Timer 0 Share Posted July 11, 2005 Tegnap, egyik ismerõsöm mobiljáról (nokia 6310) küldtünk át bluetoothon néhány csengést és egy videót. Az akció olyan jól sikerült, hogy estére kedvenc telefonom már a hangokat is akadozva játszotta le. Utána pedig el sem indult, csak vilan egyet, és ennyi! Hát, ebbõl szervíz lesz, de ami aggaszt, hogy épp itt, a PCWorld weblapon olvastam valamelyik nap egy vírusról a hírek között, ami állítólag (minõ véletlen) kékfogon terjed, és a telefon oprendszerét bénítja meg. Persze mellesleg az akksi erejéig MMS-halommal borítja be az ismerõsöket is. A pannonline-on keresztül nem fértem a rendszerhez, mert idegességemben elcsesztem a jelszót is, így letiltottak egy napra. Remek, meghalt a telefonom, és még az is lehet, hogy már van egy pár tízezres számlám is... Na ilyenkor hogy legyen okos az egyszeri ember??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 11, 2005 Mi lett volna, ha felhívod a Pannont? Utólag már gondolom nem tudsz vírusírtót feltenni? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted July 11, 2005 Szerintem videókkal és csengéssel nem terjed a vírus. A másik, ha az ismerõsöd telefonján nem aktiválódott, akkor meg szintén nem fog átmenni. Ha az õ telefonja rendben van, akkor a tiédnek szerintem nem ez a baja. Az is elképzelhetõ, hogy valamelyik csengést, vagy videót egyszerûen nem szerette a telefonod. Az tény, hogy van vírus mobilokra, de egylõre szerintem még nem olyan veszélyesek, mert ha jól emlékszem, akkor mindegyikhez kell felhasználói beavatkozás - pl. szoftver telepítéshez engedély. Teljesen magától szerenécsre nem mûködnek a mobilvírusok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timer 0 Author Share Posted July 12, 2005 Én inkább abban bízom, hogy csak symbian platformon terjed ez a doombot nevû cucc. A k700i tudtommal nem az. Egyébként beszéltem egy sráccal, aki szintén kapott az ominózus emberkétõl dallamokat meg képeket, nos, az õ telója rendben maradt. Mondjuk az samsung volt. Tud valaki valamit errõl a doombot-ról valami biztosat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bdany 0 Share Posted August 16, 2005 A doombot egy nagyon kedves vírus.Kiírja hogy telepíteni szeretné a doom2-t.Ha telepíted akkor akkora bluetooth adatforgalmat csinál hogy a telefon hamarosan lemerül,de elõtte a védelmi rendszert feltöri,hogy ne tudjad újra bekapcsolni,és akkor már cak marad a hard reset.Természetesen ezt nem kaphattad meg mivel nem symbianos a telefonod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baludada 0 Share Posted September 20, 2005 Az egyik haveromnak is hasonló problémája van bekapcsolja, villan egyet és kész nincs tovább. (K700i) Nem tudom össze füghet-e a két eset mer a haverom is nagy Bluetooth-os van mikor az utcán is bekapcsolja és vadidegenekkel cserél képet, hangot stb. A telója volt már egyszer szervízben hasonló hiba miatt, de lehet, hogy ha õ is vírust kapott akkor azt a szervízben nem vették észre? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timer 0 Author Share Posted September 21, 2005 Nos nem nagyon akarom elkeseríteni a haverod, de a helyzet az, hogy durván két és fél hónapja jtszok a szervízzel (eCare), és szerintük a telefonomnak semmi baja sincs. Igaz, már nem az a gond, amiért eredetileg beadtam, de lehet, hogy összefügg: most magától újraindul, de nem kér se PIN-t, se mást, csak keres egy tornyot, és éli tovább életét...kb 25 másodpercig, amikor újrakezdi a folyamatot. Még jó, hogy a szervíz szerint a hiba nem tapasztalható, tarzós használat és tesztelés során sem. De ezt egy kicsivel arrébb olvashatod részletesebben, a Garanciás ügyek topic-ban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts