Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Office ingyen, de melyiket?

mcfresh

Recommended Posts

mcfresh

:upsz: Szeretnék valamilyen ingyenes office programot használni a most alakult válalkozásomnál, de nem tudom, hogy melyiket lehet és melyik az ami jó is!!

A MS Office-t tanultam valamikor, de drágálom az árát egyenlöre.

Ti mit ajánlotok??

:ötlet:

eremit

OpenOffice.org

Kovács Dávid ( Davs )

OpenOffice.org

apacs

Open Office :oké:8)

google

Open Office

Én is ide írom, de be is linkeltem. 8):lol::P

eremit

Ezek után nem sok választásod maradt, mcfresh! Az OpenOffice-szal minden szokásos dolgot megcsinálsz, sõt egy-két helyen jobb is, mint az MS Office. IPB kép

@google

Én is be akartam linkelni, csak lusta voltam! IPB kép

Utonium

Én a SpringOffice-t használom, ami a PC World mellékletén szerepelt mint teljes verziós program. Nincs vele gondom, bár az MS Office jobb. Az OpenOffice-t csak azért nem szeretem, mert eszméletlen ronda, bár lehet hogy sokkal többet tud. Ha ennyien azt ajánlják, akkor szinte biztos. De igazán bevehetnének a fejlesztõbrigádba egy olyan embert is, akit legalább minimális szépérzékkel megáldott az Úr. :ima:

sz.jános

Hogy erõsítsem a tendenciát: Open Office ;)

Nekem nagyon bevált!

Greene

OpenOffice 8)

Utonium

Na jó, akkor a végszó: IPB képPENIPB képFFICE

apacs
Open Office

Én is ide írom, de be is linkeltem. 8):lol::P

Én lusta voltam linkelni. :P

mizsi

Hogy ne lógjak ki a sorból:

Open Office. Eddig semmi gondom nem volt vele.

ferii1528464465

Nekem van egy negatívumom az OpenOfficevel

kapcsolatban, amikor egy képet, vagy mást táblázatot

akartam beszúrni, egy Ms2003-as file ból

akkor nemes egyszerûséggel a szöveget bemásolta, de a képet, meg a táblázatot meg kihagyta. nem tudom lehet hogy én csináltam rosszul vmit?

;)

Halasi Miklós

Én is szavazok az Open Office-ra, de azt hozzá kell tennem, hogy MS Office-t használok, és vállalkozásoknak még kedvezõ licencelése is van. ;)

google

Az ingyenesnél aligha lehet kedvezõbb... remélem eljut olyan szintre, amikor már megéri leváltani az Office-t. És még akkor is ingyenes lesz. ;)

eremit

Jó, jó! Persze a MS Office tud valamit! De az OpenOffice-t sem szabad semmibe venni. Aki azzal kezdi, annak az tökéletes. Én nem mondok semmi rosszat a MS Office-ra. Színesebb (csicsásabb?) az OO-nál. De az OpenOffice egyenletszerkesztõje és rajzolója jobb. Nekem. Én szeretem mindkettõt. (OOo és MSo)

google

Szerintem sok embernek elég, ha ugyanolyan jó, csak nem kell kifizetni érte többtízezer forintot! Nem kell, hogy jobb legyen feltétlenül. ;)

Az MS Office tényleg nem rossz, de kicsit úgy érzem, ez olyan, mint a fapados társaságok térhódítása a nagy légitársaságokkal szemben: az OO-hoz nem jár olyan szintû támogatás, nincs ingyen ClipArt, de funkciókban ugyanakkor nagyon közel állnak egymáshoz.

mcfresh

8) Köszi mindenkinek a javaslatát!

:nyíl: Akkor nem marad más mint megtanulni az open office új felületét.

:ötlet: Köszönet mindenkinek a segítségért.

Halasi Miklós

A MS Office-nak van egy adu ásza, ez pedig az Outlook. Ugyanis ez nem csak elsõsorban levelezésre való, hanem komplett PIM (Personal Information Manager), és a legtöbb program ennek a névjegyalbumát szereti. Tehát míg a többi téren pótolhat valamit az Open Office, az Outlookot sajnos még nem.

chipmix

Nekem meg mindenképpen a MS Office tetszik legjobban, bizonyára azért, mert soha sem lesz.

Van egy kis Works- ünk még 6.0-ás ez emlékezetet legjobban rá.

Az Open Office viszont, ha ilyen jó iramban fejlõdik tovább nem fog nagyon lemaradni tõle.

google
Nekem meg mindenképpen a MS Office tetszik legjobban, bizonyára azért, mert soha sem lesz.

Chipmix, ez nagyon tetszett. :)

Nekem sincs és nem is lesz, mondjuk, nincs is szükségem rá. ;)

Amire kell, arra bõven elég az OpenOffice (vagy most éppen az EasyOffice...).

eremit

No, éppen ezt akartam kérdezni. Mindenki az OpenOffice-t ajánlotta. De van még más ingyenes? EasyOffice?

google

Igen, innen letölthetõ. A trial ne zavarjon meg, nálam elég régóta fent van már. Nyílt forráskódú, gyors. Csak üzleti célra nem használható ingyen.

A kompatibilitásról nem tudok nyilatkozni, még csak nagyon keveset használtam. De állítólag - ezt persze õk mondják - jól kezeli az MS fájlformátumait.

aty
A MS Office-nak van egy adu ásza, ez pedig az Outlook.

Ezt a bizonyos "aduászt" általában ingyenesen hozzádvágja az MS, hogy ha rendelsz valamit tõlük. Tehát ezért tök fölösleges még a "kedvezményes" MS Officet is megvenni.

eremit

MS Office Outlook.

Egy kártyalap csak akkor aduász, ha ki is játszák. Nálam nem jött be, mert nem használtam ki a funkcióinak még az 5 %-át sem. Helikopterrel menjek a közeli ABC-be kenyérért? És a felhasználók döntõ többsége sem használ belõle többet, mint én. Végezhetnénk egy felmérést is!