Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Szinte tuti, hogy rossze helyre írok, de hátha...

Nemrégiben újraraktam a gépet, egy elõzõleg már elkészített partíció-képfájlból, és azóta a DVD-íróm nem olvassa be azokat a lemezeket, amiket vele írtam. Csak a CD-ket és az eredeti DVD-ket olvassa be (DVD-Video, PCW DVD gond nálkül). viszont olyan DVD-ket, amiket én írtam, legyen az adat, vagy videó lemez, egyszerûen nem veszi, be.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez azóta van, amióta újraraktam a Win XP-t.

Tényleg nem tudom, hogy mi lehet a probléma, mert most frissen raktam fel a Windows-t, vagyis nem képfájlból, és most sem olvassa be a fent említett lemezeket.

Remélem, tudtok segíteni valahogy.

Elõre is köszi.

Posted

Használjuk a matematikai megközelítést! Kiemelem a közös részeket: a DVD-d nem olvassa az írott lemezeket. Elromlott?

Posted

@ Balázs

Akkor tehát létezik az, hogy a DVD-íróm egyik napról a másikra úgy megy tönkre, hogy nem olvassa be az általam írt DVD lemezeket és nem hajlandó felismerni a nyers DVD lemezeket (tehát írni sem tudok), de a gyári DVD-ket, és a CD-ket minden gond nélkül beolvassa, és a CD-ket még írni is tudja??

Ez tényleg hiba lenne??

Esetleg egy firmware-frissítés nem segítene?

Mellesleg egy LG GSA 4082b típusról van szó.

Ezekre mennyi szokott lenni a garancia: 1 vagy 2 év? (1 éve és 3 hónapja vettem) :Sír:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Általában egy év. Az ilyenek miatt egyébként sem vállalnak rá többet. :démonikacaj:

Ez az átka a "jó, olcsó vétel"eknek általában.

Egyébként pedig lehet, hogy ki kellene tisztitani, vagy tisztíttatni.

Ez a helyzet nehéz, mert ugye nem hinném, hogy driver, vagy CD/DVD író szoftver megléte, vagy nem megléte tenné válogatóssá a meghajtódat. :hááát:

Esetlegnézd meg, hogy a Felügyeleti eszközök/Szolgáltatásoknál az IMAPI CD égetõ szolgáltatás nevû funkció nincs e letiltva?

Ha mindezek ellenére sem mûködik a meghajtód, akkor csere.

Posted

Firmware frissítés nem hinném hogy segítene, mivel azt mondtad hogy a Windows újratelepítése elõtt rendesen mûködött. Az író firmwarejét pedig nem az operációs rendszer tárolja, hanem maga az író, tehát teljesen mindegy ebbõl a szempontból hogy volt-e reinstall vagy sem.

Szerintem tuti elromlott. Esetleg megpróbálhatsz venni egy lencsetisztító lemezt, hátha... bár a magánvéleményem az, hogy ezek annyit érnek mint halottnak a csók.

A garanciaidõvel kapcsolatban pedig legegyszerûbb ha elõveszed a garncialevelet és megnézed hogy arra hány évet írtak. Ha nincs meg, akkor teljesen mindegy hogy 1 vagy 2 év, mert ennek hiányában úgysem javítja meg/cseréli ki neked senki (legalábbis nem ingyen). Ez esetben elkezdhetsz a cserén gondolkodni. Javasolnék valami márkásabb írót (pl: Pioneer-t), vagy mindenképpen olyat, amire 2, esetleg 3 év jótállást adnak.

Posted

@Utonium

Nem kötekedni szeretnék, sõt!

Az LG nem elég jó márka??

Bár, ha belegondolok, hogy 2 LG optikai cuccom van (egy CD-RW/DVD Combo és egy DVD-író) és mindegyik csak arra nem jó, amire szánták, tehát a CD-író már nem tud CD-t írni, a DVD-író pedig DVD-t, akkor igen csak megfontolandó, amit mondasz. :D

Eddig csak hallgattam azokat, akik panaszkodtak, hogy tönkre ment az LG írójuk vagy olvasójuk, mert nemkem pipecül megy.

Hát eddig tartott... :mérges:

Köszi a tippeket, még megpróbálom a tisztítást, aztán megkelesem a garancialevelet (van idõm, mert ha egy év, akkor már Mindegy, ha pedig 2 év, akkor van még idõm :))

Tudom már, hogy miért LG-t választottam: mert csak az kezeli a DVD-RAM lemezeket is.

Azóta változott ez a dolog? Mármint kezeli már más típus is a RAM-lemezeket?

Posted

RAM lemezeket azt hiszem csak a Panasonic írók égetnek az LG-n kívül. Nem tudom hogy azok mennyire jók, meg azt sem hogy egyáltalán kaphatóak-e itthon, de régebben szinte mindenki Matsushita (=Panasonic) írót használt és nem volt gond velük.

Leszólni pedig nem akarom az LG-t, mert akkor azonnal megtámadnának a többiek. Ezért csak óvatosan próbáltam javasolni, hogy ne LG-t vegyél, vagy ha már megint azt választasz, akkor a garanciaidõ hossza legyen az elsõdleges szempont.

Posted

Tudom, hogy nem leszólni akartad, csak eddig én is "LG fan" voltam, viszont így nagyon meginogtam.

Ha talán megint LG-t veszek, az csak és kizárólag azért lesz mert csak az LG kezeli a RAM-lemezeket. De ha találok olyan meghajtót, ami szintén kezeli a RAM-ot, és még ráadásul nem is egy nevesincs márka, akkor Valószínûleg azt veszem meg, mert elég sok DVD-RAM-om van, ami nem volt olcsó ahhoz, hogy most csak úgy feltegyem a polcra, és elfelejtsem.

Szóval teljesen egyetértek veled.

Köszi