Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Tegnap, egyik ismerõsöm mobiljáról (nokia 6310) küldtünk át bluetoothon néhány csengést és egy videót. Az akció olyan jól sikerült, hogy estére kedvenc telefonom már a hangokat is akadozva játszotta le. Utána pedig el sem indult, csak vilan egyet, és ennyi!

Hát, ebbõl szervíz lesz, de ami aggaszt, hogy épp itt, a PCWorld weblapon olvastam valamelyik nap egy vírusról a hírek között, ami állítólag (minõ véletlen) kékfogon terjed, és a telefon oprendszerét bénítja meg. Persze mellesleg az akksi erejéig MMS-halommal borítja be az ismerõsöket is. A pannonline-on keresztül nem fértem a rendszerhez, mert idegességemben elcsesztem a jelszót is, így letiltottak egy napra. Remek, meghalt a telefonom, és még az is lehet, hogy már van egy pár tízezres számlám is...

Na ilyenkor hogy legyen okos az egyszeri ember???

Posted

Mi lett volna, ha felhívod a Pannont? Utólag már gondolom nem tudsz vírusírtót feltenni?

Ciao.

Posted

Szerintem videókkal és csengéssel nem terjed a vírus. A másik, ha az ismerõsöd telefonján nem aktiválódott, akkor meg szintén nem fog átmenni. Ha az õ telefonja rendben van, akkor a tiédnek szerintem nem ez a baja. Az is elképzelhetõ, hogy valamelyik csengést, vagy videót egyszerûen nem szerette a telefonod. Az tény, hogy van vírus mobilokra, de egylõre szerintem még nem olyan veszélyesek, mert ha jól emlékszem, akkor mindegyikhez kell felhasználói beavatkozás - pl. szoftver telepítéshez engedély. Teljesen magától szerenécsre nem mûködnek a mobilvírusok.

Posted

Én inkább abban bízom, hogy csak symbian platformon terjed ez a doombot nevû cucc. A k700i tudtommal nem az. Egyébként beszéltem egy sráccal, aki szintén kapott az ominózus emberkétõl dallamokat meg képeket, nos, az õ telója rendben maradt. Mondjuk az samsung volt.

Tud valaki valamit errõl a doombot-ról valami biztosat?

• 1 month later...
Posted

A doombot egy nagyon kedves vírus.Kiírja hogy telepíteni szeretné a doom2-t.Ha telepíted akkor akkora bluetooth adatforgalmat csinál hogy a telefon hamarosan lemerül,de elõtte a védelmi rendszert feltöri,hogy ne tudjad újra bekapcsolni,és akkor már cak marad a hard reset.Természetesen ezt nem kaphattad meg mivel nem symbianos a telefonod.

• 1 month later...
Posted

Az egyik haveromnak is hasonló problémája van bekapcsolja, villan egyet és kész nincs tovább. (K700i) Nem tudom össze füghet-e a két eset mer a haverom is nagy Bluetooth-os van mikor az utcán is bekapcsolja és vadidegenekkel cserél képet, hangot stb.

A telója volt már egyszer szervízben hasonló hiba miatt, de lehet, hogy ha õ is vírust kapott akkor azt a szervízben nem vették észre?

Posted

Nos nem nagyon akarom elkeseríteni a haverod, de a helyzet az, hogy durván két és fél hónapja jtszok a szervízzel (eCare), és szerintük a telefonomnak semmi baja sincs. Igaz, már nem az a gond, amiért eredetileg beadtam, de lehet, hogy összefügg: most magától újraindul, de nem kér se PIN-t, se mást, csak keres egy tornyot, és éli tovább életét...kb 25 másodpercig, amikor újrakezdi a folyamatot. Még jó, hogy a szervíz szerint a hiba nem tapasztalható, tarzós használat és tesztelés során sem. De ezt egy kicsivel arrébb olvashatod részletesebben, a Garanciás ügyek topic-ban.