Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hányszor lehet egymás után DVD-t írni?

Recommended Posts

Posted

Hello mindenkinek!

Érdeklõdni szeretnék, hogy van-e valamilyen (ésszerû) határ az egymás utáni DVD írásnak? Kell-e szünetet tartani két írás között?

A téma leginkább azért érdekel, mert volt egy LG 4120-as íróm, és kb. gari idõ háromnegyedénél elég sok lemezt elrontott a következõ üzenettel: Fókuszálási vagy sávkövetési hiba", majd utána "A DAO lezárás sikertelen". Szervíz bevizsgálta, kicserélték egy vadi új 4163-asra, ami egy-két hónapja van immáron meg. A mai napon megírtam vele 4 DVD-t és az ötödikre ugyanezt a hibát jelezte. Lehetséges, hogy azért mert nem sok szünetet (kb. 2-3 perc) tartottam az írások között? Egyébként a meghajtót alig használom, fõleg mert nincs idõm irogatni, csak ma akartam az elmaradásaimat kiírni. Amúgy az íróprogram Nero 6.6.0.1, a nyersanyag aminél rontott Memorex 8x-os. :hááát:

Posted

Nem hiszem hogy van ilyen limit, én is gyakran csak pár perc szünetet tartok az írások között (LG GSA-4160B van nekem) és eddig a kb 300 lemezbõl 1-et rontott (minden megírt lemezt leellenörzök DVDInfoPro -nak a Read test -jével).

Szerintem inkább abban lehet a hiba hogy gyenge minõségû lemezre írsz vagy túl gyorsan (4x-nél gyorsabban még soha nem írtam).

Posted

Hello Aneurysm!

A javaslatod úgy néz ki bevált. Alapanyagot váltottam (Memorex 8x helyett most már Ridata 8x-ost használok), bár igaz már amúgy is elfogyott a Memorexem. Valamint én is csak 4x-esen írom, így már bírta végig. Tudom, hogy a Ridata se sokkal jobb, de most nem jön a leírt hiba.

Kösz a tippet! :oké:

Posted

Szerintem nincs limit, én volt, hogy 20 lemezt is írtam egymás után. Csak annyi szünet volt ameddig az új összeállítást kijelöltem a Neroban max. 1 perc.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Adaninak igaza van. Simán lehet egymás után szünet nélkül írni a hordozókat.

Posted

Ebbõl nem származhat semmi probléma. Egy tálca kinyitás után hamar le tud hûlni a lencse. De ha ezt nem is tenné meg, akkor sincs probléma.

Ciao.

• 4 weeks later...
Posted

Én 40-et írtam folyamatosan Pioneer-el

Posted

Ha érezhetõen melegebbek a kiszedett lemezek, mint az elején, akkor érdemes kis szünetet tartani, de ilyennel már jó régen nem találkoztam.

Posted

Nem hinném, hogy van limit; bár ezek az írók otthoni célra készültek, nem DVD-k "gyártására"

Egy átlagos otthoni felhasználó egy héten kb 3-4 szer használja de ha naponta, még az is bõven elmegy.

Posted

Elõfordul néha, hogy beindul a nagyüzem, amikor pl: csak 5 GB szabad hely marad egy 160-as winyón. Ekkor elõfordul, hogy kb. 20-30 DVD-t is megírok, de soha nem származott ebbõl semmi baj.

Posted
Érdeklõdni szeretnék, hogy van-e valamilyen (ésszerû) határ az egymás utáni DVD írásnak? Kell-e szünetet tartani két írás között?

Nekem is LG-m és Toshibám van, de eddig az LG még 24x-esnél sem rontott.

A Tosi viszont igen. Nerot használok és visszaellenõriztetem a munkát.

Bár ezek az eszközök nem sorozatgyártásra készültek!

Valószínû, hogy a lézerfej volt a hibás.

Üdv.

Posted

Hi!

Limit nincs, max az író melegedésére kell odafigyelni. (ha legfelül van az író, akkor ha melegedést a ház tetején is érezni, hosszabb használat után az tálca elõlapja is langyos volt)(LG GSA-4163B).