Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 Hy! Azt szeretném, hogy egyszerre tudjak ISO-t és adatot írni CD-re...Van a 270 MB-os win telepítõ iso...A gyökérkönyvtárba szeretnék ez mellé tenni egy Davs mappát, amie a cuccaimat teszem...Mert hát van még hely 700 MB-on...Nero Reloaded-om van!
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 Ez így szerintem nem fog menni ... Írd ki az iso-t egy CD-RW-re. Utána másold a merevlemezre a CD tartalmát. A fõkönvytáron belül csinálj egy davs mappát, ebbe tedd bele azt, amit szeretnél. Utána a végleges CD-re írd ki bootolható formában a neroval, azaz ebbõl csinálj boot CD-t. Ennek eredményeképpen a Windows CD-d bootolni fog tudni, és települ is, de mivel a Windows nem tud mit kezdeni a davs mappával, és tartalmával - és nem is keresi - így az ott nem fog gondot okozni. A Windows alól intézõvel megnyitva a CD-t, tudod felhasználni a CD-n lévõ davs mappa tartalmát.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 19, 2005 Author Posted July 19, 2005 Erre én is gondoltam, de elég körülményes megoldás...Egy db CD-RW-m van itthon, azt is csak 4-es sebességgel lehet írni... ír: De holnap megyek üzletbe, veszek CD-RW-t, és sok DVD-t
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 Körülményes, vagy nem, így oldható meg.
Dnash Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 Vagy használsz egy segédprogramot, ami megnyitja az ISOfile-t, és ott belerakod a programjaidat az ISO-ba. pl. WinISO 5.3
Utonium Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 Erre én is gondoltam, de elég körülményes megoldás...Egy db CD-RW-m van itthon, azt is csak 4-es sebességgel lehet írni... ír: De holnap megyek üzletbe, veszek CD-RW-t, és sok DVD-t Hát mire való a Daemon Tools!? Egyébként szerintem a legjobb megoldás, ha kinyered az .iso-ból a bootszektort, a tartalmát pedig kimásolod merevlemezre (na ide kell a Daemon). A winchesteren lévõ fájlokhoz szépen hozzáadod a saját mappáidat vagy fájljaidat, majd kiírod bootCD-ként az elõzõleg lementett bootszektort használva. A Neroban pedig mindent ez alapján állíts be (már ha angol XP image-rõl van szó).
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 .iso, és .bin- .cue fájlok futtatására.
Utonium Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 És .mds meg még sok egyéb, de ebbe ne menjünk bele.
Darcy Tucker Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 Szerintem, nem kell ennyit varázsolgatni. Feltételezem, az nLite-ról van szó. Nos, mielõtt utolsó lépésként ISO-t gyártanál a telepítõkészletbõl, a futó nLite mellett megnyitod az Intézõt/Total Commandert (a megfelelõ rész aláhúzandó ) és a telepítõkészlet mappájába belehúzogatod a hozzáadandó további fájlokat. És csak ezután böksz az ISO készítésre.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 19, 2005 Author Posted July 19, 2005 ez alapján Cseh XP...Egyébként ez alapján csak XP boot CD-t lehet csinálni?
payskin Posted July 20, 2005 Posted July 20, 2005 Dnash érdemtelenül háttérbe szorult megoldását támogatnám én is. Számtalan program van, amivel bele lehet nyúlni az ISO-ba. Csinálhatsz benne mappát, belerakhatod a dolgaidat, és utána egy mozdulattal ki lehet írni. Ennél egyszerûbb szerintem nincs. A Crack mappák is így kerülnek bele a bin/cue-kba.
Utonium Posted July 20, 2005 Posted July 20, 2005 Én speciel az nLite-ot még sosem próbáltam, de ha valóban képes arra amit Darcy Tucker írt, akkor nincs értelme mással szórakozni. Viszont volt szerencsém például a WinISO-hoz, ami belerakta ugyan az image-be a kívánt mappát és fájlokat, de egyúttal használhatatlanná is tette azt. Tehát gyorsnak gyors, kényelmes is, csak nem biztos hogy tökéletesen mûködik. Bár hozzáteszem: ennek már vagy 2 éve, szóval azóta volt idõ kijavítgatni a programot.
Halasi Miklós Posted July 25, 2005 Posted July 25, 2005 A WinISO nekem is szúrt már el fájlokat, úgyhogy inkább az UltraISO-t ajánlom.
Ruzsa Dániel Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Sürgõs lenne, hogy a következõ kérdésemre gyors választ kapjak: van egy programom, ami részekbõl áll TDA kiterjesztéssel, kérdésem az lenne, hogy melyik program támogatja ezt a formátumot! DAEMON nem, ez biztos!! Nagyon fontos lenne! Köszönöm elõre a segítséget!
payskin Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 TDA? Nahát, csak nem Az Isteni Alkoholistáktól van ez a fájl? Tipp: kapcsold ki az ismert fájltípusok elrejtését az Intézõben a Mappa beállításainál. Hátha vam valami más kiterjesztése is annak a fájlnak.
arpsoft Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Nem ilyenek a fájlok, hogy pl tda.001, tda.002, stb?
arpsoft Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Csak nem a ulead movie factory, torrentes változatban?
Ruzsa Dániel Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Kösz srácok a probléma azóta megoldódott!!TDA volt amit kitömörítettem ISO lett belõle
kori Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 A Nero melyik alkalmazása tud CD-rõl képfájlt készíteni, amit berakhatok virtuális meghajtóba?
Shia-ko Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 A Burning Room. Írónak virtuális meghajtót kell kiválasztani.
Shia-ko Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 Én lemezmásolást választanék, és akkor egybõl image-be rakja a vinyóra a cumót, amivel már azt csinálsz, amit akarsz. Ha már meglévõ adatokat aakrsz elmenteni képfile-ba, akkor pedig ugyanúgy csinálod, mintha lemezre írnád, csak a menüsorban az írót átállítod image recorderre.
Recommended Posts