Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Probléma BIOS-frissítés után

Recommended Posts

Posted

Van egy kis gondom.

Adott egy régebbi Asus alaplap. Win alatt frissítettem BIOS-st rajta. De hibát írt ki, hogy nem tudja felülírni a régit. Az új BIOS-t betöltöte az ideglenes tárjába. De újrainditásnál nem indul be a gép.

Meg se mukkan.

Mit tegyek?

Az alaplap egy Asus CUSI-FX

A BIOS-reset jumpert nem találom rajta. :(

Valaki nem tudja honnan szerezhetek új romot?

Légyszi segítsetek nagyon fontos!!!

Posted

ASUS-nál esetleg az alt+F2 segíthet bootnál, behozza a bios frissító rutint, és cd-rõl vagy flopiról képes betölteni a biost. Csak utána kell nézni milyen fájlt keres a lemezen (kézikönyv). CMOS Resetet pedig ki lehet váltani, gombelemet ki - 10 percet vár - gombelemet vissza módszerrel.

Posted

De az a baj be se kapcsol a képernyõ, se a billentyû, semmi. :(

Posted

Azért az ALT+F2 még mûködhet. Próbáld meg, nyomkodni az alt+F2-t, és ha a gép elkezdi kerregtetni a flopit vagy a cd-t van remény. Ha nem, akkor sincs minden veszve jöhet a jól bevált Hot-Swap módszer. Csak szerezned kell, egy ugyanolyan alaplapot.

Posted

Hot-Swap?

És az mi és hogy kell csinálni? :upsz:

Posted

Halli!

Ma amikor bekapcsoltam a gépet a következõ üzenettel fogadott:

The system was not correctly shut down and now working in safe mode speed, please del to Bios setup table to set correct CPU speed.

Ezt idáig csak másodszor csinálta velem a gép. Most mi a baj?

Posted

Érdeklõdve várom a válaszokat! Nálam is hasonló probléma volt/van, itt leírtam. Hátha valaki Neked érdemi segítséget ad.

Posted

Hot-Swap:

Ugyanolyan alaplapból kiveszed a jó bios chipet, berakod a rosszba bebootolsz, majd miután ez megvolt, kicseréled menet közben a rosszra és elvégzed a frissítést. Ennyi.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Kicsi Sims: A hibaüzenetbõl az derül ki, hogy a processzor sebessége (szorzó) nem megfelelõ. Ezt kellene visszaállítani megfelelõre a BIOSban.

Posted

Sajnos, ami engem illet, a szorzón nem tudok változtatni. Fix. Az FSB-n igen, de lejjebb minek vegyem? És ha mégis mennyivel? Feljebb pedig nem akarom.

AMD Sempron 2200+

De azért köszi, MiniDisc!

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Elemcsere megvolt?

Szerintem Nálad a Biosnak felismerési problémái vannak. Esetleg egy ráfrissítést tudnék ajánlani.

Posted

Elemcsere volt, vadiúj "Maxell CR-2032 Micro Lithium Cell" elemet tettem bele.

BIOS frissítést nem tudok, mert nincs frissebb BIOS. (v6.00PG, 03/21/05 dátumú, a webhelyen sincs újabb.)

Lehet, hogy visszaviszem a boltba.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

BIOS reset?

Milyen alaplap?

A BIOSt úgy értettem, hogy akár a meglévõt felülírni a letöltött verzióval. Mégha azonos is.

Posted

AMD kw7 - 2*512 MB RAM Dual Channel, stb.

Kipróbálok mindent, de az eredményt csak napok múlva jelzem, mert a post és az op. rendszer betöltése közötti idõtõl eltekintve megy minden rendesen. Ez a hiba is csak olykor jelentkezik. (Nem is hiba?)

Posted

Ez érdekes, hozzá se nyúltam a biosban a processzorhoz. Elméletileg minden alapjáratom van. Most húznom kellene a procin? Azt én se szertném mivel elvesztem a garanciámat, azt pedig nem szeretném. Lehet emiatt fagy Valamikor a Stronghold? :hááát:

Köszi a vállaszt MiniDisc. :)

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Nem húzni, hanem az alapbeállításra állítani. Ha nem ott lenne. tehát ha pl. 266MHz-es a processzor, akkor oda, ha nem ott lenne. Esetleg nem tudom, van e olyan funkció, hogy Auto. Az is jó lehet.

• 3 years later...
Posted

sziasztok!

nekem egy AsRock (már eleve gáz márka) 775Dual-880Pro-ban romlott el a BIOS. Kérdésem volna, hogy ha kiveszem a BIOS-chipet, íratok bele gyári verziójút, akkor milyen biztonsági szempontokat tartsak be, amikor visszateszem? Pikkpakk mehet vissza, vagy elemet azért vegyem ki (sima alaplapról van szó, tápot nemigazán látott jó ideje), ilyenekre gondolok

üdv!

Posted

Én még csak egyszer cseréltem alaplapi BIOS chip-et. Nem vettem ki a gombelemet, de biztos ami biztos, az nem árthat, így szerintem szedd ki. Kiszereléskor megrepesztettem a műanyag keretet :S , egy sima varró tűt használtam, de ettől még sikerült. :) Szóval arra vigyázz, hogy ne nagyon feszegesd.

Posted

Nekem is elrepedt, szintén varrótűvel feszítettem ki, de az érintkezői a lényeg, nem a tok. :) Kösz a tippet.

• 6 months later...
Posted

Sziasztok!

Gigabyte GA-M56S-S3 alaplapom van. Minap frissítettem a BIOS-t a legújabb f6c-re.

Ezek után hiába állítom át a SATA verérlõt RAID-re BIOS-ban, bootolás után nem tudok belépni a "RAID Setup Utility"-be, amibe a frissítés elõtt F10-el lehetett belépni. Így nem tudom a RAID HDD-ket beállítani.

Elõre is köszi a segítséget! Üdv!