Kovács Dávid ( Davs ) 0 Share Posted July 8, 2005 Hy! A szüleim megbíztak egy feladattal: van egy régi HITACHI kameránk, ami még kazettára vesz fel(tudjátok milyen az, nem? Szóval nem digitális, hanem az azelõtti)...Nos, a szüleim azt szeretnék, hogy a felvételeinket írjam ki DVD-kre...Ehhez kellene segítség...Elég csak egy kábel, és kész? Milyen fajta kábel kellene? Köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted July 8, 2005 Elõször be kéne digitalizálnod a videót. Ehhez kell egy digitalizálóchip, ami van pl. digitalizálókártyán, valamint a VIVO-s és az AIW-s Radeonokon. Kábelbõl kell egy RCA a videónak, és általában kettõ a hangnak. Ez részletkérdés. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Author Share Posted July 8, 2005 Bocsi, de én ebbõ egy kukkot se értek... Kezdjük az elején: mit is értesz pontosan a videó bedigitalizálása alatt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted July 8, 2005 A digitalizálás az amikor az analóg jelekbõl elektronikusat csinálunk. A ti régi kamerátok valószínûleg VHS-C, vagy 8-as kazettára rögzít. Ezt TV-ben megnézhetitek, de hogy számítógépre is fel tudd vinni, át kell alakítani a jeleket "nullákra és egyesekre". Ezt egy digitalizálóchip végzi. Hogy értsd a különbséget: A DV kamerák már eleve digitálisan rögzítenek szalagra, így egybõl átvihetõk gépre az azzal készített videók. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Author Share Posted July 8, 2005 Az a digitalizálóchip a számítógépben van, nem? Akkor a digitalizálókártya is, ugye? Ezek drágák? Mekkora az esélye, hogy véletlenül van egy ilyen a gépemben? Hol lehet megnézni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 4 Share Posted July 8, 2005 Valószínûleg nincs a gépedben ilyen. A digitalizálókártyák áráról nem tudok mit mondani, én sose néztem még mennyiért vesztegetik õket Viszont ha VIVO-s vagy All in Wonder Radeonod van akkor az tud neked digitalizálni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Author Share Posted July 8, 2005 "...VIVO-s vagy All in Wonder Radeonod..." Az a videodigitalizáló? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 8, 2005 Tehát van videó bemenete. (Vi) Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Author Share Posted July 8, 2005 A kamerának? Bocs, hogy megint ilyen nehéz eset vagyok, de ez van! Még sose csináltam ilyet...Mindent nekem szájbarágósan kell megírni, hogy megértsem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 8, 2005 Nem, a grafikus kártyának! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Author Share Posted July 8, 2005 Azt honnan tudhatom meg? ír: Ez már sok, mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 8, 2005 Írd le légyszíves a pontos típusát! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Author Share Posted July 8, 2005 GeForce 4 MX 440 AGP8X, 64MB RAM-mal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p-tomi 0 Share Posted July 8, 2005 Ez a videókártya nem ad lehetõséget digitalizálásra. Szerintem olvasd el a mostani PC World videodigitalizáló tesztjét! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts