Reyorkin Posted July 24, 2005 Posted July 24, 2005 Sziasztok! Szinte tuti, hogy rossze helyre írok, de hátha... Nemrégiben újraraktam a gépet, egy elõzõleg már elkészített partíció-képfájlból, és azóta a DVD-íróm nem olvassa be azokat a lemezeket, amiket vele írtam. Csak a CD-ket és az eredeti DVD-ket olvassa be (DVD-Video, PCW DVD gond nálkül). viszont olyan DVD-ket, amiket én írtam, legyen az adat, vagy videó lemez, egyszerûen nem veszi, be. Fontos hangsúlyozni, hogy ez azóta van, amióta újraraktam a Win XP-t. Tényleg nem tudom, hogy mi lehet a probléma, mert most frissen raktam fel a Windows-t, vagyis nem képfájlból, és most sem olvassa be a fent említett lemezeket. Remélem, tudtok segíteni valahogy. Elõre is köszi.
payskin Posted July 24, 2005 Posted July 24, 2005 Használjuk a matematikai megközelítést! Kiemelem a közös részeket: a DVD-d nem olvassa az írott lemezeket. Elromlott?
Reyorkin Posted July 25, 2005 Author Posted July 25, 2005 @ Balázs Akkor tehát létezik az, hogy a DVD-íróm egyik napról a másikra úgy megy tönkre, hogy nem olvassa be az általam írt DVD lemezeket és nem hajlandó felismerni a nyers DVD lemezeket (tehát írni sem tudok), de a gyári DVD-ket, és a CD-ket minden gond nélkül beolvassa, és a CD-ket még írni is tudja?? Ez tényleg hiba lenne?? Esetleg egy firmware-frissítés nem segítene? Mellesleg egy LG GSA 4082b típusról van szó. Ezekre mennyi szokott lenni a garancia: 1 vagy 2 év? (1 éve és 3 hónapja vettem) ír:
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted July 25, 2005 Posted July 25, 2005 Általában egy év. Az ilyenek miatt egyébként sem vállalnak rá többet. Ez az átka a "jó, olcsó vétel"eknek általában. Egyébként pedig lehet, hogy ki kellene tisztitani, vagy tisztíttatni. Ez a helyzet nehéz, mert ugye nem hinném, hogy driver, vagy CD/DVD író szoftver megléte, vagy nem megléte tenné válogatóssá a meghajtódat. Esetlegnézd meg, hogy a Felügyeleti eszközök/Szolgáltatásoknál az IMAPI CD égetõ szolgáltatás nevû funkció nincs e letiltva? Ha mindezek ellenére sem mûködik a meghajtód, akkor csere.
Utonium Posted July 25, 2005 Posted July 25, 2005 Firmware frissítés nem hinném hogy segítene, mivel azt mondtad hogy a Windows újratelepítése elõtt rendesen mûködött. Az író firmwarejét pedig nem az operációs rendszer tárolja, hanem maga az író, tehát teljesen mindegy ebbõl a szempontból hogy volt-e reinstall vagy sem. Szerintem tuti elromlott. Esetleg megpróbálhatsz venni egy lencsetisztító lemezt, hátha... bár a magánvéleményem az, hogy ezek annyit érnek mint halottnak a csók. A garanciaidõvel kapcsolatban pedig legegyszerûbb ha elõveszed a garncialevelet és megnézed hogy arra hány évet írtak. Ha nincs meg, akkor teljesen mindegy hogy 1 vagy 2 év, mert ennek hiányában úgysem javítja meg/cseréli ki neked senki (legalábbis nem ingyen). Ez esetben elkezdhetsz a cserén gondolkodni. Javasolnék valami márkásabb írót (pl: Pioneer-t), vagy mindenképpen olyat, amire 2, esetleg 3 év jótállást adnak.
Reyorkin Posted July 25, 2005 Author Posted July 25, 2005 @Utonium Nem kötekedni szeretnék, sõt! Az LG nem elég jó márka?? Bár, ha belegondolok, hogy 2 LG optikai cuccom van (egy CD-RW/DVD Combo és egy DVD-író) és mindegyik csak arra nem jó, amire szánták, tehát a CD-író már nem tud CD-t írni, a DVD-író pedig DVD-t, akkor igen csak megfontolandó, amit mondasz. Eddig csak hallgattam azokat, akik panaszkodtak, hogy tönkre ment az LG írójuk vagy olvasójuk, mert nemkem pipecül megy. Hát eddig tartott... Köszi a tippeket, még megpróbálom a tisztítást, aztán megkelesem a garancialevelet (van idõm, mert ha egy év, akkor már Mindegy, ha pedig 2 év, akkor van még idõm ) Tudom már, hogy miért LG-t választottam: mert csak az kezeli a DVD-RAM lemezeket is. Azóta változott ez a dolog? Mármint kezeli már más típus is a RAM-lemezeket?
Utonium Posted July 25, 2005 Posted July 25, 2005 RAM lemezeket azt hiszem csak a Panasonic írók égetnek az LG-n kívül. Nem tudom hogy azok mennyire jók, meg azt sem hogy egyáltalán kaphatóak-e itthon, de régebben szinte mindenki Matsushita (=Panasonic) írót használt és nem volt gond velük. Leszólni pedig nem akarom az LG-t, mert akkor azonnal megtámadnának a többiek. Ezért csak óvatosan próbáltam javasolni, hogy ne LG-t vegyél, vagy ha már megint azt választasz, akkor a garanciaidõ hossza legyen az elsõdleges szempont.
Reyorkin Posted July 25, 2005 Author Posted July 25, 2005 Tudom, hogy nem leszólni akartad, csak eddig én is "LG fan" voltam, viszont így nagyon meginogtam. Ha talán megint LG-t veszek, az csak és kizárólag azért lesz mert csak az LG kezeli a RAM-lemezeket. De ha találok olyan meghajtót, ami szintén kezeli a RAM-ot, és még ráadásul nem is egy nevesincs márka, akkor Valószínûleg azt veszem meg, mert elég sok DVD-RAM-om van, ami nem volt olcsó ahhoz, hogy most csak úgy feltegyem a polcra, és elfelejtsem. Szóval teljesen egyetértek veled. Köszi
Recommended Posts