Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Tiger telepítése Macintosh G3-ra

ZsZolee

Recommended Posts

ZsZolee

Kaptam egy Power PC G3 Macintosh gépet 4 GB merevlemezzel és egy CD olvasóval. Akitõl szereztem az ki akarta dobni, de én mondtam, hogy csak tudom valamire használni... azt hallottam hogy az új Mac OS X 10.4 Tiger fel lehet a G3 típusuakra is telepíteni, mert a mostani 9.x az nagyon elavult és hogyan telepítsem rá, ha a 10.4-esnek a DVD változata van meg... (most látok elõször Macintosh gépet :D )

ProFiler

Nem vagyok benne biztos, hogy el fog menni rajta a legújabb. Ezért nem is hiszem, hogy megérné megvenned. A telepítést viszont úgy megoldhatod, hogy ideiglenesen lecseréled az optikai meghajtót egy DVD-ROM-ra.

Ciao.

Shia-ko

Nekem miért nincsenek ilyen simerõseim? :hmm:

Tigert nem telepítenék G4 alá.

ProFiler

G4 alá õ sem akarja... :ötlet:;)

Lásd cím.

Ciao.

Utonium

Szerintem Shia-ko úgy értette hogy G4-nél gyengébb procival szerelt Mac-re nem tenné rá. ;)

Mindenesetre itt vannak a 10.4-es Tiger minimális rendszerkövetelményei:

PowerPC G3, G4, vagy G5 processzor

Beépített FireWire

256MB (fizikai) RAM

3 GB szabad lemezterület; illetve 4 GB ha az XCode 2 fejlesztõeszközöket is telepíteni akarod

DVD-meghajtó a telepítéshez (de elvileg 10 $-ért CD-n is megvehetõ a 10.4 Tiger)

Szóval necces a dolog. Már eleve a lemezterület is baromi szûkös maradna a telepítés után, pontosabban gyakorlatilag szinte semmit nem tudnál lemezre menteni, csak gyönyörködhetnél a Tiger-ben.

Shia-ko

Azért abban elég sok minden van alapból. ;)

Greene

Swappelni meg a floppyra fog? :démonikacaj:

mailman1

A Tiger Dvd-s image mérete 2,2GB! :!: Ez telepítve legalább 3 Gigát foglal, tehát "jó sok" helyed marad mindenféle dologra. ;)