Jump to content
GSForum - Segélyvonal

SULIX Linux

aadaam

Recommended Posts

aadaam

Sziasztok!

A 05.07. PCW ihletett meg a SULIX Linux iránt ...

Az lenne a kérdésem hogy tud -e valaki infót afellöl hogy honnan lehet beszerezni az operációs rendszert ( nem a live cd-re gondolok ).

A beszerzést úgy gondoltam hogy terméktámogatós kóddal együtt ... Nagyon jó lenne 1 olyan linux disztribúció amihez adnak emailes terméktámogatást ...

Az újság azt írta hogy egyes alkatrészekhez is adnak OEM változatban - Errõl tud valaki valamit?

Köszönöm

Greene

Én csak Live-os Sulixról tudok, kivéve ami van szerverekre...

Sulix.hu

aadaam

A sulix starter kit az amit telepíteni lehet , ez az amit OEM szoftverként adnak bizonyos konfigurációkhoz , kóddal - ami ellenében terméktámogatást nyujtanak.

Ez irán érdeklõdöm hogy erröl ki mit tud ....

Köszönöm

aty

ULX kfttõl akarsz Te valamit venni? Isten óvja szegény lelkedet. Szégyenletes, amit ez a cég mûvelt Magyaroszágon Linux-fronton... (lásd pl suse magyar oldala, különbözõ közbeszerzési balhék stb.)

• 3 weeks later...
aadaam

Csak az fogott meg a Sulix Linuxban hogy ajánlanak gyors emailes supportot ...

Esetleg tudtok másik olyan linuxot ajánlani amihez van emailes support - esetleg minimális áron.

Köszi

aty

Uhu levelezõlistája?

eremit
... Esetleg tudtok másik olyan linuxot ajánlani, amihez van e-mailes support - esetleg minimális áron. ...

Olvasd el a PC World ide vonatkozó cikkét!

Atyafi

@ aty

A sulix live cd-jét nézegettem, nekem tetszett. Elegáns, tiszta, áttekinthetõ összeállítás. Ettõl persze az ULX még lehet akármilyen cég.

• 1 month later...
kdavid

Sziasztok ! Még egy régebbi számban adtátok ajándékba a SULIX-ot .Én ki szeretném probálni, de miután berakom a meghajtóba csak mappája van meg: a boot mappa. Innentõl hogyan tovább? És ha megunom ugyanugy megmarad a régi op. rendszerem ?

Elõre kösz : kdavid

Ne nyiss még egy témát, ha már van ahol kérdezhetsz. Ráadásul rossz helyen volt, hiszen a Linux az operációs rendszerhez tartozik. Figyelj oda légyszíves a helyesírásodra, és ne kezdj a mondatod közepén új sort!

Edited by Greene

Kovács Dávid ( Davs )

Igen, a régi megmarad. Ezt nem lehet telepíteni, csak ki lehet próbálni. Beteszed, elindul, majd a listából kiválasztod a Sulix otthont, és az F valamelyik (pl. F2) billentyûvel átállítod magyarra ;)

• 2 months later...
bea

Sziasztok,

segítség kellene. Elszúrtam a filerendszert a gépemen, így nem sikerül bootolnom. (CD-rõl sem) Odáig jutottam, hogy grub> -ot ad. Lehet még javítani ezt valahogy?

elõre is köszi

tomykav

Minden attól függ, mennyire szúrtad el a filerendszert. Törölted? Átméretezted, de nem sikerült? stb.

Ha meg akarod menteni az adatokat, akkor inkább hagyd abba a próbálkozást, és mentsd le a cuccokat egy másik gépen, majd lesatírozhatod az egészet. Kis szerencsével vissza lehet állítani.

Amúgy nem értem, hogy cd-rõl miért nem tudod felbootolni a gépet.

• 2 months later...
amator75

Ha elindítom a sulix live cd-t a bootolás után kikapcsol a monitor. Mintha éjszaka, villany nélkül próbálnák olvasni... Próbáltam VMWare-rel indítnani, de az asztal nagyobb mint a képernyõ és nem engedélyezi az átméretezést. Elég idegesítõ, ha már az asztalon is gördítõsávokat kell használni! :mérges:

aty

Azért kapcsol ki a monitor, mert nem bírja azt a hzet, vagy felbontást amin alapból futni akar. Állítsd át, szépen kiírja hogy melyik billenytyût kell megnyomnod...

amator75

Nem ír az ki semmit. Elindul, bebootol aztán sötétség. Jelzem: az XP-vel is ezt csinálja, ha telepítés után elfelejtem rögtön feltenni az AGP drivert (asus p4s333, nvidia gforce 4 titanium). Újraindítás és sötétség... Érdekes módon a SUSE vagy az UHU meg tudja kérdezni, hogy jó-e a felbontás.

aty

Bootmenüben... F1, F2 stb, szépen felajánlja õket a Sulix is.

Babó22

Gondoltam, valahogy megszerzem ezt a sulixot. De mekkora felbontás kell ehhez? Ha nekem Windows XP-m van, akkor nem csinál vele semmit? Mert én iskolás vagyok, és megtetszett ez az oprendszer. Mondjatok már légysi mindent, amit tudnom kell róla. És hol szerezhetem meg? Le lehet tölteni? Telepítést igényel?

• 1 year later...
kaliode

A Starter kitet honnan lehet beszerezni? A Sulinet Expressznek vége van!

Babó22

OEM verzióban esetleg. Veszel egy új gépet, ráhúzva egy Sulixszal. De ott a Sulix Professional. Ingyen letölthetó akár a Sulix honlapjáról, akár az OKÉV honlapjáról. És többet tud.

kaliode

Kösz.

Amúgy a következõ gépen menne?: AMD K6+ 533 MHz 120 MB RAM 4 GB HDD

Most nézem, hogy kell még valami "regisztrációs próbakód". Az mi és nem kell fizetni az igényléshez?

Babó22
Klikk. Ide nem kell semmilyen kód elfõfizetés. A másik kérdésedre a válasz: igen. Szerintem el kell hogy fusson azon a gépen. Hisz másrészt ezért szeretem a Linuxot. Gyenge a hardverkövetelménye, mint a Windowsnak.

Garono

Nem inkább 'Gyengébb a hardverkövetelménye, mint a Windowsnak.'?

Babó22

De, csak már nem találtam a szerkeszt gombot.

• 1 month later...
kaliode

Milyen a csomagkezelése? .deb vagy valami más?

Babó22

A Live CD-nek szerintem .deb, de a telepítõs Red Hat alapú, és .rpm csomagkezelésû.