Jump to content
GSForum - Segélyvonal

USB kábel meghosszabbítása

Recommended Posts

Posted

Érdekes dolgokat kérdeznék:

Az egyik, hogy hogyan néz ki egy USB kábel keresztbe vágva?

És hogy lehet-e konyhamódszerekkel hosszabbítani? Mondjuk több tíz méterre?

Az a helyzet ugyanis, hogy laptopomban van egy PCMCIA-s x-micro típusú 11g-s WLAN kártya. Ezzel a laptoppal a szomszédban is szeretnék internetezni, az otthoni PC nethozzáférését használva (megosztva). Ahhoz, hogy ez mûködjön, a nagy PC-n lévõ USB-s x-micro típusú 11g-s WLAN adapterhez tartozó USB port kivezetését kellene meghosszabbítanom mondjuk 50-60 méterrel. Ekkor az erre a pc-rõl csatlakozó USB-s WLAN adapter hatósugarába pont beleesne a szomszéd ház is. (USB 2.0)

Szóval ez lenne a problémám... Megoldható hosszabbítással, vagy más pénztárcakímélõ megoldást javasoltok?

Nagyon köszönném a válaszokat, ötleteket!

Posted

Van egy határ, kb. 5 méter körül, ameddig az USB-t hosszabbítani lehet.

Posted

Én nem tudok róla semmit, hogy lehet-e ilyen hosszût csinálni, viszont kiváncsi lennék arra, hogy miért nem lehet? Ekkora az interferencia? Az lehet, hogy kisebb lenne az adatátviteli sebesség, de mondjuk 6 méter után nem érzékelne semmit? Nah, majd egyszer kipróbálom... :D Baromi kiváncsi lettem. :P

Posted

Kösz! Szóval szerintetek több 10 méterrel ne nagyon próbálkozzak?

Ha tehát ez nem lehet megoldás, van valami "kültéri továbbítóegység" ami megnövelné a kis USB-s vagy PCMCIA-s "izé" hatótávolságát?

Posted

Igen. Egy szabványos (maximum 100m) UTP kábel, de ha kültéren vezeted, akkor inkább STP (Unshielded Twisted Pair vs. Shielded Twisted Pair - utóbbi árnyékolt) + egy WLAN felülettel ellátott broadband router.

Az eredeti terveid szerint:

Desktop PC USB portja - USB - Wlan adapter - éter - laptop

E helyett:

Desktop PC hálókártyája - STP - Wlanos router - éter - laptop

Ehhez persze kell 230V is...

Kérdés, nem egyszerûbb-e simán kihúzni egy STP kábelt, egyik fele otthon a gépedbe, a másik a szomszédban a laptopba. Persze ez a megoldás csak akkor jó, ha tényleg csak néha kell, és nem így akarod a netet megosztani a szomszéddal. A kültéri kábelezéstõl a profik általában nincsenek elragadtatva.

Posted

Köszi ismét!

Ez meg lett mondva :)

Hát igen... ez lenne a legegyszerûbb, de akkor a laptoppal csak egy helyben lehetnék... vagyhátpersze mászkálhatnék kábelestõl... meglátjuk... mennyi lehet ennyi kábel? mármint árban...

Esetleg egyéb vájörlessz megoldás?

• 3 weeks later...
Posted

Ezt az "USB kábel hosszabbíthatóság" témát én is alaposan körbejártam, ( én webkamerát akartam biztonsági kameraként használni)

Nekem is azt mondták, hogy 5m max.

NEm tudom, hogy létezik e USB kábellel is olyan vagy hasonló jelismétlõ mint UTP kábel esetében. Ha létezik akkor érdekel hol lehetne beszerezni, mert én sem tettem még le a témáról!!

Valaki említett nekem valami "aktív kábelt" de az nem tudom milyen...

Posted

Lehet kapni USB repeater kábeleket, 5 m hosszban.

Pl a ViaLAN-nak vannak ilyen termékei.