Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ASUS TV FM CARD

Dózsi

Recommended Posts

Dózsi

Van egy ASUS TV FM kártyám Philips 7133/4 chippel. A problémám az hogy ha beteszem a gépbe és rákötöm a hangkártyára nem jön hang és a vonalbemenet folyton magától ki-be kapcsolgatja az elnémítást. Tehát egyszer van hang utána nincs. Tudtommal a tv tuner audiókábelét a CD1 vagy az AUX1 nevû konnektorba kell dugni, mi lehet a probléma? A tápra gyanakszom 300Wattos Codegen. /szerencsére már nem sokáig kell vele élnem! :lol: /

Chabi1

A TV-tuner audio kábelét a hangkártya line-out (vonalkimenet) csatlakozójába kell dugni.

• 2 weeks later...
Dózsi

Oda dugtam, de van egy érdekesség!: A Pápai városi tv-n van hang, de a többi csatornán egyen sincs, csak akkor amikor csatornát váltok, akkor recseg, meg mintha szólna a TV- de, utána, hogy rögzült a csatorna nincs semmi hang!

Sajnos ha arról a csatornáról veszek fel amelyiken van hang, a felvételen akkor sem lesz hang. Ez mitõl van?

Chabi1

Használsz kodek-pakkot ?

Ha igen akkor milyet ?

Milyen hangkártyád van ?

Dózsi

A hang már rendbejött, de felvételnél még mindíg nincs hang, a haveromnak is ez a baja. Mit kell beállítani?

Igen használok: K-lite codec pakkot, illetve BS Playert.

A hangkártya: SiS 7012 Audio Device

Ha valamit hozzá szeretnél fûzni a hozzászólásodhoz, akkor azt máskor a szerkesztés gombbal tedd meg. <PF>

Chabi1

Ne használj kodek-pakkot :gonosz:

Dózsi

Így sincs hang a felvételen!

A BS Playert is letöröljem?

Hiába van hang, ha a felvételkor eltûnik! Valami ötlet...???

Légyszíves ne írj egymás után egyszerre ennyi hozzászólást! Ott a szerkesztés funkció! <PF>

• 9 months later...
Victoryus

Sziasztok!

Honnan lehet ehhez a kártyához drivert leszedni?/ Asus tv-fm tuner/ Ennyit tudok róla per pillanat.

Én most licitáltam egyre a novacompnál, de nincs hozzá tartozék.Gyárilag mi jár hozzá? Ha tud valaki segíteni, írjon!

Milyen programokat ajánlotok hozzá? A windvr-rel mûködik? Milyen hasonló progik vannak még? Nem vagyok otthon a témában.

Kösz!

• 2 weeks later...
Victoryus

Azóta már szedtem le hozzá drivert. De most a következõ a kérdésem:

Asus tuner kártyámhoz keresek távirányítót. Hol lehet ezt beszerezni? És mennyiért? A tuner típusa Asus Mycinema7131.

Meg ha van valakinek Chris Tv-hez regje, küldje el privátba! Kösz!

• 3 months later...
BaleeE

KÉne egy kis help.Van nekem is egy Asus TV FM kártyám.Az a gond vele hogy nincs hang.Nem tudom,hogy mikre állítsam a dolgokat a config részben.A hangkártyám kábelje bele van dugva a tv kártya külsõ csatlakózójára,és Nem tudom ez akkor melyik Line-In vagy S/PDIF-in vagy melyik?És azt se tom,hogy melyikre kell állítani a Video Standardot.SECAM vagy PAL vagy melyik,és hogy azokon belül melyiket

Omega32
Így sincs hang a felvételen!

A BS Playert is letöröljem?

...

Sajnos a kodekk-pakk szimpla letörlése nem biztos, hogy elég... :( Rengeteg szemetet hagy maga után, ezt már több helyen kiveséztük a fórumon. Csak azokat telepísdd, amik kellenek.

Sajnos ha most újra telepíted a windowst nem biztos, hogy megoldódik a problémád. Ha van üres partíciód (vagy elég helyed) tegyél fel egy új rendszert és azon próbáldd ki. Ha ott mûködik akkor kodek-pakk volt a hibás.

Shia-ko
KÉne egy kis help.Van nekem is egy Asus TV FM kártyám.Az a gond vele hogy nincs hang.Nem tudom,hogy mikre állítsam a dolgokat a config részben.A hangkártyám kábelje bele van dugva a tv kártya külsõ csatlakózójára,és Nem tudom ez akkor melyik Line-In vagy S/PDIF-in vagy melyik?És azt se tom,hogy melyikre kell állítani a Video Standardot.SECAM vagy PAL vagy melyik,és hogy azokon belül melyiket

Kéne legyen a kártyához egy külön audio kábel, amit gépen belül kell a hangkártyába dugni. Akkor lesz hang is.

