Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Pioneer topik

Recommended Posts

Posted

Üdv. Mindenkinek! :) A fenti DVD íróm van. Probléma: :gonosz: Olvassa, lejátsza a megírt lemezt (CD-DVD), de a megírásra váró CD, -DVD lemezt nem érzékeli egyáltalán, így írni-égetni sem tudok :( Próbáltam firmware frissítéssel, 1.05-rõl 1.08-ra, az sem segített! :( Elõre is köszönöm!

Posted

Ezt mióta csinálja ?

Garanciás az író ?

Posted

2 éve megvan, de még sohasem használtam-írásra! :Sír:

Posted

Két éve nem írtál vele? Ez kicsit hihetetlen. :pislog:

Posted

@gp56

Milyen író programot használsz ?

Hányas verziószámút ?

És ne idézz be közvetlen elötted lévõ teljes hozzászólást.

@mizsi

Én sem orrba szájba írom a CD/DVD-ket mióta megvettem a DVD írómat. :hááát:

Fél év alatt kb 10 lemez :lol:

Posted

@gp56 Mit ír ki a program, amivel égetni akarsz?

@Chabi: én a CD-írómmal is annyit írok félévente, igaz én egy nap alatt :D

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy a fent említett íróm nem látja a DVD+RW lemezeket. Vagyis egy fajtát igen (Yamada 4.7Gb). Van nálam most vadonat új Sony meg TDK DVD+RW lemez és egyszerûen nem észlel lemezt az író!

Fogalmam sincs mi lehet a hiba segítsen valaki.

Posted
a megírásra váró CD,-DVD lemezt nem érzékeli egyáltalán,így írni-égetni sem tudok

Lassabban írható lemezeket tegyél be neki, mert az újakkal problémái vannak! Itt találsz leírást a sebességekrõl.

Ciao.

• 4 months later...
cybercorp0821
Posted
Szerintem frissíts frimware-t! ;)

Üdv! Pete vagyok! Nekem is a fenti íróm van! 1.07 -es Firmware verziójú, de lehet, nem ártana neki egy kis update. Megpróbáltam felrakni az 1.08-ast, de azt írta ki, hogy nem jó ehhez az íróhoz. Pedig a driver.hu-n szedtem le.

Tudnál esetleg egy biztosan mûködõt küldeni?

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene! Pioneer 109-es íróm van, és az vele a gond, hogy a gép bekapcsolásakor ki-be nyitogatja a tálcát. Ez nem minden indításnál történik. De, ha elõfordul, a rendszer már be sem indul. :dühös: Vagy egyszerüen nem találja meg az írót. Mi lehet a probléma? Valamivel nem fér meg a Pio, vagy belevállasztottam egy hibás termékbe?

Elõre is kösz!

Posted

Van még valami arra a kébelre kötve, amin ez az író van? Milyen alaplapod van?

Ciao.

Posted

Milyen kábel (40 vagy 80 eres, szalag vagy hangerelt, szabályos hosszúságú) és milyen vezérlõre (normáls ATA/IDE vagy RAID) van kötve?

Posted
Üdv. Mindenkinek! :) A fenti DVD íróm van. Probléma: :gonosz: Olvassa, lejátsza a megírt lemezt (CD-DVD), de a megírásra váró CD, -DVD lemezt nem érzékeli egyáltalán, így írni-égetni sem tudok :( Próbáltam firmware frissítéssel, 1.05-rõl 1.08-ra, az sem segített! :( Elõre is köszönöm!

Hagyd a francba. Vegyél újat. Nem éri meg a javítattás.

Posted

@ cybercorp0821:

A gyártó oldalán lenne jobb, ha megnéznéd. :ötlet:

Ciao.

• 10 months later...
Posted

Helló mindenkinek!

Már egy éve vásároltam egy Pioneer DVD-RW DVR-109 írót.

Tökéletessen mûködött kezdetek óta, és most is folytatja hibátlan tevékenységét, vagyis a DVD írást

A napokban fel akartam telepíteni az UHULinuxot is a gépre, és ekkor kiderült, hogy nem lehet vele bootolni.

