Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Képernyõn történõ események rögzítése videofájlba


Sanzi

Recommended Posts

Sanzi

A következõ problémám lenne. A múltrkoi Lan Partyról akartunk csinálni egy kis videót, melyben lettek volna a játékból is jelenetek. Erre egy jóismerõs ajánlotta a HyperCamerát. Egyszerû, beállítuttunk egy olyan "elfogadtható" képminõséget. Nah, be a gamebe. Az szaggat mint állat. Majd egy kis Tik, és kihalt a progi, azzal a felirattal, hogy nem tudja ilyan nagy framebe rögzíteni a videót. NEm tudjuk, hogy mi lehet a baj. A konfig ez volt: P4 3GHz, 512 DDDR, Abit IC7, MX 440. A game meg a call of Duty. Lehet, hogy a videokártya kevés? Mert amúgy nem gyenge konfig. De nem csak ezen próbáltuk. Gyorsan levésem a konfigokat:

P4 2,6 GHz, 1 GB DDR, ASUS P4S800, MX440

P4 2.8 GHz, 512 DDR, Abit IC7, Radeon 9600 XT

Ezek kevesek lennének ehhze a mûvelethez? Valaki írjon, vagy mondjon valamit, mert a következõ Lan szeretnénk dokumentálni. Jah, és mág annyit, hogy ha lehet, akkor az Én konfigomhoz mérjetek valami progit. (ASUS alaplapos)

Köszönöm elõre is!

Link to comment
Share on other sites

Darcy Tucker
Fraps. Egy nagyon pici program, ami elsõdlegesen az fps értékek kijelzésére szolgál, de videofájlba is menthetõ vele a játék.
Link to comment
Share on other sites

payskin

Elõre szólok, az MX440 nagyon kevés, de még a Radeon 9600 XT-n sem fog menni 25 fps-sel, legfeljebb 640×480-ban, minden minimumon. Pláne ha LAN-ban nyomjátok, mert akkor a gépnek még azzal is foglalkoznia kell. Azon kívül, nem tudom, mekkora tárhelyet szántok erre, de olyan 1-5 perces anyagok gigabájtokban mérhetõ filmmennyiséget eredményeznek, így készüljetek.

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Nem gondoltam volna, hogy ennyire eszi a gépet. Gondoltam, hogy a videokártya kevés neki... De akkor egyik progi sem fog menni... :( Hely az van, nekem pl 280 GB helyem van, és abból bármikor szabad lehet 160 GB. Akkor majd a 6600 GT-vel fogok újra próbálkozni.... :D Addig meg marad a kamera. :P

Link to comment
Share on other sites

payskin

Majd nézd meg a következõ PC Studiót, az abban levõ játékot (nem lövöm le, de kitalálható), egy csúcs AMD-s konfiguráción, az új 7-es GeForce-szal vettem fel, szintén Fraps, 640×480 és így megvolt a 25 fps-es felvétel (volt rajta minimális anti-aliasing, úgy hogy talán a 800×600-at is elbírta volna). De például az én otthoni 2,8 GHz-es P4, 1 giga RAM, 9800XT-s gépemen ugyanezt anti-alias nélkül 640×480-ban nem tudtam megcsinálni, visszaesett a frame rate 10-19-re.

 

A játékok brutálisan megizzasztják a gépet, és minél nagyobb felbontásban tolod, annál durvább mennyiségû adatot kell kitolni másodpercenként 25-ször ahhoz, hogy jó kis mozit kapj vissza.

 

Egyébként nem tudom, mit játszotok hálóban, de például a Quake-alapú cuccoknak van valami beállítása, ami fájlba menti a játék alatt történteket. Lehet, hogy ésszerûbb volna menteni egy ilyen lementett fájl utólagos visszajátszását, az valamivel kevesebb erõforrást ehet.

Link to comment
Share on other sites

Darcy Tucker
Majd nézd meg a következõ PC Studiót, az abban levõ játékot (nem lövöm le, de kitalálható), ...

"G"-vel kezdõdik és "rand Theft Auto"-val folytatódik? :)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Háááát... :hááát::lol:

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Kipróbáltuk a Call of Dutyval, meg a Counter Strike - Condition Zeroval, de egyikkel sem ment. Már a végén csak 15 framre állítottuk, 640*480-ban, úgy elment a játék is meg a videó is, de nem az igazi...

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Letöltöttem és kipróbáltam a Fraps nevû progit. A 2.0-as verzióval próbálkoztam volna, ha az reagál arra, amit én akarok. Elindult a progi, meg mindent be lehe állítani, de nem indul el semmi. Se a felvétel, se a FRAME számolás a mon. sarkában. Hiába taposom ki az F1, F2.... F12 sort. Már át is állítottam, de semmi... Valaki segítsen...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
VINIKOR

Mi az a 2.0 verzió? Amit le lehet tölteni az a > 2.6.3 verzió <

 

Ennek a letöltéséig a 2.5 verzót használtam, de a hangfelvételt nem tudtam megoldani. De a 2.6.3 elsõ felvételének visszanézésekor majdnem becs....am. Tökéletes hangminõség, semmi elcsúszás, zúgás. Semmit nem kellett állítani. Lehet, hogy nem mûködik együtt a kariddal a Fraps? Nem tudom.

 

Szerintem azért nem indul a Fraps, mert olyan billentyûvel akarod elindítani a felvételt amit a játék is használ valamire.

Nálam is volt ilyen a Joint Op.-nál. Ezt is csak úgy tudtam megoldani, hogy az F11-el indítom a felvételt ami a játék Screenshot-ját csinálja, annyira nincs szabad billentyû amit a Fraps elfogadna. Felvételek után meg törlöm a képeket a Joint mappájából. A játék mappájában van nálam egy JPEG kép ami mutatja a billentyûkiosztást. Lehet hogy nálad is van. Egyszerübbé teszi a billentyü kiválasztást.

 

Billentyû váltás: beleklikkelsz a Video Capture Hotkey-be, a négyzetben villog a kurzór, majd megnyomod a kiválasztott billentyût.

Link to comment
Share on other sites

Sanzi
Szerintem azért nem indul a Fraps, mert olyan billentyûvel akarod elindítani a felvételt amit a játék is használ valamire.

 

Ez lehet, csakhogy nekem a Windowsban se indul el. És már mindenféle gombal próbálkoztam. Majd letöltöm a legújabbat, azzal hátha....

Link to comment
Share on other sites

VINIKOR
a Windowsban se indul el.

Ez mit jelent? Fel tudod telepíteni a Frapsot, csak hiába klikkelsz az asztali ikonra, nem indul a progi? Vagy fel se tudod telepíteni? Pontosabban írd le légyszíves.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...