Mosomaci Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Hello mindenkinek! Érdeklõdni szeretnék, hogy van-e valamilyen (ésszerû) határ az egymás utáni DVD írásnak? Kell-e szünetet tartani két írás között? A téma leginkább azért érdekel, mert volt egy LG 4120-as íróm, és kb. gari idõ háromnegyedénél elég sok lemezt elrontott a következõ üzenettel: Fókuszálási vagy sávkövetési hiba", majd utána "A DAO lezárás sikertelen". Szervíz bevizsgálta, kicserélték egy vadi új 4163-asra, ami egy-két hónapja van immáron meg. A mai napon megírtam vele 4 DVD-t és az ötödikre ugyanezt a hibát jelezte. Lehetséges, hogy azért mert nem sok szünetet (kb. 2-3 perc) tartottam az írások között? Egyébként a meghajtót alig használom, fõleg mert nincs idõm irogatni, csak ma akartam az elmaradásaimat kiírni. Amúgy az íróprogram Nero 6.6.0.1, a nyersanyag aminél rontott Memorex 8x-os.
Aneurysm Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 Nem hiszem hogy van ilyen limit, én is gyakran csak pár perc szünetet tartok az írások között (LG GSA-4160B van nekem) és eddig a kb 300 lemezbõl 1-et rontott (minden megírt lemezt leellenörzök DVDInfoPro -nak a Read test -jével). Szerintem inkább abban lehet a hiba hogy gyenge minõségû lemezre írsz vagy túl gyorsan (4x-nél gyorsabban még soha nem írtam).
Mosomaci Posted July 9, 2005 Author Posted July 9, 2005 Hello Aneurysm! A javaslatod úgy néz ki bevált. Alapanyagot váltottam (Memorex 8x helyett most már Ridata 8x-ost használok), bár igaz már amúgy is elfogyott a Memorexem. Valamint én is csak 4x-esen írom, így már bírta végig. Tudom, hogy a Ridata se sokkal jobb, de most nem jön a leírt hiba. Kösz a tippet!
Adani Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Szerintem nincs limit, én volt, hogy 20 lemezt is írtam egymás után. Csak annyi szünet volt ameddig az új összeállítást kijelöltem a Neroban max. 1 perc.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted July 9, 2005 Posted July 9, 2005 Adaninak igaza van. Simán lehet egymás után szünet nélkül írni a hordozókat.
ProFiler Posted July 13, 2005 Posted July 13, 2005 Ebbõl nem származhat semmi probléma. Egy tálca kinyitás után hamar le tud hûlni a lencse. De ha ezt nem is tenné meg, akkor sincs probléma. Ciao.
Shia-ko Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Ha érezhetõen melegebbek a kiszedett lemezek, mint az elején, akkor érdemes kis szünetet tartani, de ilyennel már jó régen nem találkoztam.
Humberto Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Nem hinném, hogy van limit; bár ezek az írók otthoni célra készültek, nem DVD-k "gyártására" Egy átlagos otthoni felhasználó egy héten kb 3-4 szer használja de ha naponta, még az is bõven elmegy.
Adani Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 Elõfordul néha, hogy beindul a nagyüzem, amikor pl: csak 5 GB szabad hely marad egy 160-as winyón. Ekkor elõfordul, hogy kb. 20-30 DVD-t is megírok, de soha nem származott ebbõl semmi baj.
qutakodo Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 Érdeklõdni szeretnék, hogy van-e valamilyen (ésszerû) határ az egymás utáni DVD írásnak? Kell-e szünetet tartani két írás között? Nekem is LG-m és Toshibám van, de eddig az LG még 24x-esnél sem rontott. A Tosi viszont igen. Nerot használok és visszaellenõriztetem a munkát. Bár ezek az eszközök nem sorozatgyártásra készültek! Valószínû, hogy a lézerfej volt a hibás. Üdv.
Windows_3.1 Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Hi! Limit nincs, max az író melegedésére kell odafigyelni. (ha legfelül van az író, akkor ha melegedést a ház tetején is érezni, hosszabb használat után az tálca elõlapja is langyos volt)(LG GSA-4163B).
Recommended Posts