Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Zajos hangfelvétel

Adani

Recommended Posts

Adani

Digitalizáltam pár régi VHS kazit, amin nagoyn gyenge a hang, kettõ felvételnél van egy folyamatos búgó hang alatta. Ezzel lehet kezdeni valamit? Elvileg mivel monoton állandó zaj, könnyebben kiszûrhetõ. Tud valaki egy célprogramot erre, ami korrekten meg tudná csinálni?

google

Az Audacity-ben vannak bizonyos szûrõk (és kb. annyit tud, mint némely fizetõs célszoftver), apám már nagyon jó eredményeket ért el vele, elsõsorban bakelitfelvételek tisztítása terén.

atzs

A GoldWave szûrõje is egész jó. Shareware, de nagyon liberálisan használható.

Adani

Kösz a tippeket, magpróbálom mindegyikkel. Használtátok is õket?

google

Én nem, csak vágásra használom, de

...apám már nagyon jó eredményeket ért el vele, elsõsorban bakelitfelvételek tisztítása terén.

;)

atzs

Az egyetlen shareware program (eddig), amit a hosszúra elnyújtott próbaidõ végén meg is vettem. Van persze, amivel ez sem boldogul. Van pl. egy remek felvételem egy templomi esküvõrõl. Nagy a szalagzaj, visszhangzik az egész, stb.

• 6 months later...
sugarbabylove

Én az Adobe Audition-t ajánlom.Már egy pár VHS hangját bedigitalizáltam vele, csak zavart a folyamatos búgás...Betöltöttem Auditionba és a PC-WORLD 2005-ös évben kiadott egyik lapszámába le volt írva, hogy hogyan kell ezeket a zavaró tényezõket megszüntetni. :)

• 2 months later...
Sanzi

Nekem olyanom van, hogy hogy nem búg, hanem idõnként pár tizedmásodpercre bereccsen, vagy nemtudom. Ezt milyen progival, és milyen funkciójával lehet megoldani?

• 2 weeks later...
Timer

Audacity-ben hol találok olyan funkciót, amivel a bakelit pattogását tudom kiszûrni? Köszi a segítséget elõre is!

• 2 weeks later...
szelesjanos

Sziasztok!

Van egy lakodalmas felvétel, ahol a zenekar elég hangosan nyomta a talpalávalót, a kemera mikrofonja pedig elég érzékenyre volt állítva. A felvételnél mikor beszéd van, akkor tökéletes a hang, de mikor zene van, akkor elég torz. Mit lehet ezzel kezdeni szerintetek?

Várom a helpeket!

Bata László

A túlvezérelt hangban sajnos visszaállíthatatlan információvesztés történik, nincs hozzá "visszafordító" szûrõ. Vagy lehalkítod ezt a felvételrészt, vagy ha így is nagyon zavaró, akkor inkább vágd ki!

• 5 months later...
Lacosz

Sziasztok!

Nekem az volna a problémám, hogy az MP3 mixemnek a vége recsegõs lett, pedig eddig nem volt vele semmi baj. Tudtok olyan progit, amivel ez a recsegést el lehet tünteni? Ha lehet akkor részletesen írjátok le, mert nem vagyok elég járatos ezen a téren. Elõre is köszi a segítséget! ;)

• 2 months later...
dvdX

A hangszûrésre ajánlom a SoudForge programot, és ebbe integrált Noise Reduction plug-innal.

leírást találtok ITT