Jump to content
GSForum - Segélyvonal

12 bit vs. 16 bit


Sanzi

Recommended Posts

Sanzi

Nah, akkor a story. Van egy kamom. Ebben a 2 féle üzemmódban tud hangot rögzíteni. A kamon ha visszanézem a filmet, akkor mindegy, hogy milyen bit van, semmi gond. Ha gépen nézem az átmásolt DV-Avi-t, semmi gáz, minden normális. Viszont, ha az egész vágatlan DV-Avi-t DivX-be kódolom, akkor a 16 bit-es hang "nyávogós" lesz, mit a Hupikék Törpikékben. A 12 bites hang viszont tökéletes. Erre kérek valami megoldást, és ha valaki tud, akkor magyarázatot...

Sûrgõs lenne, mert már napok óta bénázok 4 DV-Avi-val. Köszönöm elõre is!

 

Igaz, hogy késõ van, de nem tudok nyugodni. A Vision Expressel kivágtam egy 16 bites részt. Azt exportáltam DV-Aviba. Annak jó volt a hangja. Ezt az exportált DV-Avi-t lekódoltam a DivX-el. Ez is jó volt.

Akkor kivágtam egy olyan részt, ahol van 12 bites hang, és 16 bites hang is. Ezt is exportáltam DV-Aviba, és láss csodát itt jó volt. Ezt lekódoltam DivX-be, és ott is jó volt. Nah, akkor fogtam az egész DV-Avi-t behúztam, és Exportáltam DV-Avi-ként. Itt viszont trágya volt.

Tehát akkor: Ha nem vágom meg, hanem ez egészet kódolom, amibe van 12 és 16 bites hang is, akkor rossz, viszont ha kivágok egy olyan részletet, ahol van mindkettõ, és azzal is megcsinálom ugyan ezt, ott viszont jó. Nah, ez mitõl van?

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Megoldottam egy kis vágással, meg Hz álítással.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Ha egy problémát nem tudsz megoldani, kerüld meg. Vegyél fel kicsit többet, mint amennyi kell, és ne az egészet kódold csak azt, vagyis a végérõl vágd le a felesleget. Azt írtad, ha nem az egészet, hanem a vágottat kódolod jó :D:D

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Így csináltam. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...