Jump to content
GSForum - Segélyvonal

AVI >>>> DivX

dreamer1

Recommended Posts

dreamer1

Üdv mindenkinek!

Az egyik barátom szeretné a zenekaruk videófelvételét feltölteni a weboldalukra.

Ehhez Avi felvételt kellene DivX-be konvertálnom.Nem túl nagyok az anyagok.

Összesen három darabról van szó.

800 MB egyenként.

Milyen progival tudnám megcsinálni?

Vagy van valakinek jobb ötlete, hogy hogyan lehetne tömöríteni olyanra, hogy vweben keresztül is könnyen letölthetõ/lejátszható legyen?

dreamer1

És mit állítsak be ?

Avi to ???

Sanzi

Ajánlani tudom a Dr. DivX-et. Pofon egyszerû. Csak megnyitod a fájl, kiválasztod a minõséget, és már kódolja is...

cölöp

Szintén DrDivx , a trial teljes , semmi korlátozás , így ha csak egyszer kell meg sem kell venni.

De egy kérdés -- nem lesz az túl nagy egy honlapra?

Nem lenne szerencsésebb valami más formátum?

benkovics

Valószínû, hogy kis-ablakméretû mpeg-ben, vagy mov-ban jobb lenne! És azokat meg is tudnák nézni letöltés nélkül... :hmm:

Sanzi

Letöltenék ugyan úgy... De az igaz, hogy a neten közzétett videónak nem a legjobb formátum az .avi....

benkovics

Sõt....... 8)

dreamer1

Mecsináltam egy DivX Converter nevû programmal.

A szoftverbázison találtam.

Totál egyszerû volt.

30-40 MB körüli fájlok lettek belõle elég nagy képmérettel.

Szerintem a szélessávú internet korában ez nem számit olyan nagynak.

Ráadásul a srácok DivX- ben kérték.

Hát megkapták.

cölöp

És milyen hosszú?

Mert ha csak 4-5 perc akkor semmi probléma , lehet az jó minõség ha a kiinduló 800megás cucc nagyon jó volt.

dreamer1

A három videó összesen 10 perces.

Adani

Szerintem is a netre az Avi a legjobb, Divx vagy xvid kódolással. A Divx a legjobb minõség méret arányban.

cölöp

Nekem van .wmv klipem ami három és fél perc , és 14,8 mega és a kép is meg a hang is tökéletes.

Azért ez kisebb , és a minõségre sem lehet panasz.

Adani

Én nem szeretem a WMV-t, márcsak azért sem, mert utólag nem lehet szerkeszteni, jobb az AVI, a wmv is mpeg3-re épül mint a divx/xvid, de az xvidet gyakrabban fejlesztik.

cölöp

Nekem is csak pár klip van ebben a formátumban , nem nagyon favorizálom én sem.

Pedig az elkészítése egyszerû , de szerintem sem archíválásra való.

Lalolib

Azért nem olyan rossz az WMV formátum, már csak azért sem, mert a webes gyorsasághoz igazithatod a tömörítést. Csak megjegyzem: ez a formátum is szerkeszthetõ utólag. Manapság már a legjobb videószerkesztõ gond nélkül megbirkózik vele. A kódoláshoz a MediaEncodert 9-et használd és remek minõséget kapsz, kicsiny méretben.

cölöp

Látod ezért kérdeztem , nem kéne e inkább valami más formátumot használnia dreamernek.

Adani

Legálisak nem tehetik, mert az M$ licensz nem engedi, hogy utólag megnyisd, a Virtualdub pl: ezért nem kezeli, persze vannak programok, amik meg tudják nyitni, de ezek legalitása kérdéses.

benkovics

És a MovieMaker? Szerintem, ha legális a windows-od, akkor az is legális!

Shia-ko

Már az alapfeltevés érdekes, mivel az AVI egy konténerformátum, ami lehet akár DivXel is tömörítve, a DivX pedig egy codec, nem kiterjesztés. Tehát a végeredmény gyakorlatilag AVI lesz, csak DivXel tömörítve.

Magyarán nem értem, hogy mit szeretnél, bár ennek fényében egész jó ötleteket írtak korábban. :démonikacaj:

Halasi Miklós

Én a WMV-t azért szeretem, mert egyszer nézendõ filmeket (pl. sorozatok) kis helyre fel lehet venni a tévébõl. DivX és XVid már sajna nem olyan fix. És fele akkora helyet foglal, mint a VCD egy percre vetítve.

És hát gondoljunk a HD-WMV-re is... ;)

cölöp

Magyarán nem értem, hogy mit szeretnél, bár ennek fényében egész jó ötleteket írtak korábban. :démonikacaj:

Érted te , csak pontosítani szeretnéd :D:D:D

Adani

@Halasi Miklós:

Igen a WMV erre jó, amit csak egyszer akarsz megnézni, utána meg letörlöd. Tartós megõrzésre nem igazán alkalmas, de erre igen. Ha emlékszel ezt tárgyaltuk ki hosszasan a talin is :D

Tartós megõrzésre jobb a Divx, persze nem abba felenni , hanem utólag tömörítve.

Halasi Miklós

Igen, ebben egyetértünk. De a WMV akkor is jó, ha online filmet szeretnél készíteni, terjeszteni. Mert kis helyet foglal és hamar lent van.