ZsBandi 0 Share Posted July 21, 2005 Sziasztok! A következõ lenne a problémám: 1 hete egyik barátom unokatesóm vett egy MSI K8T-Neo-V lapot (S754-es foglalatú, VIA chipsetes) és hozzá egy Connect3D ati radeon 9550-es karit 256 MB-osat. Miután telepítem az XP-t (sima, SP1 vagy SP2) elkezdem feltenni a hardverekhez az illesztõket. A gond ott kezdõdik amikor feltelepítem a VIA-s chipset drivert és benne az agp 3.0-hoz való alaplapi illesztõt. Miután az felkerül újraindul a gép szabályosan. Bejelentkezés után azonban ha pl: felbontást akarok változtatni vagy csak az egyik partícióra akarok bemenni a gép azon nyomban vagy újraindul vagy pedig készenléti módba kapcsol. Ezután már csak csökkentett módban tudom elindítani a rendszert. Biztos vagyok benne, hogy a VIA meghajtóval van gond, mert csak annak a telepítése után történik mindez. Enélkül azonban nem tudom hogy a videokari hányszoros AGP sebességen fut mert semmi sem írja ki és nem érem el a kari hõmérséklet szenzorát sem. Ha tudtok légyszi segítsetek! elõre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted July 21, 2005 Szerintem ehhez a videokártyához nem is kell az AGP 3.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted July 22, 2005 Ha újabb videokártya drivereket szeretnél feltenni, akkor szükséged lesz az SP2-re. Az SP1 kevés ehez már. A VIA drivert remélem nem az alaplapi CD-rõl tetted fel. Elég régi az már, töltsd le inkább a legújabbat. A 9550-ben nincs hõmérõ szenzor. @eremit AGP 2.0 = 4xAGP AGP 3.0 = 8xAGP 9550 pedig 8x-os AGP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted July 22, 2005 Köszi! Bocs! Rosszul olvashattam valahol! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZsBandi 0 Author Share Posted July 22, 2005 Próbáltam SP2 alatt is és a helyzet változatlan volt. Elõször én is az alaplap cd-jérõl telepítettem és akkor jelent meg a hiba elõször. Azután én letöltöttem hozzá a legújabb drivert a via oldaláról és ugyanez történt. Végülis csak annyi a gond hogy a meghajtó nélkül ati beállításainál nem jön be a SMARTGART fül. Az ATI driverbõl az újabb darabokat tettem fel 5.7-es számmal. Azt nem tudom, hogy az AGP 3.0 meghajtó nélkül most hányszoros sebességen fut az agp-ben a kártya? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted July 22, 2005 annyi a gond hogy a meghajtó nélkül ati beállításainál nem jön be a SMARTGART fül. Még jó hogy nem jön be a SMARTGART ha nem telepíted a drivereket. Az 5.7-tel sem jelent meg a SMARGART ? Az Everest-tel megnézheted az AGP sebességét. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZsBandi 0 Author Share Posted July 22, 2005 Figyi Chabi! Ha nem értenéd akkor most leírom újra: XP telepítés után felteszem a drivereket kivéve VIA hyperion (AGP 3.0 vezérlõ) az Ati catalyst 5.7 fent van, de nem jön be a smartgart fül és még az everest sem írja ki a jelenlegi agp sebességet. Ha felteszem a VIA meghajtót akkor bejön a smartgart viszont szinte rögtön megpusztul a gép. Mielõtt még írnád: próbáltam más ati meghajtót is és sp2-es xp-t is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted July 22, 2005 Ha újabb videokártya drivereket szeretnél feltenni, akkor szükséged lesz az SP2-re. Már nem tudok mit mondani csak sajátmagamat idézem be. Ne az SP1-el küszködjél, hanem tedd fel az SP2-t és arra telepítsd a drivereket. Driver cserét hogy oldottad meg ? Rátelepítetted ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZsBandi 0 Author Share Posted July 22, 2005 Már próbáltam! Milyen driver cserét? Csak az ATI van fent, a SATA Raid driver és a lan driver. értsd meg, hogy az SP2-es xp alatt sem mûködik. Még akkor sem ha cd-s VIA driver helyett az újat (amit az alaplapgyártó oldaláról töltök le) teszem fel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janowolf 0 Share Posted October 17, 2005 Sziasztok! Olyan problémám volna, hogy van itt egy MSI K8T Neo-V és se kép se hang semmi. A biosba se tudok bemenni. A HW a következõ lenne: Alaplap: MSI K8T Neo-V CPU : 2600 Semptron VGA : Inno3D GF6600 RAM : 1 modul HDD : Maxtor 80GB PSU : Codegen 300W A következõt csinálta a gép mielött végképp elfárad: * a szokásosnál többször indult újra telepítés közben (Win Xp) * egy-két progit feltettek rá azt azóta nem indul el egyátalán. A következõkkel próbálkoztam: Az alaplapról mindent leszedtem, csak a VGA,RAM, és proci maradt. Ilyenkor ugye be kell tudnom lépni a BIOS-ba???????? De még a POST-ig sem jut el, semmi. Várom tippeiteket Köszi JanowolF ui: sajnos a ram-on és a tápon kívül nincs kompatibilis alkatrészem csereberélni :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted October 17, 2005 Pedig szerintem a táp lesz a hunyó. A 300Wos kodegány egy ilyen géphez szerintem soványka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted October 17, 2005 @ janowolf Szedd le a gépház oldallapját. Az alaplapon vannak állapot jelzõ kis ledek, ha bekapcsolod a gépet akkor égniük kellenek. Ha nem égnek bekapcsolás után akkor táphiba. Reméljük hogy csak a tápod döglött meg és mást nem vitt magával a sírba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janowolf 0 Share Posted October 17, 2005 Lehet, hogy vak vagyok, de ezen nem látok ledet. Egyébként a proci és a vga hûtõje fölpörög. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janowolf 0 Share Posted October 17, 2005 Na mindegy, holnap megy vissza a boltba. Bõven garis még (szombaton vette a srác). Szenvedjenek vele Õk. Köszönöm a segítséget. Üdv JanowolF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted October 18, 2005 Hát nagyon úgy néz ki hogy kinyírta az alaplapot a Kodegány. Az állapot jelzõ ledeket ha nem égnem nem fogod megkülönböztetni a többi SMD alkatrésztõl Hiába kap új alaplapot, ha a bûnös tép még mindig ott figyel a gépházban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts