MicroNet 0 Share Posted July 11, 2005 Hi Lenne egy kérdésem. A Windows (XP) bebootolása elõtt megjelent egy üzenet amirõl nem tudom, hogy mi. CLIENT MAC ADDR: 00 0C 76 40 2E 1E GUID: FFFFFFFF - FFFF - FFFF - FFFF - FFFFFFFFFFFF DHCP..../ Aztután, a "/"- jel végigforog párszor kiírja, hogy: PXE-E53: NO BOOT FILENAME RECEIVED PXE-M0F: EXITING PXE ROM Tudje valaki mi lehet a probléma? A Windows újratelepítése után is szinte azonnal megjelent ez az üzenet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted July 11, 2005 Az alaplapodra integrált hálókártyát tiltsd le a BIOS-ban, valószínûleg nem azt használod! Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted July 11, 2005 Pontosabban tiltsd le a hálókártyád BIOS-át, és a hálózatról való bootolást a géped BIOS-ában. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted July 11, 2005 Pontatlanul fogalmaztam! Bocs! Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted July 11, 2005 Ugyan már! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicroNet 0 Author Share Posted July 11, 2005 Valószínüleg ez lessz a gond, csak nem az én gépemmel volt a probléma úh. most nem tudom megnézni. kösz a segítséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ephébos 0 Share Posted July 21, 2005 Mi az, hogy "Floppy disk(s) fail. (40)" ?? Mostanában ez az üzi is gyre gyakrabban jelenik meg és csak az F1 -re hajlandó folyatatni a bootolást!!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted July 21, 2005 Floppyról akar bootolni, de nincs rajta rendszer vagy nincs benne floppy disk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ephébos 0 Share Posted July 21, 2005 Ja igen.. de az a fura benne, hogy cd -re van rakva az elsõdleges bootolás, a kislemezmeghajtó ki van szedve a boot lehetõségek közül a második helyen a winyó van beállítva, és ezt csak 10 bõl 3-4szer játsza el (tehát nem egy állandó jelenség -hálistennek-), és nincs bennese floppy se cd, de ha lenne is benne is elvileg (eddig így csinálta) túl kellene, hogy lépjen rajta és folytatja automatikusan arról a meghajtóról a botolást, ain talál valami használhatót. Ezért sem értem teljesen a dolgot!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted July 21, 2005 Én ellenõrizném a kábelt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted July 21, 2005 Nincs köze a bootoláshoz. Van a BIOS-ban egy olyan funkció, hogy ellenõrizze a floppy meghajtót gépinduláskor. Ekkor történik valami, amit õ hibának vesz: tipikusan rossz kábel, rossz csatlakozás, érintkezési hiba, de az is lehet, hogy haldoklik a jó öreg floppyd. Próbáld meg megtalálni, és kikapcsolni ezt a funkciót, valahol az elsõ-második általános csoportban szokott lenni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted July 21, 2005 Valami Floppy seek, most már én is emlékszem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted July 21, 2005 Az az! Floppy seek at boot time vagy valami ilyesmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ephébos 0 Share Posted July 21, 2005 Rendben, köszönöm, kikapcsoltam. Kár lenne, ezért a kislemezmeghajtóért, már úgy hozzám nõtt az utóbbi évtizedben egyik gépbõl a másikba vándorolt, ezért is tartom valószínûnek, hogy tényleg ezzel lehet a baj, de majd átnézem a napokban a kábeleket is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted July 21, 2005 Én meg már úgy megszoktam a floppy hiányát! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick 0 Share Posted July 21, 2005 Azt hiszem, hogy "Boot Up Floppy Seek"... Legalábbis a leggyakoribb neve.. @Eremit Én egyelõre nem számûzöm a floppyt a gépembõl. Jól jön az néha... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted July 21, 2005 Csak az az egyetlen gondom van a floppy nélkül, hogy sehogyan sem sikerült bootolható pendrive-ot készítenem. Eddig. Majd. Az a széles szalagkábel csökkenti a házam szellõzését, ezért szedtem ki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts