Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Pendrive bootolhatóvá tétele

Recommended Posts

Posted

Szeretnék egy PenDrive-ot úgy formázni, hogy róla lehessen bebootolni. Az alaplap BIOS-ában van ilyen lehetõség, de a "Hordozható lejátszóeszköz" formázása ablakban inaktív a "Rendszerindító lemez létrehozása" opció.

Hogyan lesz belõle boot-pendrive?

Köszi.

Posted

Ezen a fórumon már belinkelte ProFiler egyszer. ;)

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

És hol? A keresõ nem talál a fórumon ilyesmit ...

Posted
Ezen a fórumon már belinkelte ProFiler egyszer. ;)

Ha lennél szíves, és megmondanád hol van? :?:;)

Posted

Én is ezt keresem. Össze is vonnám akkor a két topikot, csak nem tudom, hol volt. :hmm:

Ciao.

Posted

De, de akkor mégsem vonjuk össze, mert ennek nuku köze a Linuxhoz. :D

Ciao.

Posted

Tehát. Azért nyitottam ezt a topicot, mert szeretném a pendrive-omat rendszerindító eszközzé tenni. Egy sima DOS-os, FAT, FAT32 vagy akármilyen. A linuxszal nem jó. Teljesen ismeretlen számomra.

Úgy látom, hogy a probléma kifogott Rajtatok (-tunk). Vagy mégsem?

Köszi!

u.i.

Sajnos nem értettem meg ebbõl a cikkbõl: http://btk.mxx.ch/article28.html :(

Csak rajtam fogott ki a dolog. De azért köszi!

Posted

Én nem. Nekem volt szükségem korábban arra, hogy DOS alól lássam a SATA vinyómat, vagy pen driveról tudjak DOSt bootolni, mert DOSos progit kell futtatni, és FAT partíción. Erre rakott be ProFiler egy 30 napos trialt, ami egy image-et kiírt pl. pendrivera is. ;)

Perszelehet, hogy még az elõzõ fórumon. :upsz:

Posted
...Sajnos nem értettem meg ebbõl a cikkbõl: http://btk.mxx.ch/article28.html ...

Hát, van ennél durvább cikk is. :D Viszont igencsak felkészült ebbõl a témából a szerzõje. Íme:

EVERYTHING YOU EVER WANTED TO KNOW ABOUT BOOTING FROM AN USB PENDRIVE ... AND DARED TO ASK

Azt szerintem eleve el lehet felejteni hogy ezt bárki is lefordítsa annak, aki nem tud angolul. :P Na meg azt is, hogy aki tud, az felfogja mit is kellene csinálni. :lol: De azért reménykedjünk hogy van köztünk olyan aki meg is érti és el is magyarázza majd nekünk, földi halandóknak. :ima:

Egyébként nem tudom hogy korábban valaki ajánlotta-e már, de létezik egy nagyon jó program erre a célra, a FlashBoot. Kis testi testi hibája hogy 26$-ba kerül, a letölthetõ demo pedig csak egyszeri bootolást tesz lehetõvé, utána törlõdik az USB meghajtóról. De legalább korrektek, mert kipróbálhatod hogy tényleg mûködik-e.

Posted

Én épp tegnap csináltam ilyet XP-hez:

Nem kell semmilyen progi, csak egy WIN98-as oprendszer, és egy 98 bootflopi.

Win98 alatt megformázod az USB drive-ot (jobb gomb, format, a megjelenõ ablakban pipáld ki, hogy renszerfájlok felirása- vagy valami ilyesmi.

Utána másold fel a bootflopit a pendrive-ra. Néhányszor rá fog kérdezni, hogy a rendszerfájl már létezik, lecserélje-e. Válaszolj NEM-mel.

Tökéletesen müködik.

Posted

A gond csak az, hogy nincs a gépemben floppy! :(

Posted
A gond csak az, hogy nincs a gépemben floppy! :(

Az enyémben sincs, épp ezért csináltam én is hogy penrõl tudjak bootolni.

Valami ismerõsödnek csak van, akinek a gépén meg tudod csinálni...

Nekem is az volt a gondom, hogy manapság már nem könnyû Win98-at találni. Végül egy régi laptopon csináltam meg.

Ja, és ne felejtsd el, hogy valószinüleg szükséged lesz a pendrive WIN98-as driverére is.

Posted

Ha Windows xp alatt formázom, miért nem aktíválható az "MS DOS Rendszerindító lemez létrehozása" opció?

Posted

A floppyt engedi ilyenné formázni.

Linux sincs a Windowsban, de az meg sem jelenik (inaktívan sem) opcióként.

Posted
Ha Windows xp alatt formázom, miért nem aktíválható az "MS DOS Rendszerindító lemez létrehozása" opció?

Mindenképp Win98 alatt kell csinálnod, pont mert ahogy irták az xp-ben nincs dos.

Posted

Mindezt tudom! Köszi! De akkor miért írja ki egyáltalán a DOS-os indítólemez formázása lehetõséget?

Posted

@brooklyn44

Megcsináltam, amit írtál. A pendrive most tartalmazza a Windows 98 floppyról indításának fájljait. De mégsem tudok róla bootolni. A rendszer BIOS-ban beállítottam a róla való bootolást, de mindig boothibát jelez. Milyen eszköz ez?

(ABIT kw7- Sempron 2200+ - 2*512 MB dc - Radeon 9600 Pro 256 MB)

Posted

Nem tudom milyen BIOS-od van. Az enyémben elõször az USB-FDD-vel próbálkoztam, de nekem sem sikerült. Végül az USB-ZIP jött be, + ha van ilyen opciód: BOOT OTHER DEVICE - ENABLED

Próbálkozz!

Ugye amikor megkérdezte, hogy lecserélje-e rendszerfáljokat NEM-mel válaszoltál?

Légyszíves ne idézz be elõtted íródott teljes hozzászólást! <PF>

Posted

Nem, nem cseréltem le! Kipróbálom, amit mondtál!

Posted

Most végre sikerült megtalálnom a segédprogramot, amivel bootolhatóvá tudtam tenni a pendrive-omat.

Egyébként egy SanDisk cruzer 512 MB-os.

>> klikk <<

Posted
Ha Windows xp alatt formázom, miért nem aktiválható az "MS DOS Rendszerindító lemez létrehozása" opció?                      ("Önkontroll".)

Mert XP-ben nincs DOS.

A floppyt engedi ilyenné formázni.

Linux sincs a Windowsban, de az meg sem jelenik (inaktívan sem) opcióként.

Akkor valamit elbarmolhattam a telepítésnél, mert most, az újabb install után van DOS rendszerlemez készítése opció! >> klikk <<

Szóval, mégis. Szóval, mégsem.

- ProFiler -
Posted

Azzal indítólemezt tudsz létrehozni. Shia-ko nem arra a DOS-ra értette.

Ciao.