Dózsi

Nos nekem is ilyen tv kártyám van. A következõk a beállítások: InterVideo Home Theather Configuration / Television:

TV Source: Cable

Country: Hungary

Capture Device: ASUS Silicon WDM Video Capture

Video Standard: PAL_B

Input Source: TV

AUDIO Device: /ide jön a azámítógép hangkártyája/

Audio Source: Mono Out*

Recording Quality: Best

Start/Vezérlõpult/Hangok és audióezközök/ Audió fül

Hangrögzítés: Alapértelmezett ezköz: /ide jön a azámítógép hangkártyája/

Hangerõ: Kiválasztod a Mono Outot*, figyelni kell arra, hogy ne legyen maximumon a mono out, mert nem lesz jó a felvétel minõsége!

Start/Vezérlõpult/Hangok és audióezközök/ Hang fül

Ugyanezek a beállítások, min az elõbb!

Start/Vezérlõpult/Hangok és audióezközök/ Hangerõ fül

Ezköz hangereje/ Speciális...:

Beállítások/Tulajdonságok / A következõ hangerõszabályozók megjelenítése:itt minden legyen kipipálva

És figyelni kell arra, hogy a mono out* ne legyen elnémítva, de a maximumon se legyen. Ezek után már mûködnie kell!

Mono Out* Ezt lehet változtatni, pl vonalbemenet stb... Ez számítógépfüggõ, hogy melyikkel mûködik.

szabie

sziasztok,

vettem egy asus fm tv tunert, 7135-ös chipsettel.

a probléma már az elején kibukott, azóta se jutottam elöbbre:

a driver telepítésénél azt mondja, hogy ez a meghajtó nem kompatibilis a kártyával..

gyártótól frissen letöltöttel is ugyanerre jutok..

any ötlet?..

• 11 months later...
wba

Hi! Tudtok ajánlani vmilyen tvtuner progit, nekem egy Asus MyCinema P7131-em van és nem nagyon tetszik a gyári program hozzá. thx

• 1 year later...
MSzabi

Jónapot, Sziasztok.

Van egy ASUS MY Cinema-P7131 Tuner kártyám,

Az alaplap ASUS M2R32-MVP

Proceszor AMD Athlon 64 X2 AM2 5200+

Hangkártya SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer Fatality Professional

Videókártya HIS Excalibur Radeon X1650 128bit 256Mb

Operációs rendszer Windows Vista Home Basic 64bit

A tuner kártyát a hozzá adot Cyberlink PowerCinemával használom

A problémám az, hogyha felvételt akarok készíteni a tv-rõl akkor egy olyan 20-30perc múlva folyamatos sípoló hang lesz ami csak a gép újra índitásakor múlik el, a sípoló hang közben a tv képe is el kezd szaggatni néha meg is áll a kép, és a felvétel nem is készül el, probáltam gyengébb felvételi üzemmódokat, de ugyanez a jelenség, már a legújabb frissitéseket is letöltöttem a hardverekhez a PowerCinemához, nem változott semmi. Ha 5-10 perces felvételt készítek és nem várom meg ezt a sípoló hangot akkor gyönyörü lesz a felvétel.

Mi lehet ez.

Elöre is köszönöm a segítségeket.

• 4 weeks later...
MSzabi

Jónapot, sziasztok.

Kicsit sokáig tartott, de rájöttem mi a hiba.

Úgy néz ki, hardware összeférhetetlenség okozta a gondott, úgyanis letiltottam a SoundBlaster X-Fi kártyát, az alaplapi hangkártyát engedélyeztem, így müködik a felvétel.

Nem tudom miért lehet ez, de én erre a következtetésre jutottam.

• 1 year later...
Pitterix

ASUS My Cinema-P7131H/PT!FM/AV/RC-el van problémám:

Nem tudom a csatornákat finomhangolni!!!!

Mivel, vagy hogyan lehetne?

• 1 year later...
White Seed

Üdv!

Asus my cinema p7131-es tv tunerrel van egy olyan problémám, hogy két napja fogta magát, és a Windows ismeretlennek nézte. Próbálgattam újratenni többször is, a hozzá adott drivert nem hajlandó feltenni, mert állítólag nem kompatibilis vele, holott mindig mûködött. Néztem az Asus oldalán, de hála istennek csak a távirányítóhoz van frissítés.

Registry pucolást is próbáltam már.

64 bites win7-et használok.

Ha valaki tudna segíteni nagyon hálás lennék érte!

[OP]Destroy-man

Én kiszedném a kártyát, kipucolnám a foglalatot ahol a kártya volt, meg a kártyát is megtisztitanám, lehet, hogy csak érintkezési probléma. Ha továbbra is ismeretlen, akkor egy windows újratelepítés következik, ée ha ezután se megy a kártya, akkor marad a kuka.