Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nvu - Ingyenes webszerkesztõ program

Utonium

Recommended Posts

Utonium

Emberek! Én letöltöttem, kipróbáltam és oda meg vissza vagyok. Lehet hogy túlzás, de nekem a Dreamweaver jutott róla eszembe, eléggé hasonlít rá. Azt nem állítom hogy a tudása is van akkora, de azért nincs miért szégyenkeznie. Egyszerûen :király: ! Szerintem feltétlenül próbáljátok ki!

Egy rövidke cikket, illetve letöltési linket itt találtok: HardwareOC.hu: Nvu 1.0 ingyenes honlapszerkesztõ

A hivatalos honlap pedig itt leledzik: http://www.nvu.com/

UI: Azt hiszem elférne a DVD mellékleten is, no meg a lapban is megérdemelne néhány sort. ;)

Kovács Gyula (MiniDisk)

Magyar verzió pedig itt található! ;) De nekem nem jött be. Vannak fucsaságai ...

tzoli

A legjobb ingyenes WYSIWYG...

apacs

Így van. ;):oké:

google

Egyetértek, bár nem próbáltam, és nem is fogom (de láttam már közelrõl). Legjobb kódból szerkeszteni. Tudom, vele azt is lehet, de minek tehénkedjen akkor a HDD-men, ha nem aknázom ki a lehetõségeit? ;)

Greene

Linux alá meg fogom nézni. 8);)

apacs
Legjobb kódból szerkeszteni.

Ezzel én is így vagyok.

A testvérem használja az NVU-t, õ nagyon dícsérte.

Utonium

Az igazság az, hogy én eddig csak a Jegyzettömböt használtam, de aztán láttam hogy néhányan a Dreamweaverrel pillanatok alatt létrehoznak egy olyan bonyolult táblázatos szerkezetet, amit én legalább fél óráig pötyögök be. Erre nekem tökéletes lesz.

Kovács Gyula (MiniDisk)

Persze, ha feltétlenül kell táblázat ... :hááát:

google

:oké:

Bizony, a modern technika már a kreativitásról szól, amit a WYSIWYG-alapú szerkesztõk nem tudnak pótolni.

• 2 weeks later...
Kicsi Sims

Innen is letölthetõ: NVU

Csak az a baj, hogy nem igazán értek a webszerkesztõkhöz. :(

Valaki elmagyarázná hogyan kell használni? :hááát:

Kicsi Sims

Nos valaki segítene? :hááát:

tzoli

Mint egy szövegszerkesztõt.

fapuma
... minek tehénkedjen akkor a HDD-men...

6,1MB :D:D:D:D

@Utonium

Korábban volt fenn a mellékleten, de akkor még beta volt.

Most én is megnézem!

• 3 weeks later...
chris p

Mióta keresek egy ilyen progit! Köszönöm Utonium! :istenvagy:

Mindjárt lenne egy kérdésem is: hol lehet beállítani, hogy a hivatkozások új ablakban nyíljanak meg?

benkovics

A kódba írd be <a hivatkozás címe target="blank">hivatkozás</a> ! :ötlet:

chris p

Köszönöm mindegyikõtöknek, de (mivel a forráskód-szerkesztéshez nem értek) én igazából arra gondoltam, hogy a programban hol lehet ezt beállítani. (Ha jól emlékszem a Frontpage-ben van ilyen opció. Mármint hogy egy "pipa" elhelyezésével be lehet állítani, hogy új ablakban nyíljanak meg a hivatkozások). Szóval arra tud-e valaki válaszolni, hogy a programban "grafikusan" hogy lehet ezt beállítani (ha lehet)?

tzoli

Hát azt hiszem ez igazán nem egy nagy dolog beírni a forráskódba.

Egyébként:

Link -> Target -> in a new window

chris p

Ég az arcom, de rosszul kérdeztem. :upsz: Megnéztem amit írtál és "egyszerû" hivatkozásnál tényleg van olyan opció a "hivatkozás tulajdonságai"-nál, hogy új ablakban nyíljon meg. Csakhogy én azt szeretném elérni, hogy az oldalon legyen egy kis méretû kép, amire kattintva az megnyílik nagy méretben, külön ablakban. Ezért beszúrtam a kis méretû képet hivakozásként, így viszont nem találok olyan opciót a "kép és hivatkozás tulajdonságai"-nál, hogy új ablakban nyíljon meg. Erre van lehetõség a progiban (vagy csak a forráskód szerkesztése segít rajtam)?

(És bocsánat a keverésért. :bocsánat: )

benkovics

Csak miattad feltelepítettem!

Szóval! Elkészíted a hivatkozást, és ott a more properities beállításoknál állítod be: a target - in a new window :ötlet:

chris p
Csak miattad feltelepítettem!
Hálám örökké üldözni fog! :istenvagy:

Elkészíted a hivatkozást, és ott a more properities beállításoknál állítod be: a target - in a new window  :ötlet:
Ha képet szúrok be hivatkozásként, akkor nem találok "more properties"-t. Még a "sima" hivatkozásra válaszoltál vagy már az elõzõ oldal utolsó hsz.-ben leírtakra és csak én bénázok ennyire?

benkovics

Bocs! Addig pöcsöltem, hogy nem vettem észre az új hozzászólásod! :upsz: Azt úgy nézem, hogy csak a kódban tudod beállítani!

• 1 month later...
Boomer

Remek ez az NVU :ötlet: Nekem tetszik :) Tényleg egyszerű kezelni!

• 2 months later...
Garono

Lenne egy-két kérdésem a programmal kapcsolatban (amúgy nagyon jó progi!):

1. Hogy lehet olyat csinálni, hogy a mentett .html-ben ha egy képre húzom a kurzort (olyan kép, ami linkelve van), akkor egy másik, ugyanakkora kép jelenjen meg a helyén?

2. Hogy lehet üzenõfalat beilleszteni? Vagy csak programozó módban lehet?

3. Ha beszúrok egy keresõt, ami be van építve a programba, akkor van felette és alatta egy-egy vonal, az oldal széléig ér. Ezt nem lehet eltüntetni?