gp56 Posted July 25, 2005 Posted July 25, 2005 Üdv. Mindenkinek! A fenti DVD íróm van. Probléma: Olvassa, lejátsza a megírt lemezt (CD-DVD), de a megírásra váró CD, -DVD lemezt nem érzékeli egyáltalán, így írni-égetni sem tudok Próbáltam firmware frissítéssel, 1.05-rõl 1.08-ra, az sem segített! Elõre is köszönöm!
gp56 Posted July 26, 2005 Author Posted July 26, 2005 2 éve megvan, de még sohasem használtam-írásra! ír:
Chabi1 Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 @gp56 Milyen író programot használsz ? Hányas verziószámút ? És ne idézz be közvetlen elötted lévõ teljes hozzászólást. @mizsi Én sem orrba szájba írom a CD/DVD-ket mióta megvettem a DVD írómat. Fél év alatt kb 10 lemez
mizsi Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 @gp56 Mit ír ki a program, amivel égetni akarsz? @Chabi: én a CD-írómmal is annyit írok félévente, igaz én egy nap alatt
tomyboy06 Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 Sziasztok! Olyan gondom van, hogy a fent említett íróm nem látja a DVD+RW lemezeket. Vagyis egy fajtát igen (Yamada 4.7Gb). Van nálam most vadonat új Sony meg TDK DVD+RW lemez és egyszerûen nem észlel lemezt az író! Fogalmam sincs mi lehet a hiba segítsen valaki.
ProFiler Posted September 18, 2005 Posted September 18, 2005 a megírásra váró CD,-DVD lemezt nem érzékeli egyáltalán,így írni-égetni sem tudok Lassabban írható lemezeket tegyél be neki, mert az újakkal problémái vannak! Itt találsz leírást a sebességekrõl. Ciao.
cybercorp0821 Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Szerintem frissíts frimware-t! Üdv! Pete vagyok! Nekem is a fenti íróm van! 1.07 -es Firmware verziójú, de lehet, nem ártana neki egy kis update. Megpróbáltam felrakni az 1.08-ast, de azt írta ki, hogy nem jó ehhez az íróhoz. Pedig a driver.hu-n szedtem le. Tudnál esetleg egy biztosan mûködõt küldeni?
fanta Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Sziasztok! Egy kis segítség kellene! Pioneer 109-es íróm van, és az vele a gond, hogy a gép bekapcsolásakor ki-be nyitogatja a tálcát. Ez nem minden indításnál történik. De, ha elõfordul, a rendszer már be sem indul. Vagy egyszerüen nem találja meg az írót. Mi lehet a probléma? Valamivel nem fér meg a Pio, vagy belevállasztottam egy hibás termékbe? Elõre is kösz!
ProFiler Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Van még valami arra a kébelre kötve, amin ez az író van? Milyen alaplapod van? Ciao.
PPeter Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Milyen kábel (40 vagy 80 eres, szalag vagy hangerelt, szabályos hosszúságú) és milyen vezérlõre (normáls ATA/IDE vagy RAID) van kötve?
toogyer Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Üdv. Mindenkinek! A fenti DVD íróm van. Probléma: Olvassa, lejátsza a megírt lemezt (CD-DVD), de a megírásra váró CD, -DVD lemezt nem érzékeli egyáltalán, így írni-égetni sem tudok Próbáltam firmware frissítéssel, 1.05-rõl 1.08-ra, az sem segített! Elõre is köszönöm! Hagyd a francba. Vegyél újat. Nem éri meg a javítattás.
ProFiler Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 @ cybercorp0821: A gyártó oldalán lenne jobb, ha megnéznéd. Ciao.
paprix Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Helló mindenkinek! Már egy éve vásároltam egy Pioneer DVD-RW DVR-109 írót. Tökéletessen mûködött kezdetek óta, és most is folytatja hibátlan tevékenységét, vagyis a DVD írást A napokban fel akartam telepíteni az UHULinuxot is a gépre, és ekkor kiderült, hogy nem lehet vele bootolni. A gépen van egy régebbi Sony CD-író is, abba átrakva a telepítõ CD-t, gond nélkül bootolt. Kiváncsiságból beraktam az WinXP telepítõ CDjét is és azzal sem bootolt. Az történik, hogy a gép bekapcsolása után (átálítva CDboot-ra) lefut a szokásos szöveg, majd a végén felirat: CD boot:... _ vagyis villogó kurzor, és a gép itt leáll, tovább semerre. kénytelen vagyok resetelni. A Sony CDíró is csak akkor bootol, ha a DVD-be beteszek egy NEM bootolós CDt, amit símán felismer, átugrik, és bootol Sonyról. Ha üressen hagyom a DVDt, ugyanúgy "lefagy" ahogy leírtam A DVDíró az elsõdleges, a CDíró a másodlagos. Külön kábelen vannak telepítve A BIOS mindkettõt felismeri helyesen. Az alaplap: ABIT KV7 Hol lehet a hiba, DVDíró vagy esetleg alaplap?
PPeter Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Nem tudom milyen alaplapod van, de ha a BIOS-ban találsz a CPU beállításoknál ilyet, hogy Spread Spectrum, akkor állítsd Disabled-re és próbáld úgy az XP telepítõ lemezt. Alaplapi BIOS-frissítés is segíthet, ha valami kezdeti hiányosság okozza, illetve a meghajtó firmware-e is lehet bugos.
PánPanna Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Helló! Osztott partíciós gépem XP-s részében a Pioneer DVR 110-D DVD-írót látja a rendszer, még a lemezen levõ file-okat is megmutatja, de valójában nem mûködik, nem tudok exe file-t elindítani, programot installálni róla. (A másik partíción 98 van, ott jól mûködik.) A device manager szerint helyesen mûködik. Próbáltam firmware-t frissíteni, de ezt írja ki rá: The firmware of target drive is not correct F/W. The firmware is not supported by this program. Ha valaki tudna segíteni, köszönöm szépen. (A mûszaki dolgokat alapszinten magyarázzátok, nem vagyok szakértõ. )
SkyNet Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Hogyan kell firmware-t frissíteni? Ha valaki tudna segíteni, köszönöm szépen. (A mûszaki dolgokat alapszinten magyarázzátok, nem vagyok szakértõ. Ha ez sem segít? Pioneer DVD-RW DVR-110D az íróm. Használtan vettem és igazából csak olvasásra használtam eddig. Mindent beolvas CD, DVD, zenét, filmet, adatot is. Nem olyan régen viszont biztonsági adatmentés végett írtam 2db DVD-t. Az egyik adatlemez, fényképekkel van teli, a másik filmet tartalmaz. Ezt a kettõ lemezt nem tudja olvasni, pedig az írás után rögtön ellenõriztem ezt és akkor nem volt gond vele, de azóta nem mûködik. Ismerõsöm LG DVD-RWje viszont gond nélkül olvasta ezen lemezeimet. Mi lehet a probléma? Cseréljem le a DVD írómat másikra?
wrxsti29 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Sziasztok! Az íróm nem ismerte fel a Memorex DVD-t. Csináltam egy firmware frissítést és a helyzet változatlan.
KGigi Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Próbáld ki egy másikban, könnyen lehet, hogy a lemez a rossz.
lohasonlat Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Hali! Emberek az lenne a problémám, hogy a gépem néha érzékeli a dvd meghajtót, de még ritkábban hajlandó a meghajtó lemezt is érzékelni. Xp-vel tökéletesen ment , win7-tel meg az imént leírtakat műveli . Hozzáteszem dvr110-es fajtájú meghajtóm van. Előre is köszi a megoldási lehetőségeket.
Recommended Posts