. Utóbbi - justify - beállítás kimondott elõnye a rendezettség, és az egyenletesség. Link to comment Share on other sites More sharing options...
google 0 Share Posted July 9, 2005 Sajnos IE alatt ez elõfodulhat, egyszer nekem is bajom volt vele. Add meg css-ben, és akkor semmi nem áll az útjába. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machado 0 Author Share Posted July 9, 2005 Köszönöm a segítséget! Amúgy azt olvastam, hogy a justify használata lassíthatja a weblapot Utólag: Minidisc kipróbáltam, tényleg csak hosszú szövegnél látszódik Link to comment Share on other sites More sharing options...
google 0 Share Posted July 9, 2005 Számottevõen biztosan nem lassul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts