Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Az Epsonunk eszi a tintát!

Pige

Recommended Posts

Pige

Vettünk egy epson stylus cx 3650-es nyomtatót.Kaptunk hozzá tintapatronokat is,de vagy a nyomtató nem jó vagy a patronokkal van valami gond.Minden alkalommal mikor bekapcsolom a nyomtatót egyre kevesebb tintát mutat a nyomtató.Mivel nem igazán szoktunk sokat nyomtatni,ezért nem értem hova is tûnik a patronokból a tinta.A múlt héten egyáltalán nem használtuk a nyomtatót,mert elutaztunk,de amikor ma szerettem volna nyomtatni azt írta ki hogy elfogyott a tinta.Nos ez hogy lehet?Okozhatja az a hibát,hogy használat után mindig kikapcsoljuk a nyomtatót?H van valaki aki tud segíteni az nagyon jó lenne!Egyébként mennyire megbízhatóak az utánna gyártott patronok?Érdemes megvenni azokat vagy csak az eredeti patronokat vegyük meg?Köszike

ProFiler

Nem lehet, hogy csak a szoftver jelez hibásan? A szövegedbõl azt szûrtem le, hogy csak elméletileg fogyott ki.

Ciao.

atzs

Olvasd el a kezelési útmutatót, hogy szabad-e kikapcsolni. Az enyém (Xerox) azt írja, hogy 12 óránál tovább nem szabad áramtalanítani. Ráadásul minden alkalommal, amikor bedugom a konnektorba, fejtisztítást csinál, és az zabálja a tintát.

Olyat is láttam már, amikor tényleg elpárolgott valahogy a tinta. Félévenként patroncsere volt, akkor is, ha nem nyomtattunk semmit. Vagy volt egy HP-nk, az meg egyszerûen elfolyatta, bele a nyomtatóba. Az tuti nyomtatóhiba volt, mert a többi nem csinálta abból a típusból, ez meg az összes patronnal.

Elõfordulhat, hogy nincs rendesen a helyén a patron? Elvileg annak légmentesen kellene csatlakozni a fejhez. Ha van ott egy kis kosz, és levegõt kap, akkor el is párologhat. Szerintem legalábbis.

Én elõször megvizsgálnám, rendesen illeszkedik-e a patron, aztán vinném a szervizbe, ha garanciális.

• 1 month later...
Humberto

Nekem is van egy HP meg egy Epson.

Mindkettõnél az üzletben felvilágosítottak: Az a patron amelyik "gyárilag" benne van, tehát ami a csomagolással együtt jár a nyomtatóhoz, csak egy "demo patron" és sokkal kevesebb tinta van benne, mint egy új, "dobozos" patronban.

Ez amolyan beetetés, megveszed az akciós nyomtatót aztán 2 hét alatt elfogy a hozzáadott patron és mehetsz újat venni kb annyiért amennyibe egy olcsóbb nyomtató kerül. Ha meg utángyártottat használsz, vagy utántöltöd akkor a szervizben mindent erre kennek.

Úgyhogy ha valami gáz van és szervizbe kell mennetek soha ne utánygyártott vagy töltött patron legyen benne!

• 3 weeks later...
Pige

Honnan tudom, hogy demo patront kaptam a géppel együtt? Van rajta valami jelzés?

Adani

Valami szimbólum van rajta, de ez változó, és csak a leírásában van feltüntetve, vagy ott sem.

highlander81

Nekem is Epson-om van.

Stylus Photo 900.

Nekem nem zabálja a tintát (annyira). Egyébként szerintem nem érdemes tölteni a patront vagy nem eredetit venni. Én inkább megveszem drágábban az eredetit. Egyébként régebben olvastam valahol. hogy az Epson olyan technológiát fejlesztett ki ami meggátolja, hogy újratöltött patront használjon az ember.

Pige

Ezeket a patronokat már nem lehet után töltetni, mert vákumosak.

Adani

Szerintem egyszer mindenképpen fel lehet tölteni a patront, annyit még mindegyik kibír, a másodikat már nembiztos, de hallottam olyanról is, hogy még a 3. feltöltés is sikeres volt. Bõven megéri, mert a feltöltés sokkal olcsóbb, mint egy új patron ára, a minõség meg ua. marad, mert a tinta az minden patronban egyforma. Az igaz, hogy a gyártók nem javasolják, de az is csak azért van, hogy többne megvegyék a pofátlanul drága patronokat.

Bencce

Tõlem egy tanár megkérdezte, hogy mi a legdrágább folyékony anyag amit vehetek... Sokat gondolkodtam mondtam mindent, de azt mondta a tinta a nyomtatóba :) . Lehet, hogy igaza volt..

Pige

Most adok neki még egy esélyt! Kap egy garnitúra új patront, talán tényleg csak tesztpatron volt benne, de ezt nekem senki sem mondta. A takarékosság kedvéért G&G patronokkal próbálom.

Kösz a segítséget!

BáGyu

Lehet, hogy egy ún. inteligens patron ami idõkorláttal van ellátva, és tényleg DEMO! :hááát:

Pige

Csak az a baj, hogy ezt nekem sehol nem mondták.

• 2 weeks later...
Pige

Megvettem a G&G tintákat, az eredmény nem nyügözött le. A színek messze vannak az eredetitõl, ráadásul a nyomtatóm belüröl csupa tinta.

"Hát ez gáz"

A váltás talán jobb lenne egy másik nyomtatóra.

Athos

Ha idõben észrevettem volna a topicot, akkor ajánlottam volna a Jettec (remélem jól emlékszem a nevére) patronokat. Office Depotban lehet kapni.

Pige

Voltak más gyártótól is patronok de ezek olcsók voltak, a tesztre peddig nem akartam sokat költeni. Amúgy az ajánlott áruház honlapján ugyanezeket a patronok vannak, csak jóval drágábban.

Tájékoztatásul: Eddig még nem fogyott a tintám rendelenes mértékben, azaz lehet hogy tényleg demó patronok voltak. Majd kiderül, vagy kirepül.

• 5 months later...
Guest

Detto ugyanez a bajom nekem is. Nekem Epson Stylus c82 -m van. valahányszor bekapcsolom a nyomtatót, elsõ dolga a fejtisztítás, a másik, hogy színes képet nem nyomtattam vele, de egy hét után már a negyede eltünt a tintamérõ szoftver szerint.

Pige

Ne kapcsold ki a gépet! Már régóta nem kapcsoltam ki, nem is fogy a tinta, már vagy 20 A4-es képet kinyomtattam, de még félig vannak a patronok. Utángyártott patront NE vegyél bele, nem éri meg, inkább keresd az egységcsomagot, a Fukarban nemrég 7000 forintért vettem, és még fotópapír is volt benne, de a Tuscoban is találkoztam a pakkal. Most hogy megtanultam használni, már kifejezetten kedvelem, és nem szeretném lecserélni.