Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 Hy! Megírtam az elsõ kis Python programomat, de ha elindítom, akkor kiírja, amit kell neki, majd az ablak bezáródik...Ezt nem lehetne valahogy kiküszöbölni?
eremit Posted July 18, 2005 Posted July 18, 2005 A Turbo Pascalban a:=ReadKey; vár egy billentyûleütésre, de a Te programnyelvedet nem ismerem.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 19, 2005 Author Posted July 19, 2005 Tovább olvasgattam a tutorialt, ott volt egy kód, amivel tényleg be kellett írnom valamit, azzal meg csinált valamit(talán összeszorzott 2 számot...)Beírtam, oké szoroz, kiírja, és egy ezred mp után újra bezáródik...Erre mi az elméleti megoldás?
eremit Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 ... ha elindítom, akkor kiírja, amit kell neki, majd az ablak bezáródik ...Ezt nem lehetne valahogy kiküszöbölni? Próbálj meg az alábbi kóddal variálni! s=raw_input("Press any key!")
eremit Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 Szívesen! Nem is tudtam, hogy tudok Pythonul! (Párszaszájú lennék?)
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 19, 2005 Author Posted July 19, 2005 Szívesen! Nem is tudtam, hogy tudok Pythonul! (Párszaszájú lennék?) Ha tudsz PHP-t , akkor az alapokat, meg egy kicsit többet tudsz Pythonul!
eremit Posted July 20, 2005 Posted July 20, 2005 Ha tudsz PHP-t , akkor az alapokat, meg egy kicsit többet tudsz Pythonul!A php-ról/rõl még annyit sem tudok, mint az Óriáskígyóról. Viszont szeretem az értelmes kihívásokat.
csum-pi Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Huhh emberek! Most akartam nyitni egy Topikot errõl a Python programozási nyelvrõl!!! DE MEGLÁTTAM, HOGY EZ ITT VAN (hála az égnek....) Itt meg is kérdezem: Hol találok olyan weboldalt, ahol megtalálom az "oktató" leírást vagy valami ilyesmit? Csak azért érdekelne, mert olvasgattam cikkeket, és azt olvastam egy csomó helyen, hogy a programozók egy része ezzel kezd, mert "nagyon könnyû" megtanulni a többi nyelvhez képest! Ez igaz? Hol kapok bõvebb információt errõl a nyelvrõl?! Kell hozzá külön program (windows-ra), hogy tudjam használni? Hol találok ilyen programot, és hozzá a nyelvnek az oktató leírását? Egy a bajom, hogy a http://www.python.hu/ az valahogy meglehetõsen zavaros ír: Nekem egy egyértelmû oldal kell, ahol leírják, "hogy ez kell ehhez a nyelvhez...., és itt a leírás a kódokkal..., meg mindennel" :!: Bocsánat, hogyha zûrösen fogalmaztam, dehát....
Kovács Dávid ( Davs ) Posted August 27, 2005 Author Posted August 27, 2005 Igen, win alá kell egy értelmezõ, amit a www.python.org weboldal download részlegénél megtalálsz. Igen, a python.hu oldal tényleg nagyon zavaros. De ott is vannak linkek leírásokra, a prog.hu-n ha rákeresel a python szóra, ott is lesz találatod! Esetleg ajánlom a tutorialt, ami ugyan még nincs kész, de már elég sok oldal le van fordítva. A tutorialt a google-ban , esetleg a python.hu oldalon megtalálod!
csum-pi Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Nagyon kösz, de mégis úgy döntöttem, hogy a PERL-el fogok ügyeskedni, így pár hónap kísérletezgetés után!
Recommended Posts