ZsBandi Posted July 21, 2005 Posted July 21, 2005 Sziasztok! A következõ lenne a problémám: 1 hete egyik barátom unokatesóm vett egy MSI K8T-Neo-V lapot (S754-es foglalatú, VIA chipsetes) és hozzá egy Connect3D ati radeon 9550-es karit 256 MB-osat. Miután telepítem az XP-t (sima, SP1 vagy SP2) elkezdem feltenni a hardverekhez az illesztõket. A gond ott kezdõdik amikor feltelepítem a VIA-s chipset drivert és benne az agp 3.0-hoz való alaplapi illesztõt. Miután az felkerül újraindul a gép szabályosan. Bejelentkezés után azonban ha pl: felbontást akarok változtatni vagy csak az egyik partícióra akarok bemenni a gép azon nyomban vagy újraindul vagy pedig készenléti módba kapcsol. Ezután már csak csökkentett módban tudom elindítani a rendszert. Biztos vagyok benne, hogy a VIA meghajtóval van gond, mert csak annak a telepítése után történik mindez. Enélkül azonban nem tudom hogy a videokari hányszoros AGP sebességen fut mert semmi sem írja ki és nem érem el a kari hõmérséklet szenzorát sem. Ha tudtok légyszi segítsetek! elõre is köszönöm!
eremit Posted July 21, 2005 Posted July 21, 2005 Szerintem ehhez a videokártyához nem is kell az AGP 3.0.
Chabi1 Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 Ha újabb videokártya drivereket szeretnél feltenni, akkor szükséged lesz az SP2-re. Az SP1 kevés ehez már. A VIA drivert remélem nem az alaplapi CD-rõl tetted fel. Elég régi az már, töltsd le inkább a legújabbat. A 9550-ben nincs hõmérõ szenzor. @eremit AGP 2.0 = 4xAGP AGP 3.0 = 8xAGP 9550 pedig 8x-os AGP.
ZsBandi Posted July 22, 2005 Author Posted July 22, 2005 Próbáltam SP2 alatt is és a helyzet változatlan volt. Elõször én is az alaplap cd-jérõl telepítettem és akkor jelent meg a hiba elõször. Azután én letöltöttem hozzá a legújabb drivert a via oldaláról és ugyanez történt. Végülis csak annyi a gond hogy a meghajtó nélkül ati beállításainál nem jön be a SMARTGART fül. Az ATI driverbõl az újabb darabokat tettem fel 5.7-es számmal. Azt nem tudom, hogy az AGP 3.0 meghajtó nélkül most hányszoros sebességen fut az agp-ben a kártya?
Chabi1 Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 annyi a gond hogy a meghajtó nélkül ati beállításainál nem jön be a SMARTGART fül. Még jó hogy nem jön be a SMARTGART ha nem telepíted a drivereket. Az 5.7-tel sem jelent meg a SMARGART ? Az Everest-tel megnézheted az AGP sebességét.
ZsBandi Posted July 22, 2005 Author Posted July 22, 2005 Figyi Chabi! Ha nem értenéd akkor most leírom újra: XP telepítés után felteszem a drivereket kivéve VIA hyperion (AGP 3.0 vezérlõ) az Ati catalyst 5.7 fent van, de nem jön be a smartgart fül és még az everest sem írja ki a jelenlegi agp sebességet. Ha felteszem a VIA meghajtót akkor bejön a smartgart viszont szinte rögtön megpusztul a gép. Mielõtt még írnád: próbáltam más ati meghajtót is és sp2-es xp-t is.
Chabi1 Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 Ha újabb videokártya drivereket szeretnél feltenni, akkor szükséged lesz az SP2-re. Már nem tudok mit mondani csak sajátmagamat idézem be. Ne az SP1-el küszködjél, hanem tedd fel az SP2-t és arra telepítsd a drivereket. Driver cserét hogy oldottad meg ? Rátelepítetted ?
ZsBandi Posted July 22, 2005 Author Posted July 22, 2005 Már próbáltam! Milyen driver cserét? Csak az ATI van fent, a SATA Raid driver és a lan driver. értsd meg, hogy az SP2-es xp alatt sem mûködik. Még akkor sem ha cd-s VIA driver helyett az újat (amit az alaplapgyártó oldaláról töltök le) teszem fel.
janowolf Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Sziasztok! Olyan problémám volna, hogy van itt egy MSI K8T Neo-V és se kép se hang semmi. A biosba se tudok bemenni. A HW a következõ lenne: Alaplap: MSI K8T Neo-V CPU : 2600 Semptron VGA : Inno3D GF6600 RAM : 1 modul HDD : Maxtor 80GB PSU : Codegen 300W A következõt csinálta a gép mielött végképp elfárad: * a szokásosnál többször indult újra telepítés közben (Win Xp) * egy-két progit feltettek rá azt azóta nem indul el egyátalán. A következõkkel próbálkoztam: Az alaplapról mindent leszedtem, csak a VGA,RAM, és proci maradt. Ilyenkor ugye be kell tudnom lépni a BIOS-ba???????? De még a POST-ig sem jut el, semmi. Várom tippeiteket Köszi JanowolF ui: sajnos a ram-on és a tápon kívül nincs kompatibilis alkatrészem csereberélni :-(
Gereby Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Pedig szerintem a táp lesz a hunyó. A 300Wos kodegány egy ilyen géphez szerintem soványka...
Chabi1 Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 @ janowolf Szedd le a gépház oldallapját. Az alaplapon vannak állapot jelzõ kis ledek, ha bekapcsolod a gépet akkor égniük kellenek. Ha nem égnek bekapcsolás után akkor táphiba. Reméljük hogy csak a tápod döglött meg és mást nem vitt magával a sírba.
janowolf Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Lehet, hogy vak vagyok, de ezen nem látok ledet. Egyébként a proci és a vga hûtõje fölpörög.
janowolf Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Na mindegy, holnap megy vissza a boltba. Bõven garis még (szombaton vette a srác). Szenvedjenek vele Õk. Köszönöm a segítséget. Üdv JanowolF
Chabi1 Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Hát nagyon úgy néz ki hogy kinyírta az alaplapot a Kodegány. Az állapot jelzõ ledeket ha nem égnem nem fogod megkülönböztetni a többi SMD alkatrésztõl Hiába kap új alaplapot, ha a bûnös tép még mindig ott figyel a gépházban.
Recommended Posts