Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Hali.

...Van egy avi formátumú filmem, ami két részbõl áll, és a 2. rész elején a lejátszó (kivétel nélkül mindegyik) egyszerûen beáll, és újra ismételni kezdi az adott képkockákat, majd lefagy.

Hallottam már sérült avi fájlokat javítani képes progikról, de a NET-es kersgélésem nem hozott sok sikert... :Sír:

Szval valami ötletet, javaslatot kérnék...

Köx.

Posted

Talán a Virtualdub képes rá, de rég nem láttam, nem vennék rá mérget.

(Amúgy üdv a fórumon... :) A Csallóközrõl már ismerjük egymást)

Posted

Virtualdub képes rá, sõt õ újra is indexeli, a Divfix is jó, ha a végérõl hiányzik valamennyi adat.

• 1 year later...
Posted

A "divfix" program vajon jó a pl.: áramszünet miatt megszakadt avi felvétel helyreállítására is?

Bár itt szerintem nem csak az index hiányzik az avi végérõl, hanem minden információ a felvételrõl is.

Na majd kipróbálom, remélem minél késõbb. Sajnos nem sok esélyt adok neki! :(

• 3 months later...
Posted

Sikeresen - sikerült egy hibás AVI file-t létrehozni! :Sír:

Letöltöm és kipróbálom a divfix-et. A VirtualDub nem tud vele mit kezdeni. Nincs fejrésze se! Csak a képadatok vannak benne.

A felvételt úgy sikerült készíteni, hogy nem húztam ki a gépbõl egy próbára hozzákötött USB-s tunert és valahogy ráállította a felvevõprogram a hangforrást. A felvétel elindult, de már azonnal elkezdett akadozni és a leállításnál teljesen lefagyott a gép, nem lehetett vele mit kezdeni, csak RESET!...

Posted

Valahol olvastam egy All MediaFixer nevû programról.

Posted

Sajnos a divfix nem segített. Nem ismeri fel az AVI file-t. Gondolom éppen a fejrészt keresné ami teljes mértékben hiányzik, csak a helye van meg. Sajnos a kodek kódja sincs benne, de azt meg tudnám adni.

Próbálkozom tovább, ha megtudom szerezni a "All MediaFixer" programot kipróbálom.

Köszönöm a segítséget.

Posted

Sajnos az All MediaFixer sem tud vele mit kezdeni. Csak végignézi a hibás file-t és semmi észrevehetõ változás, hibaüzenet, stb... :Sír:

• 2 weeks later...
Posted

... meg is válaszolhatom ezt a problémát.

Sikerült a fagyás miatt sérült avi fájlt megmenteni. Sajnos csak káp van benne.

Az "ASF-AVI-RM-WMV Repair v1.82" program használható erre a feladatra. Meg kell adni a sérült fájlt és egy azonos felvétel beállításokkal készült referenciafájt. Ebbõl a két állományból létrehozza a javított avi állományt. :upsz:

Posted

A Video Fixer nem segített, bár csak a DEMO verziót tudtam kipróbálni, amelyben egyes funkciók nem mûködtek. :S

Hang egészen biztos, hogy nincs is az AVI fájlban mivel éppen az audió volt ráállva az USB-s tunerre amit amúgy nem hangolt be a program elõtte (csak az audióleszedés állt rá).

• 4 years later...
Posted

Sziasztok!

Van egy avi formátumú filmem, aminek az elején (kb. 1 perc) van hang, utána néma az egész. A vlc tudja javítani (az elején feldobja lehetõségnek, pár perc alatt megcsinálja, utána rendesen van hang, minden klappol, de mikor újra elindítom vlc, vagy más lejátszóval ugyanúgy nincs hang. Hogy tudnám a vlc-vel elmenteni (nem nagyon találtam ilyen funkciót, annyira nem értek hozzá)? Vagy ajánlanátok kérlek valami szerkesztõt, ami megoldja ezt a problémát?

Elõre is köszönöm!

Anna

• 2 months later...
aranka12345
Posted (edited)
... meg is válaszolhatom ezt a problémát.

Sikerült a fagyás miatt sérült avi fájlt megmenteni. Sajnos csak káp van benne.

Az "ASF-AVI-RM-WMV Repair v1.82" program használható erre a feladatra. Meg kell adni a sérült fájlt és egy azonos felvétel beállításokkal készült referenciafájt. Ebből a két állományból létrehozza a javított avi állományt. :upsz:

Tudnál a program használatába segíteni?

Igazábol az a problémám hogy nem ajánlja fel azt az ablakot ahol az azonos videot kéne megadni hogy abbol másolni tudjon, volt file aminél meg felajánlotta és sikerült i kijavitani de a fontos pont az lenne ami nél nem dobja fel azt az ablakot... valami 5tlet? vagy akkor így végleg elbucsuzhatok töle?:(

divfix++ ezt dobja fel : error :131 a fájlmutató nem vihetö a file eleje elé

:( tanácstalan vagyok

Edited by aranka12345
Posted
IDÉZET(zoli19 @ 2007. január 30. 10:24)

zoli19:

Utoljára aktív 2011. jan. 2. 16:28