A gépen van egy régebbi Sony CD-író is, abba átrakva a telepítõ CD-t, gond nélkül bootolt.

Kiváncsiságból beraktam az WinXP telepítõ CDjét is és azzal sem bootolt.

Az történik, hogy a gép bekapcsolása után (átálítva CDboot-ra) lefut a szokásos szöveg,

majd a végén felirat:

CD boot:... _ vagyis villogó kurzor, és a gép itt leáll, tovább semerre. kénytelen vagyok resetelni.

A Sony CDíró is csak akkor bootol, ha a DVD-be beteszek egy NEM bootolós CDt, amit símán felismer, átugrik,

és bootol Sonyról. Ha üressen hagyom a DVDt, ugyanúgy "lefagy" ahogy leírtam

A DVDíró az elsõdleges, a CDíró a másodlagos. Külön kábelen vannak telepítve

A BIOS mindkettõt felismeri helyesen.

Az alaplap: ABIT KV7

Hol lehet a hiba, DVDíró vagy esetleg alaplap?

Posted

Nem tudom milyen alaplapod van, de ha a BIOS-ban találsz a CPU beállításoknál ilyet, hogy Spread Spectrum, akkor állítsd Disabled-re és próbáld úgy az XP telepítõ lemezt. Alaplapi BIOS-frissítés is segíthet, ha valami kezdeti hiányosság okozza, illetve a meghajtó firmware-e is lehet bugos.

• 3 months later...
Posted

Helló!

Osztott partíciós gépem XP-s részében a Pioneer DVR 110-D DVD-írót látja a rendszer, még a lemezen levõ file-okat is megmutatja, de valójában nem mûködik, nem tudok exe file-t elindítani, programot installálni róla. (A másik partíción 98 van, ott jól mûködik.)

A device manager szerint helyesen mûködik.

Próbáltam firmware-t frissíteni, de ezt írja ki rá:

The firmware of target drive is not correct F/W.

The firmware is not supported by this program.

Ha valaki tudna segíteni, köszönöm szépen. (A mûszaki dolgokat alapszinten magyarázzátok, nem vagyok szakértõ. :) )

• 6 months later...
Posted

Hogyan kell firmware-t frissíteni?

Ha valaki tudna segíteni, köszönöm szépen. (A mûszaki dolgokat alapszinten magyarázzátok, nem vagyok szakértõ. :) Ha ez sem segít?

Pioneer DVD-RW DVR-110D az íróm. Használtan vettem és igazából csak olvasásra használtam eddig. Mindent beolvas CD, DVD, zenét, filmet, adatot is. Nem olyan régen viszont biztonsági adatmentés végett írtam 2db DVD-t. Az egyik adatlemez, fényképekkel van teli, a másik filmet tartalmaz. Ezt a kettõ lemezt nem tudja olvasni, pedig az írás után rögtön ellenõriztem ezt és akkor nem volt gond vele, de azóta nem mûködik. Ismerõsöm LG DVD-RWje viszont gond nélkül olvasta ezen lemezeimet. Mi lehet a probléma? Cseréljem le a DVD írómat másikra?

• 1 month later...
  • 1 year later...
Posted

Sziasztok! Az íróm nem ismerte fel a Memorex DVD-t. Csináltam egy firmware frissítést és a helyzet változatlan.

• 3 weeks later...
Posted

Próbáld ki egy másikban, könnyen lehet, hogy a lemez a rossz.

• 2 weeks later...
Posted

Hali! Emberek az lenne a problémám, hogy a gépem néha érzékeli a dvd meghajtót, de még ritkábban hajlandó a meghajtó lemezt is érzékelni. Xp-vel tökéletesen ment , win7-tel meg az imént leírtakat műveli :( . Hozzáteszem dvr110-es fajtájú meghajtóm van. Előre is köszi a megoldási lehetőségeket. 8)