Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Képfájl és adat kiírása egy lemezre

Recommended Posts

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Hy!

Azt szeretném, hogy egyszerre tudjak ISO-t és adatot írni CD-re...Van a 270 MB-os win telepítõ iso...A gyökérkönyvtárba szeretnék ez mellé tenni egy Davs mappát, amie a cuccaimat teszem...Mert hát van még hely 700 MB-on...Nero Reloaded-om van!

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Ez így szerintem nem fog menni ... Írd ki az iso-t egy CD-RW-re. Utána másold a merevlemezre a CD tartalmát. A fõkönvytáron belül csinálj egy davs mappát, ebbe tedd bele azt, amit szeretnél. Utána a végleges CD-re írd ki bootolható formában a neroval, azaz ebbõl csinálj boot CD-t. Ennek eredményeképpen a Windows CD-d bootolni fog tudni, és települ is, de mivel a Windows nem tud mit kezdeni a davs mappával, és tartalmával - és nem is keresi - így az ott nem fog gondot okozni. A Windows alól intézõvel megnyitva a CD-t, tudod felhasználni a CD-n lévõ davs mappa tartalmát.

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Erre én is gondoltam, de elég körülményes megoldás...Egy db CD-RW-m van itthon, azt is csak 4-es sebességgel lehet írni... :Sír: De holnap megyek üzletbe, veszek CD-RW-t, és sok DVD-t 8)

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Körülményes, vagy nem, így oldható meg. :)

Posted

Vagy használsz egy segédprogramot, ami megnyitja az ISOfile-t, és ott belerakod a programjaidat az ISO-ba.

pl. WinISO 5.3

Posted
Erre én is gondoltam, de elég körülményes megoldás...Egy db CD-RW-m van itthon, azt is csak 4-es sebességgel lehet írni... :Sír: De holnap megyek üzletbe, veszek CD-RW-t, és sok DVD-t 8)
Hát mire való a Daemon Tools!? :ötlet::hááát:

Egyébként szerintem a legjobb megoldás, ha kinyered az .iso-ból a bootszektort, a tartalmát pedig kimásolod merevlemezre (na ide kell a Daemon). A winchesteren lévõ fájlokhoz szépen hozzáadod a saját mappáidat vagy fájljaidat, majd kiírod bootCD-ként az elõzõleg lementett bootszektort használva. A Neroban pedig mindent ez alapján állíts be (már ha angol XP image-rõl van szó).

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

.iso, és .bin- .cue fájlok futtatására. ;)

Posted

És .mds meg még sok egyéb, de ebbe ne menjünk bele.

Darcy Tucker
Posted

Szerintem, nem kell ennyit varázsolgatni. Feltételezem, az nLite-ról van szó. Nos, mielõtt utolsó lépésként ISO-t gyártanál a telepítõkészletbõl, a futó nLite mellett megnyitod az Intézõt/Total Commandert (a megfelelõ rész aláhúzandó :)) és a telepítõkészlet mappájába belehúzogatod a hozzáadandó további fájlokat. És csak ezután böksz az ISO készítésre.

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Cseh XP...Egyébként ez alapján csak XP boot CD-t lehet csinálni?

Posted

Dnash érdemtelenül háttérbe szorult megoldását támogatnám én is. Számtalan program van, amivel bele lehet nyúlni az ISO-ba. Csinálhatsz benne mappát, belerakhatod a dolgaidat, és utána egy mozdulattal ki lehet írni. Ennél egyszerûbb szerintem nincs.

A Crack mappák is így kerülnek bele a bin/cue-kba. :)

Posted

Én speciel az nLite-ot még sosem próbáltam, de ha valóban képes arra amit Darcy Tucker írt, akkor nincs értelme mással szórakozni. Viszont volt szerencsém például a WinISO-hoz, ami belerakta ugyan az image-be a kívánt mappát és fájlokat, de egyúttal használhatatlanná is tette azt. Tehát gyorsnak gyors, kényelmes is, csak nem biztos hogy tökéletesen mûködik. Bár hozzáteszem: ennek már vagy 2 éve, szóval azóta volt idõ kijavítgatni a programot.

Halasi Miklós
Posted

A WinISO nekem is szúrt már el fájlokat, úgyhogy inkább az UltraISO-t ajánlom.

• 3 weeks later...
Ruzsa Dániel
Posted

Sürgõs lenne, hogy a következõ kérdésemre gyors választ kapjak: van egy programom, ami részekbõl áll TDA kiterjesztéssel, kérdésem az lenne, hogy melyik program támogatja ezt a formátumot! DAEMON nem, ez biztos!! Nagyon fontos lenne! Köszönöm elõre a segítséget!

Posted

TDA? Nahát, csak nem Az Isteni Alkoholistáktól van ez a fájl? ;)

Tipp: kapcsold ki az ismert fájltípusok elrejtését az Intézõben a Mappa beállításainál. Hátha vam valami más kiterjesztése is annak a fájlnak.

Posted

Nem ilyenek a fájlok, hogy pl tda.001, tda.002, stb?

Posted

Csak nem a ulead movie factory, torrentes változatban?

Ruzsa Dániel
Posted

Kösz srácok a probléma azóta megoldódott!!TDA volt amit kitömörítettem ISO lett belõle :D

• 3 weeks later...
Posted

A Nero melyik alkalmazása tud CD-rõl képfájlt készíteni, amit berakhatok virtuális meghajtóba? :hááát:

Posted

A Burning Room. Írónak virtuális meghajtót kell kiválasztani.

Posted

Én lemezmásolást választanék, és akkor egybõl image-be rakja a vinyóra a cumót, amivel már azt csinálsz, amit akarsz. Ha már meglévõ adatokat aakrsz elmenteni képfile-ba, akkor pedig ugyanúgy csinálod, mintha lemezre írnád, csak a menüsorban az írót átállítod image recorderre.